Select Page

Don Pepe – Fekete bárány burger

Szerző: | 2016. ápr. 12. | Burger

Egyre több ünnepet szeretünk utólag ünnepelni, melyek közül talán a legelterjedtebb az utószilveszter még mindig. A húsvéti kajakómából éppen, hogy felkelt a lakosság fele, máris megjött az after, a bárányos burger, amit a Don Pepe prezentál áprilisi akciói között.

A szokásos színvilágot megtöri a masszív, tintahal tintával feketére varázsolt buci, amivel már párszor találkozhattunk, ha figyeltük Dj Pepe ajánlatait az elmúlt időszakban. Nagy újdonságot ez már nem rejt magában, a hónapot ilyen téren inkább viszi a Burger King piros zsemléje.

Doboz

Doboz

Nagy lazulás közepette végül a rendelésnél maradtam, bíztam vakon a dobozukban, amit jóformán burger szállításhoz fejlesztettek ki, minden körettel együtt, tényleg nagy király. A leírás valóban tartogat pár húsvéthoz köthető elemet.

Fekete bárány burger – fekete buci, bárányhús, paradicsom, jégsaláta, cheddar sajt, humuszos tört tojás, Don Pepe öntet és burgonya

Visszafogott felhozatal, a tojásos rész számít leginkább csak újdonságnak benne. Honlapjukon gyorsan átjutottam a rendelésig, ami után valahol 45 és 46 perc között csörrent meg a telefon, túloldalon a futárral, aki epekedve várta, hogy átadhassa a rendelésem.

nagy zsuga még mindig ez a doboz

nagy zsuga még mindig ez a doboz

A doboz még mindig über praktikus, tényleg, pazarul védi a burgert és százszor jobb, mint bármilyen alufóliás gyötrelem. Extra elem, utolsó ilyen esetem óta, hogy a burgert egy zsírpapírba is betekerik, némileg jobban kiengedi azért az extra hőt, mint a fólia. Fekete, ahogy sokszor tette ezelőtt is. Hát örök szelembe aligha se sikerült esnem az első pillantás után, szegény burger kicsit megcsúszott, ami még be is tudható a szállításnak valahol, de csóri a sötét színnel árasztja magából a depressziót, egy szép napos tavaszi délutánon.

fekete bárány

fekete bárány

A bárány kifejezetten szaftos és ízletes, átsütésnél nagyon nem flancoltak, teljesen átsült, de még így is csurdogál belőle a jóság, így kicsit sem baj. Állaga nem a legolvadósabb, annál tömörebb, de nem kell dühből rágni azért a húspogácsát. A tojásos rész egy pillanatig köszön be, valóban kijön a tojás íze belőle, de a többi alkotóelem hamar elnyomja azt. A zöldségektől sem őrülünk meg, elvannak, megvannak és hozzák az alap elvártat. A köret vegyes, sajnos az alján lévő hasábok megszívták magukat és túlságosan megpuhultak. Ízre mindegyikre igaz, hogy rendesen fűszerezett a DP keverékkel, amit továbbra is zseniális ízre nálam.

belső

belső

Mennyiségre továbbra is üt, a hús 200 grammos, ami önmagában nagy fegyver, de emellé jön minden, legfőképp a brutális dózis köret, ami szintén sűrűsíti a gravitációt a gyomrunk körül. A régen sokat kritizált buci, mintha megtért volna és vad diétába fogott az elmúlt időszakban, ez közel nincsen már annyira eltúlozva, sőt egészen jó arányban van jelen a töltelékhez viszonyítva.

kontraszt

kontraszt

Árban most magasra szálltunk, pedig ebben akkora nagy egzotikum nincsen. A bárányhúst nem érzem annyira értéknövelőnek, hogy nyugodt szívvel hajoljak meg a 2790 forintos ár előtt. A következő hónapban sima bucis burger jön, ha érvényes a sorminta, miszerint egy fekete, egy sima, ezek az elmúlt pár hónap tapasztalatain alapul persze csak.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték