Select Page

Don Pepe – Hurrá, itt a nyár pizza

Don Pepe – Hurrá, itt a nyár pizza

Hurrá, itt a nyár pizza nevet kapta az e havi Don Pepe akciós ajánlata. Őszintén elgondolkoztam még azelőtt, hogy elolvastam volna a feltétek listáját, hogy mégis milyen pizzát tudnék én magam összerakni ha az lenne a célom, hogy nyárias ízvilága legyen. Többnyire extrém és valószínűleg ehetetlen lenne az összes, szóval ezt inkább meghagyom a rutinosabb étteremláncnak. BBQ alappal szállítják ami valóban a nyári grill partyk hangulatát idézi, szóval máris eggyel beljebb jutottunk. Hús fronton füstölt császárszalonna vár ránk ami mellé került paradicsom, paprika és lilahagyma. Sajtnak mozzarellát álmodtak meg, talán ez illik össze a legjobban az alappal és a szalonnával.

Összességében nem lehet rá panasz, egy havi akciós pizzánál ennyi feltét simán elegendő. Természetesen nem hagyják, hogy a focirajongók hiányt szenvedjenek ezért nekik egy külön összeállítással készültek a Don Pepénél. Lényege, hogy 2014 forintért egy tetszőlegesen választott normál 32-es pizzát kérhetünk ami mellé jár 1.25L Coca-Cola üdítő és egy desszert.

Esztétikai megjelenés: Nem a legtökéletesebb forma amivel találkoztam életem során, szemközti feleinél két oldalt kicsit vastagabb lett a tészta szél, de szerencsére nem az egész lett kalácsos. A BBQ alap egészen más színben tünteti fel az egészet, sokkal sötétebb árnyalatban jelenik meg az egész. A mozzarella került rá utoljára aminek következménye, hogy az alatta lévő feltéteket szépen, kedvesen elrejti ezért leginkább csak a formák alapján tudunk arra következtetni, hogy éppen mi hol lehet. A füstölt szalonna csíkos kiadás helyett szalmára vágott, ennek nagy előnye, hogy nem húzzuk le a feltétek harmadát az első falatnál. A sajt jól megbarnult a pizza egész felületén, remélhetőleg nyers így nem maradt sehol. A két kissé duzzadt rész kivételével egy akciós pizzához mérten szerintem rendben van.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta kellemes ropogós, a BBQ alap szerencsére pedig nem olyan édes, hogy összeragadjon tőle az ülőgumónk. Agyonfűszerezve nincsen ez biztos, sokkal inkább enyhe, de talán még elbírna egy csipettel többet is. A paradicsom rendkívül lédús, amitől helyenként kellemesen felfrissül szánk. A hagyma nem randigyilkos, kicsit érezni erejét, de nem kell tőle rettegni nem bánt senkit. A paprika átlagos, semmi kimagasló teljesítménnyel nem járul hozzá az összteljesítményhez. A sajt viszont kellemesen ropog néha, az alsóbb rétegeknél pedig lágyan nyúlik. A szalonna nem csak zsír van rajta hús is bőven, viszont lehet jobb lenne egészben rajta és akkor jobban érvényesülne enyhén sós íze. (ha jól emlékszem Facebook szavazás alapján döntöttek a rajongók arról, hogy milyen formában kerüljön rá). Akciós jelzője ellenére egy teljesen elfogadható produktum.

Pont: 8/10

Mennyiség: A dobozba aligha férne nagyobb, így nem bánom, hogy a sokat erőltetett mérőszalagot nem vettem elő. Maximum fél centivel nagyobb átmérőjű korong férne bele, de akkor már kirobbanna a dobozból ha kinyitjuk. Ennyi alap tökéletesen elég, nem lett száraz és nem is következett be az amit egyszerűen BBQ tömény halálnak nevezünk, azaz csurog rajta az édeskés öntet. Húsból és zöldségből is került rá elegendő, talán ha nagyon kötekedni akarok akkor kicsivel több paprika még elférne rajta. Az egészet elburkolva megjött a várt jól lakott életérzés, ennyivel egy ember ebédre például tökéletesen megvan. A tészta vastagsága nem egységes, van ahol meghaladja a centit is, de szerencsére ez csak helyenként a szélénél fordul elő, a többi rendben van olyan “magyaros”.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Végre úgy hozta a sors, hogy nem munkahelyre rendeltem hanem otthonra. Ennek csak azért örülök mert a bányával szemben szinte közvetlen ott egy étterem amit kiszállítási idő szempontjából talán kicsit unfair lenne osztályozni. A mostani példányt a Kálmán Imre utcai egységből hozták és a köztes távolság 2.8 kilométer. A végeredmény egy igazán kellemes és becsületre méltó 34 perc lett, amivel például veri a Pizza King nagy garanciáját akik az utolsó 3 rendelésem során mindvégig elbuktak. A futár még csengetés előtt váltott is pénzt, tehát akár lehetett volna ez kevesebb is.

Pont: 9/10

Ár/érték: A nyár eljövetelét hirdető pizza 1090 forint ami egyáltalán nem mondható soknak, manapság ennyiért ritkán kapunk olyan összeállítást amire kerül bármiféle hús. Nem mondom, hogy életem pizzája, de amilyen kategóriába nevezték nem is szabad ezt elvárni, bő ezerért nekem tökéletesen megfelelt, rendesen jól laktam vele és volt mindennek íze. A focis szett is lehet még górcső alá kerül, bár normál pizzát egész évben rendelhetünk. A júliusi akciós is egészen biztos ellenőrzésre kerül majd, bízom benne, hogy nem azt a nevet kapja majd, hogy hurrá eltelt a nyár fele majdnem.

Pont: 9/10