Select Page

Don Pepe – Ezerrel pörög a nyár! pizza (32cm)

Don Pepe – Ezerrel pörög a nyár! pizza (32cm)

Bár az időjárás nem mutatja, de már a fesztiválszezon is dübörög, a szórakozni vágyó fiatalok, nem a városban, hanem a Balaton partján vezetik le a feszültséget. Mi mint jó munkásemberek hidegben-melegben és még esőben is dolgozunk mint a kis angyal és persze eszünk is, hogy legyen miről beszélnünk ezen a fórumon.

Azzal, hogy egyre inkább benne vagyunk a nyárban együtt jár az is, hogy a június elillant és már itt is van a július. A Don Pepe is észrevette ezt és új akciós pizzát dobott az étlapra, ami a Hurrá itt a nyár! pizza után az Ezerrel pörög a nyár! nevet kapta. A név frappáns, bár az eheti időjárás nem támasztja alá, na de lássuk is hogyan sikerült a júliusi akciós pizza.

Esztétika,megjelenés: A Pepétől megszokott, saját design-nal ellátott dobozában érkezik a pizza. A széle nem az a tipikus vékony, mondhatni, hogy a feltétet kicsit szélesebb körbe is eloszlathatták volna. Az alap amúgy tejfölös, de nem szimpla, hanem mustáros. A színét a füstölt császárszalonna teszi sötétebbé, amit a külső egy centis peremet leszámítva szépen eloszlatva találjuk meg a pizzán. A második legfontosabb összetevője a júliusi pizzának a hegyes erős paprika. Egy egy karika van rajta itt ott, de ez bizony nem is véletlen.

Pont:7/10

Ízvilág: A tejfölös mustáros alap nem túl intenzív, inkább könnyed, mustármániások ne számítsanak valami átütő mustár ízre. A tészta a szokott minőséget hozza, könnyed és ízre is faja, így a széleit sem kell a tányér szélére túrni. A füstölt császárszalonna nem zsíros, az íze harmonizál az alap enyhén mustáros ízével. A legnagyobb meglepetést a paprikák okozzák, amik nem gyenge csípősségi fokozattal rendelkeznek. Akik az enyhén csípős, inkább pikáns ízeket kedvelik, azok lehet jobban járnak, ha nem próbálkoznak vele, hanem lepasszolják. Az Ezerrel pörög a nyár! pizza, könnyed, nincsen benne semmiből sem sok, max a csípőstől kívánja meg az ember a hideg üdítőt.
Pont:7/10

Mennyiség: 32 centiméter, némi feltéttel, mindig is elég volt. A feltétekből a paprikát leszámítva azért mehetett volna rá több, főleg sajtból. Jóllaktam, mert hazudnék ha az ellenkezőjét állítanám, de az arányokon kicsit változtatnék, ha már ez a promós pizza.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: 35 perc, de igazából elég közel vagyok a Don Pepe gépmadár utcai egységéhez. Ez az idő bőven alulmúlja a 45 perces átlagot, így a kiszállítás, csakúgy mint általában rendben van.

Pont:9/10

Ár/érték: Semmi meglepetés a fővárosban ez bizony 1090 forint. Vidéken, nem csak a hangzavart, meg a számos utcán felügyelet nélkül szaladgáló fura figurát kerülhetik el a szerencsések, de ezt a pizzát is 990 -ért megkapják. Az összbenyomásom kicsit olyan, mintha kicsit kezdene ez a havi pizza spórolós lenni. A véleményem pedig az, ha ezzel népszerűsítik magukat, akkor sajnos új Don Pepe megszállottakkal nem fog bővülni a magyar társadalom. Nálam ez még mindig simán a megéri kategória.

Pont:8/10