Select Page

Don Pepe – Gépmadár utca – Tejfölös pizza (32 cm)

Don Pepe – Gépmadár utca – Tejfölös pizza (32 cm)

A híreket olvasgatva az jutott eszembe, hogy remek, hogy nem vonattal érkezik a rendelt étel, mert sajnos a napokban dübörgő gazdaságú országunk remek vasútja nincs a toppon. Az olykor olykor 4-5 órás késésekkel megérkező vonatok, nem kicsit húzhatják számításba az utasok mindennapjait, ehhez viszonyítva mondjuk egy 1 és negyed órás kiszállítási idő nem is olyan vészes.

Ha ma kicsit Ti is elmerültetek a hírekbe, akkor bizonyára találkoztatok azzal is, hogy városunkban is 110%-ra pörög a kampány, reméljük az olcsóbb BKV bérletek, nem fogják azt eredményezni, hogy a futárok átszoknak a metróra. Igazából, nem is folytatom a hírösszefoglalót, rátérek a lényegre, péntek van, pizza az ebéd, és csak, hogy irigykedjenek azok, akik dolgoznak, itthon lógatom a lábam. A héten megszokott taktikát folytatva, ma sem kockáztattam, Don Pepe sütötte az ebédemet, van rutinjuk a pizzákban.

Esztétika, megjelenés: Egy sokak által kedvelt, állandó kínálatban szereplő pizzát választottam, ami a Tejfölös pizza névre hallgat. Megérkezett, a szokásos Pepés dobozban, aminek most használtam a tejét először tányérnak, hogy ne kelljen mosogatni. (Ez a funkció hasznos lehet, mert alkalmanként hajlamosak a pizza alkatrészek megvadulni és rávetődni az ágytakaróra…)  A dobozon belül, barnára sült szélekkel övezve találtam meg az a sok jó feltétet, amit már az étlapon megígértek. Az alap tejfölös, így a piros színt, csak a paradicsomkarikák okozzák. A nagy fehérek bizony tojások, szerencsére, nem egy fél tojás felét dobálták csak rá a tésztára. A sajt alatt kétféle húst találunk, méghozzá sonkát, a tőlük megszokott csíkokra vágott formában, és paprikás szalámi karikákat. Ami szintén nem igazán vehető ki a képekből, az a hagyma jelenlét, pedig az is ott van valahol a tészta és a sajt között.

Pont:8/10

Ízvilág: Amikor ilyen vastag szélű pizza érkezik, sosem belülről kezdem az evést, először a tésztát ízlelem. Hogy őszinte legyek, ez a rész nem igazán okozott meglepetést, a tésztájuk elképesztően jó, ízre és állagra is kifogásolhatatlan. A sonka is a jobb minőségűek közé sorolható, de az igazi ízt, a szalámi adja. A tojás, az összképet dobja fel, a paradicsomkarikáktól pedig kellően csúszós az egész. A legjobb falatok eléréséhez, ügyesen el kell érni, hogy egyszerre kerüljön a szánkba a szalámi a hagyma és a tojás, akkor érezhetjük igazán, mit is akartak elérni ezzel a pizzával. Az alapról még nem ejtettem szót, ez nem véletlen, sima tejföl, abból sem egy igazán ízes kiadás, talán ezen variálhatnának kicsit, hogy maradandó élmény legyen ez a pizza.

Pont:7/10

Mennyiség: Kicsit nagy a fejetlenség, mostanában felénk, így mivel nem tudtam, hol is van a speciális pizzamérésre is alkalmas mérőszalagom, így ez a rész elmaradt. Mivel még nem fordult elő, hogy tőlük rendelt pizzával nem sikerült jól laknom, így állítom, hogy 31-32 centi közötti. A pizzánál a mennyiséget nagyban meghatározza, hogy hogyan bánnak a feltétekkel. Itt erre sem lehet panasz, elsősorban a tojás mennyisége mutatja, hogy nem spórolnak az éhes emberen. Egy evésre mindenkinek elégnek kell, hogy legyen, én, most sem egyedül bántam el vele.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Az elmélkedésem, a vonatok és a budapesti tömegközlekedés hatékonyságáról, igazából nem a függött össze, a pizza kiszállításának időtartamával, csak mivel érdekesnek találtam az információkat, gondoltam megosztom veletek. A pizza amúgy kb. 35 perc alatt megérkezett, melegében, és a kellő kedvesség kíséretében. Az idő átlag alatti, a Pincér adatai alapján, amúgy átlagosan is a 45 perc körüli szállítási idő ők is hozzák.

Pont:8/10

Ár/érték: 1390 forintos árával, nem tartozik a drága pizzák közé. Lehet ennél olcsóbban is rendelni pizzát, de valahogy itt a minőség és az ár annyira nincsen összhangban. Ennyiért jellemzően, alacsonyabb minőségű, vagy feltétekben szegényesebb pizzákat tudunk megrendelni. A szegényesebb alatt például azt értem, hogy kér az ember főtt tojást a pizzára, és képesek 3 karikával kibökni a szemét. Szerencse, vagy egy jól működő étteremlánc, nem tudom, de az biztos, hogy Don Pepe étteremben még nem találkoztam ilyen problémával. A pizza remek volt, a tejfölös alapot feldobhatnák valamivel, de amúgy tényleg nem tudok rosszat mondani. Ennyiért ilyet, sajnos nem kapni minden sarkon.

Pont:9/10