Select Page

Don Pepe – Hamhotburdogger

Szerző: | 2016. Júl. 29. | Egyéb

Sokan játszanak fejben Frankensteint és egészen lehetetlen dolgokat kereszteznének. Legyen szó egy ló és egy tacskó szerelemgyermekéről vagy éppen krokodil és gazella házasságáról. A Don Pepe konyháján is hasonló gondolatok pöröghettek, amikor megálmodták havi doggerüket. A hot-dog-ot ötvözték a klasszikus burger elemekkel, amiből megszületett a kimondhatatlan nevű hamhotburdogger. 

Eszement egy vadállat lett ez, a feltétek sorát olvasva is elborul az ember agyilag. Valóban megtalálni a két különböző street food fogásra jellemző elemeket, melyet nemes egyszerűséggel egy testbe oltottak. Változtatni nem nagyon lehet az elemeken, de kár is lenne egy ilyen alkotásba belekontárkodni.

Hamhotburdogger – buci, érlelt marhakolbász, hamburger húspogácsa, cheddar sajt, kukoricás sajtszósz, sülthagyma chips, bacon, ruccola, paradicsom, mustár, ketchup, majonéz, Don Pepe öntet és burgonya

3 fajta hús, többfajta sajt és még egy vagon zöldség is. Átlagos forgalom mellett sikerült egy 15-20 perc alatt elkészíteni. Tálalásnál már megállt a tudomány, mivel ránézésre se tudtam elképzelni, hogy ezt valahogy meg lehet enni. Két pálcával döfik át, hogy ne essen szét, ami egy esetleges félbevágás során igencsak hasznosnak bizonyul.

Méretes vad

Méretes vad

A burgerhús felezve került bele, teljes pogácsa ként már nagyon morbid lenne, arról nem is beszélve, hogy oldalra kilógna, mint egy plató. Pörgetve-forgatva, de mindig gusztának tűnik, egy robusztus építmény, amit sokáig csak csendben csodál az ember. Kézzel enni teljesen felejtős, ahogy rámarnánk, úgy csúszna vagy 30 irányba szét az egész, szóval javallott a flancolás, azaz a kés-villa duó használata.

Hot-dog feat. burger

Hot-dog feat. burger

A buci belső fele pirítva van, ami azért jó, mert így hogy a kukoricás sajtszószt felszívja, pont megfelelő állagú lesz. Ízre semmi extra a bucitól, a szósz kölcsönöz neki egy krémesebb állagot, amiből kiérződik egy lágy sajtos jelleg is. A bacon kicsit elvész a két karakteresebb hús mellett, így leginkább akkor érezzük, ha simán kivesszük és önmagában csócsálni kezdjük. A burgerhús laza szerkezetű és könnyen olvadásnak indul szánkban. Enyhén fűszerezett, semmi extra. A cheddar rajta kicsit fanyarít a történeten.

Felezve

Felezve

A kolbász karakteresen paprikás ízt enged magából, ami igencsak jól viszi a hátán az egész történetet. Meghatározó mindvégig, roppanóssága pedig egyszerűen hibátlan. A zöldségek között a hagyma és a ruccola a bajnok, ennek a két elemnek az ízét érezzük végig. Adagra hozza a Sigourney Weaver élményt, centire csak az Alien szüléstől. A körettel együtt eszeveszett adag, ami két étkezést is kitesz.

All-in

All-in

Árban 2490 forintnál vagyunk, ami egészen érthető árszabás jelen esetben. Kissé tán veszett dolog a havi ajánlatot a hó végétől két nappal tesztelni, de a kapkodás a gyengék fegyvere. Van egy sanda gyanúnk, hogy az augusztusi ajánlatok többsége egy paprikás-csípős világot fog képviselni majd, meglátjuk melyik lesz közölük tesztesélyes.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték