Select Page

Don Pepe – Húsvéti pizza

Szerző: | 2017. ápr. 27. | Pizza

Néha nem árt alaposan megemlékezni egyes dolgokról, ami jelen esetünkben a Húsvét lesz. Jó két hete már, hogy lecsengett a locsolkodóláz, de a Don Pepe kínálatában fixen ott van még a Húsvéti jegy, mégpedig egy pizza formájában. Az alapvető elemek egytől-egyig megtalálhatóak a hozzávalók listájában, szóval egész hónapban ünnepelhetünk vele, és az áprilisból van még pár nap hátra.

Akciós havi pizzának számít, de aminek még jobban örülök, hogy már ennél is lehet választani a különböző tésztaopciók közül, így nem csak hagyományos csurig szénhidrát alappal rendelhető. A teljesség kedvéért egy havi burger is van a térképen, de most inkább a pizzánál tettem le voksom.

Húsvéti pizza – sajtkrém, főtt tojás, torma, csülök, mozzarella

Egy átlag húsvéti menü fele legalább rákerült a pizzára szóval tényleg jogos az elnevezés. A kölnit vagy a kerítésszaggató pálinkát mégiscsak túlzás lenne rátenni már. Kinézete alapján kicsit albínó szegény, de amúgy különösebb probléma nincsen vele. Nem sajnálták róla a csülköt és ez azért jó pár éhes lelket fel tud izgatni már önmagában is. Van pár négyzetcenti, ami jobban kapott a hőből és picit megkapta a sütő, de nincsen szenessé égve semmi.

Húsvéti köntösben

A tészta a széleinél kissé vaskos már, ennél egy kicsit könnyedebb kerítés is tökéletesen megfelelne. A másik látványos elem rajta a tojás, amiből számtalan karikát találunk. Kóstolva érezni a szénhidrát csökkentett tészta jellegzetes ízét. Az alap hullámzó ízvilágot kölcsönöz neki, hol sajtosabb az egész, hol pedig egészen fickós tormás. Utóbbi autentikus Húsvéti kellék, így kétség nem fér hozzá, hogy eltalálták-e a receptúrát.

csülök

A hús pont jó. Vannak tisztán húsos darabok, de jutott rá egy két zsírosabb katona is, ami persze nem túlságosan fitt és egészséges, de cserébe finom. A tojás nem hazudtolja meg önmagát, igazi tojás íze van, ami minden csak nem intenzív vagy karakteres. A mozzarella szépen elvan a háttérben, kicsit sem vágyakozik rivaldafényre, teszi a dolgát szépen csendben.

kicsit sok

Összességében adagra korrekt, bár a tészta lehetne kicsit vékonyabb is, de a feltétekkel rendesen megáldották a pizzát. Árban a főváros területén 1190 forintot kell érte fizetnünk, ami tényleg minden csak nem sok. Manapság ennyiért nagyon alap pizzákat találunk már csak, nem pedig olyat amin például van csülök.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték