Select Page

Don Pepe – Double Impact Burger

Don Pepe – Double Impact Burger

Közel két hete nézegettem a leveleim, mely általában 90% szemétből áll, de egyiken pillanatra megakadt a szemem. Don Pepe és hamburger, hoppá eddig ilyet még nem láttam az étteremtől, megnyitva a hírlevelet láttam, hogy csupán az egyik étteremben lesz elérhető az akció, mely nem más mint a Budafoki úton lévő. Az akció igencsak rövidre sikeredett, csupán három napig elérhető az ajánlat, melynek vége március 31, így akit érdekel jobb ha húzza a nyúlcipőt.

Három különböző burger közül választhatunk, számomra nem volt kérdéses a döntés, az első azaz a Double Impact, dupla húst tartalmaz ami így nagypéntek után szinte kötelező. A Wanted Weekend fantázia nevet kapta az akció, ami esetemben eléggé találó, nagyon hiányoltam az ilyen fogásokat az étteremlánctól. A leírás alapján a szendvics ezekből áll kerek egésszé: dupla házi grillen sütött húspogácsa, Trappista sajt, sült hagyma, BBQ szósz, coleslaw saláta és sült burgonya. A hagyma itt sültként van feltüntetve, tehát nem várom el, hogy ropogjon, de azt se bántam volna.

Esztétikai megjelenés: Nagy fehér tálon érkezik a burger, melyen a coleslaw saláta egy külön kisebb pikszisben foglal helyet. A hamburger ránézésre is brutálisan nagy, nem kis feladatnak ígérkezik. A zsemle talán egy újabb kategóriát nyit számomra, méretre nem kicsi viszont egyáltalán nem az a barna nagy édes buci rémálom, melyet előszeretettel használ pár étterem. A tetejéről én hiányolok egy kevéske szezámmagot, azzal talán ütősebben mutatna, kicsit így olyan mint egy hagyományos zsemle alaposan felhizlalva. A fedelét leemelve meglátjuk a dupla adag szeretetet, a két húst és a rájuk olvadt Trappista sajtot. A sajton lágy barna színben tündököl némi BBQ szósz, összerogyni ettől nem fog azért. A két hús között kapott helyet a sült hagyma, a többi zöldség pedig egészen a legalsó szintre jutott, azaz a saláta, paradicsom és egy koviubi ami a feltétek alapján extra. A krumpli élénksárga színben pompázik, a nagyobb méretű hasábok közül került ki, panasz nincsen rá. Az összkép szerintem mindenki számára csábító, nem egy kacat-vacak burgerrel van dolgom.

Pont: 9/10

Ízvilág: Meg kellett erőltetnem magam, hogy megfejtsem a zár nyitját, azaz hogyan tudom elkezdeni a hamburgert elfogyasztani. Próbálkoztam átharapni, de kevésnek bizonyultam, ehhez ki kellene akasztanom a darálógépet, az meg egyelőre nem megy. Ritka alkalmak egyike, de fel kellett szeletelnem a hamburgert, hogy fogyasztható méretűvé váljon. A logisztikázás után végre sikerült elkezdenem, a zsemle szerintem jobb lenne, ha egy picit pirítva lenne, így kicsit ropogósabb lenne és szilárdabb, de még így is fényévekkel jobb mint a rettegett édes zsemlés rémálom. A húshoz azaz a lényeghez érve, teljesen megnyugodtam, tökéletesen fűszerezett és átsült húspogácsa, ezen nem találni fogást, ez úgy jó ahogy van. A hagyma örök mániám, hogy akkor lenne tuti ha ropogna akár egy hot-dogon, de itt sültként titulálták így nem jogos a panaszom. Jókora paradicsom szeletet leharcolva, a zöldség fronttal sincsen gond. A BBQ szósz kicsit elveszik a rengetegben, ebből vagy többet kellett volna beletenni vagy karakteresebbet, talán előbbi lenne a jobb választás. A krumpli sózott, teljesen korrekt, nem nagyon tudom róla szaporítani a szót. A coleslaw saláta maga a tökély, nagyon eltalálták a receptet, a tejfölös-majonézes szósz egyszerűen hibátlan!

Pont: 8/10

Mennyiség: A dupla hús brutálisan laktató kaját varázsol belőle, a felét elfogyasztva már hüledeztem, hogy ez mamut adag. Ritkán érzem, de akár nagyobb zsemle is elférne hozzá, de ezzel sincsen baj, csak a hússal szemben kicsit alul maradt. Nem tudom hány grammot nyom a két pogácsa, de érzésre ólommal van megspékelve annyira tele a bendő. Egy apró szelet végül kifogott rajtam, így szégyenszemre nem tudtam egy huzatra lenyomni, egy részét elvitelre elkértem, bár igazán szólva nem tudom minek, szerintem a vacsorát is kihagyom. A BBQ szószt muszáj itt is megemlítenem, abból egy kanállal több simán beleférne, nem nyomna agyon semmit. A krumpli sokszor megmentett már különböző burgereket, de itt nincs rá szükség ettől még inkább csak közelebb a gyomorrepedés. Bőséges öt óra az adag, de inkább több, Bud Spancerre lett ez méretezve úgy érzem, egyszerű halandókat gond nélkül ledönt.

Pont: 10/10

Ár/érték: A három variáció közül ez a burger a legdrágább, 1750 Forintot kóstál. Nem a legolcsóbb, de vegyük figyelembe mekkora adag és milyen minőség. Sok étterem hasonló színvonalon körülbelül fele ekkora adagot prezentál csak, így ez a befutó velük szemben. Szívem szerint petíciót írnék, hogy állandó jelleggel elérhető legyen a Don Pepe-ben a hamburger kínálat, akár kicsit kibővítve. Régi nagy tátongó lyukat foltozott ezzel be az étteremlánc, de szinte hibátlanul vették az akadályt. Ajánlom mindenkinek aki kicsit ráér, hogy vasárnapig kimenjen és kipróbálja, szerintem senkit nem ér csalódás. A strombolijuk után megszületett a másik nagy szerelmem, a Double Impact, igaz volt csípős burger is a listán, arra is kíváncsian pislogtam, de a bendőm korlátai pillanatok alatt megálljt parancsoltak.

Pont: 8/10