Select Page

Don Pepe Gépmadár – Szezonális ajánlat

Don Pepe Gépmadár – Szezonális ajánlat

Nem is olyan régen a kezembe akadt egy szórólap, méghozzá a Don Pepe legújabb akcióiról. A szórólap a szokásos havi pizza akción, na meg a burgereken kívül az új szezonális étlapra hívta fel a figyelmet. Nézegettem elemezgettem és arra jutottam, hogy eljött az idő, hogy ismét ellátogassak az általam leginkább kedvelt Don Pepe éterembe a Gépmadár utcába.

A X. kerületi betondzsungelbe rejtett étterem, a jó időben már terasszal is várja a vendégeket, de mi a hét eleji borús időre való tekintettel, inkább bent foglaltunk helyet. Elég éhesen sikerült megérkezni, így első körben meg is rendeltük a leves és a főfogást is, majd nagyjából teljesen teli hassal, jött rá desszert is.

A menü egészen pontosan a következő fogásokból állt össze:

Hideg málnakrémleves  mini túrógombócokkal

Zöldséges csirkenyárs, jázminrizzsel és tzatziki-vel

Szilvás pite fahéjas öntettel

Esztétika,megjelenés: Először a málnakrémleves érkezett meg. Élénk rózsaszín szín, a tetején szépen formázott tejszínhab és némi hántolt, vékonyra vágott mandula. A túrógombócok elbújtak a málnakrémben, de azért igyekeztem egy képpel ezt is megmutatni. A második fogás, főszereplője a csirkenyárs. Óriási csirkemell kockák, ízlésesen felfűzve zöldségek kíséretében. A grillezés után csodásan néz ki az egész, és a gombócra formázott rizzsel és a kis tál tzatzikivel hibátlanul mutat a tányéron. A záró akkor a szilvás pite, amit körül ölel a fahéjas öntet. A pite tésztája nincs eltúlozva, a szilvából jutott elég a közepébe. A fahéjas szósz alapja, ránézésre némi vanília puding, ami színben is remekül passzol a desszerthez. Nem okoztak meglepetést, a szezonális ajánlat elemei pofásak, és az egyszerű, letisztult tálalás is profi.

Pont:8/10

Ízvilág: Szerencsére az esetek többségében azt tapasztalom, hogy ami ilyen jól néz ki annál az ízek is a helyükön vannak. A málnakrémleves elképesztően jó. Nem túl édes, enyhén savanykás, a tejszínhabbal és a mandulával remekül harmonizál. A bele rejtet gombócok, nekem kicsit csalódást okoztak, enyhe túró ízen kívül, nem nagyon tudtak hozzátenni. A második fogás a csirkenyárs, hófehér rizskörettel és némi tzatzikivel. A nyárs pompás kinézetet mellé remek illatok is társultak. A nyárson a csirkemell szaftos maradt és mivel két oldalról kitámasztották hagymával, így a remek fűszerezés mellett édeskés hagyma ízt is kapott. A cukkini és a paprika pont annyira puhult meg amennyire kell és semmi felesleges zsiradékot nem szívott magába. A desszert egy mennyei szilvás pita. A tészta, igazi házi kelt rétesre emlékeztet, de az állaga, inkább a pita vonalat hozza. A benne lévő szilva puha, és remekül harmonizál a fahéjas vaníliás öntettel.

Pont:8/10

Mennyiség: A levesnél még úgy voltam, hogy a desszertet nem rendelem meg. Aztán jött a csirkenyárs, aminél azt éreztem, hogy akármennyi megtudnék belőle enni. Valami furcsa oknál fogva, ahogyan elfogyott a főfogás, nem bírtam ellenállni és jöhetett a desszert. Ez a furcsa érzés eléggé kibabrált velem, mert a menüsor végigevésének köszönhetően, majdnem elértem, hogy kipukkadjak. A jó hír, hogy túléltem. Arra felhívnám a figyelmeteket, hogy ha ennek a sornak nekimentek, akkor készüljetek fel, hogy nem fogjátok tudni megállni, hogy mindent megegyetek és a végén totál rosszul lesztek.

Pont:10/10

Ár/érték: Az árazás olyan Don Pepe-s, nincs elszabadulva. A Hideg málnakrémleves  mini túrógombócokkal mellett 790 forintos, a Zöldséges csirkenyárs, jázminrizzsel és tzatziki-vel 1990 forintos, a Szilvás pite fahéjas öntettel pedig 690 forintos árcédulával került az étlapra. Ezt ha így összeadjuk, 3470 forint a vége. Ennyiért azért nem minden étteremben kapunk három fogást, főleg nem ilyen minőségben. A desszert és a főfogás hibátlan, a gombóckákon még lehetne javítani, amúgy a szezonális fogások nálam átmentek a teszten.

Pont:7/10