Select Page

Don Pepe – Húsvéti pizza

Don Pepe – Húsvéti pizza

Két hét múlva a többség ilyenkor már kellemes pálinkagőzös mámorban úszik egy kiadós húsvéti zabával megspékelve. Emellett új hónaphoz is értünk a naptárban ami annyit jelent, hogy a Don Pepénél megjelent az új havi akciós lista. A lista két ételt jelent pontosan és egy kombót ami ezek párosítása. A négysajtos penne mellett a húsvéti pizza került az akciós sávba, most utóbbira martam rá, elvégre tényleg nyakunkon mindjárt. Szerencsére akkora felhajtás nem övezi, mint a karácsonyt amit már október végén elkezdenek felvezetni és arcba tolni.

Feltétek között semmi kuriózum nincs, egyedül a tejfölös-tormás alap ami nem nevezhető szokványosnak. Az alaphoz csatlakozik füstölt tarja, tojás és mozzarella is. A pálinkát vagy a büdös kölni aromát mindenkinek maga kell intéznie, hogy az értés teljes legyen. A héten nem péntekkel kezdünk, de mivel az idő rövidsége miatt, már ami a húsvétot illeti muszáj volt egy dupla extra firkantással megemlékezni.

Esztétikai megjelenés: Az alapnak köszönhető a kissé fakó, svéd beütésű pizza kinézete. A mozzarella és a tarja megtöri a vakító fehérséget. Előbbi jó barnára pirult a sütőben, utóbbi pedig hússzínű ahogy az egy tarjánál elvárható. A tojásszeletek nem éppen papírvékonyak, van pár egészen nagy már mandulányi darab is. A tészta egészen szabályos kör formával érkezett, széleinél kicsit vastagabb, de még megáll a vastag kalács határvonal előtt. A belseje fele vékonyodik, már szinte olaszos. A távtartó rejtélye továbbra se tiszta, szerintem ez a fejjel lefele állapot. Összességben nem a legdekoratívabb pizza amivel karrierem során találkoztam, de a fő szempontok rendben vannak vele.

Pont: 8/10

Ízvilág: Kétség nem fér hozzá, hogy a torma ami igazán érdekelt és bevallom egészen jól harmonizál a többi feltéttel. Természetesen nem az a fajta amivel falun találkozhatunk, azaz amelyik szó szerint átégeti az agyunkat pár másodpercig olyan erős, ez sokkal szolidabb, de mégis érezni a tormát minden falatnál. A tarja finom, viszont a mély füstölt élményt nem véltem benne visszaköszönni, de mint hagyományos verzió jól szerepel. A tojás ízét senkinek nem kell bemutatni, ezzel kipipáltuk a húsvéti életérzés alapfeltételeit. A tészta jól átsült és picit talán több alapot elbírna, mert helyenként picit száraznak tűnt. Persze nem mondom, hogy húsvétkor cseréljük az ünnepi menüt pizzára, de aki kicsit rá akarja magát vezetni annak tökéletesen megfelelő ez az összeállítás.

Pont: 8/10

Mennyiség: A húsvét jó alkalom lesz arra, hogy intéztessek a nyúllal magamnak ide a bányába egy szuper pontos és hitelesített mérőszalagot. Viszont az centizés nélkül is látszik, hogy méretre eléri a doboz oldalait, így aligha lehetne nagyobb tésztakorongot belepasszírozni. A feltéteknél nagyon nem kell megvadulni, a tarját és a tojás darabokat látjuk, hogy van rajta elegendő több hasonló meg nincsen rajta. Sajtból nincsen hiány, egyedül egy picivel több alapot kellene rákenni és akkor az enyhe szárazkás érzet egyből a múlté. A tészta széleinél vastagabb, de ahogy már írtam belsejében már vékony. Lenyomva az egész egy laza négy órás adagnak tökéletesen megfelel, a többit majd sonkából húsvét alatt.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Az eddigi bajnok talán 18 perccel volt a dobogó csúcsán, na most viszont onnan neki takarodó van mivel egyetlen perccel de beelőzték, mindössze 17 perc telt el a gomb megnyomása és telefonom csörgése között. Alighanem ezt már úgy sem lehet überelni ha egy emelttel alám építenek egy éttermet.

Pont: 10/10

Ár/érték: 1090 forint az akciós pizza ami kicsit előrehozza a húsvét hangulatát, de azért a beteljesülés majd fél liter pálinka és egy kiló hús elfogyasztásával lesz teljes pontosan két hét múlva. A már említett akció másik tagja a négysajtos penne ami 1390 forint, viszont ha mindkettőt megrendeljük akkor 2290 csupán ami két főre nem éppen rossz ajánlat. Talán ha a következő hónapban is lesz ilyen páros akció akkor lecsekkolom egyszerre őket. Remélem májusban valamiféle munkaünnepe lesz a téma, például egy bányász elnevezésű pizzával akár. Továbbra is megéri kategória, akiket vonz a torma íze nyugodtan rendeljen egyet be, egész kellemes élményt nyújt a sok paradicsomos alappal tákolt pizza után.

Pont: 8/10