Select Page

Don Pepe – DP Bacon Burger

Don Pepe – DP Bacon Burger

Elkezdtem keresni az utolsó burgeres élményemet amit egészen pontosan a Don Pepe egyik éttermében volt szerencsém átélni. Alaposan ledöbbentem mikor megláttam, hogy immár ez fél éve volt. Akkor egy Double Impact Burger volt terítéken, legerősebb pontja a dupla hús volt egyértelműen. Hasonlóság a történetben, hogy ugyanazon étterem hirdette az időszakos burger akciót. Egy pizzarendeléshez mellékelt szórólapon vettem észre, persze neten is leellenőriztem azért látogatásom előtt.

A Burgerhetek fedőnevű akció alatt három különböző lehetőség közül választhatunk. A DP Burger a belépőszint, semmi csavar nincsen a hozzávalók között, egy egyszerű alap burger. A DP Cheese Burger meglepőmódon egy sajttal bővíti az előzőt. A harmadik királyfi neve pedig DP Bacon Burger, aki a sajtot baconra cserélte. A teljes leírás szerint, marhahús pogácsa, jégsaláta, paradicsom, csemege uborka és természetesen bacon van benne. Kicsit sajnálom, hogy a sajtot nem hozta magával, úgy lenne igazán a ranglétra csúcsán. Mindhárom verzió mellé jár köretként a DP Burgonya, ami gyanúsan krumpli és azon belül steakburgonya, ahogy az anno is volt.

Esztétikai megjelenés: Végre viszontláthatom kedvenc tojás alakú tányérom. Balról indulva elsőnek a burgonya köret látható, aranybarna szín, látható fűszerezés, szinte hibátlan. Egy arasszal beljebb megjelenik a zöld köret, azaz pár salátalevél. Ezeken túljutva eljutunk a fő fogáshoz, magához a burgerhez. A buci úgy meglepett, hogy hirtelen a zsebemhez kaptam, nehogy valaminek lába kéljen. Ilyen mély sötét árnyalatban pompázó bucit szerintem életemben nem láttam, kicsit megkapta a sütő. Ismét hiányolom a szezámmagot a tetejéről, így kicsit olyan, mint Terry Crews feje. Szószból bőségesen került bele, egészen elfedi a húspogácsát például. A zsemle felső felét leemelve látszik, hogy picit pirítva lett. A szószos pogácsán található a paradicsom és az uborka, szépen szabályosan fekszenek, mintha mérnökök tervezték volna. A bacon elrejtőzik, csak mikroszkópos vizsgálat után fedeztem fel az apró szeleteket a húspogácsa felső felénél. Egy méretes salátalevél még elrejtőzik a húspogácsa alatt is, így meglesz a heti zöldség adagom is. A burgert muszáj voltam félbeszelni, hogy meglássam a marhahús pogit, ami egészen meglepett vastagságát illetően.

Pont: 8/10

Ízvilág: A köret továbbra is toplistás nálam, zseniális a steakfűszer amivel meghintenek minden gerezdet, állagra is tökéletes, ez már félsiker. A saláta számomra tökéletesen elég a burgerben is, de így, hogy kaptam külön is legalább lehet pontosabban ízlelgetni. Friss, üde amilyen egy normálisabb saláta. Kicsit féltem a bucitól mikor megláttam, tartottam tőle, hogy égett, kormos íz fogja kísérni ebédem minden falatját. Tévedtem! Egy könnyedebb buci, ami egy ici-picit szárazabb, de legalább ráboríthatunk pár pohár üdítőt. A szósz majonéz és pár fűszer keverékének eredménye, a pontos recept sajnos most rejtély maradt, egészen kellemes. Állagra nem híg, inkább a sűrűbb kategória fele húz. A húspogácsa erősen borsos, amit a bacon kellemes sós íze bolondít meg. A pogácsa finomra darált alapanyagokból áll össze. Az uborka karikák felfrissítenek minket a sós-borsos falatok közepette. A sajtot hiányolom továbbra is, szívesen harcolnék egy jófajta nyúlós Cheddarral, nem vennem sértésnek.

Pont: 8/10

Mennyiség: Az egészet elfogyasztva igen alaposan tele lesz a bendő, a vacsora is kérdőjelessé válik, lehet az ebéd volt az utolsó fogás mára. Arányait nézve, én a grátisz salátát nagyon szívesen elcserélném egy szelet sajtra, elég annyi zöld amennyi a húspogácsa alá került. A szósszal nem spóroltak, ebből kifolyólag ha jobban összeszorítjuk a burgert akkor csepegni kezd, még pont nem gitárosburger, de hajszálon múlik. A pogácsa szerintem úgy 20 dkg körül mozog, egészen jó adag lett. A nvéadó baconből sajnos csak ízre éreztem, hogy benne van a szósz úgy elrejtette, hogy nyomát nem láttam. Sokkal látványosabb lenne, ha az egész tetején terebélyesedne el két csík, mindent a hatásvadászatnak! A buci egész jól passzol, ez a méret ennyi hozzávalóhoz megfelelő. A burgonyából nem lehet eleget rakni, ilyen finom hasábokat egész nap el tudnék nyammogtatni. Az egész egy bő öt órás adag megvan, kiadós az biztos.

Pont: 9/10

Ár/érték: Kicsit talán túlárazott, nem egy extra burgerről van szó azért. A végösszeg 1690 forint amiért például egy Impossible Mission burgert is nyomhatunk, ami véleményem szerint maradandóbb élményt hagy maga után, igaz ilyen barnás-feketés bucit se láttam ezelőtt. A krumpliért mindenképpen egyszer érdemes ellátogatni, ez abnormálisan finom mindig. A hó végéig van lehetőség kipróbálni a Betyár jó Burgereket és kizárólag éttermi fogyasztás esetén, házhoz szállítva nem rendelhető. A fél évvel ezelőtti produktum jobban bejött, ott például egy egészen jó coleslaw is járt a burger mellé.

Pont: 6/10