Select Page

Don Pepe – Jalapeno Papa kézműves pizza

Don Pepe  – Jalapeno Papa kézműves pizza

Ahogy már írtam a hónapban, a Don Pepe bevezette új a’la carte étlapját, ami egészen sok újdonságot rejt. A kézműves pizzáik nem egyről a kettőre robbantak be, volt már előszele mivel egyes éttermek már nyár végétől csalogatták a vendégeket a házias, mély serpenyős és vastagtésztás pizzafajtával.

Első lépésnek azt kell kitalálnunk, hogy magunkban szeretnénk egyfős pizzát enni vagy szeretnénk másodmagunkkal megosztani az élményt. Következő lépcső, hogy eldöntsük hagyományos vagy prémium feltétekkel szerelt pizzát szeretnénk, itt a kínálat teljesen megegyezik a hagyományos kerek alapú pizzáékkal, sőt pontosan oda kell visszalapoznunk ha választani szeretnénk. Az utolsó kérdés már csak annyi, hogy a pizzatészta széle sajttal töltve legyen vagy sem.

Jalapeno Papa pizza – pizzaparadicsom, mozzarella, csirkemell, bacon, jalapeno

Ez is újdonság a kínálatban, így érvényes a két legyet egycsapásra mondás. Nincsen túlbonyolítva, viszont a jalapenos pizza gondolata azonnal meggyőzött. Ez a hagyományos feltéttel szerelt kategóriát képviseli, de a sajtos szélre egyszerűen nem lehetett nemet mondani, így meglesz remélem az élmény melyet egykor egy konkurens pizzériánál kóstoltam először, akik azóta igencsak eltűntek a hazai piacról.

Esztétikai megjelenés: A tálalás nem hagyományos tányérok segítségével történik, hanem egy kicsit péklapátra hajazó fa alávalóval, aminek nyelébe stílusosan beleégették a Don Pepe feliratot. A pizza ezen a lapáton terül el, amit alapból a konyhában 8 egyforma szeletre vágtak fel, amiért nagy köszi jár, apróság de rendkívül sokat segít az elfogyasztásnál. A tészta valóban vastag, ez remekül érezhető széleit elnézve, kicsit sem közelit a könnyed, kevés szénhidráttal megáldott ételek közé. Amint kiszedünk egy szeletet egyből meglátjuk a sajttal töltött szélét is, ahol a lyukból kicsit kicsordul a még szinte forró sajt, rendkívül guszta. A feltétel közül a legkevésbé szégyenlős egyértelműen a bacon, szinte takarás nélkül csábítja el az éhes szemeket. A csirkemell pont fordítottja, alig venni észre hacsak nem nagyítóval esünk neki. Csípősséggel aligha lesz probléma, jalapeno csak úgy burjánzik rajta.

Pont: 10/10

Ízvilág: A tészta vastag. Ízre hagyományos tészta íze van, állaga pedig egészen puha, de egyáltalán nem nyers. Vagyok annyira mohó, hogy egyből a szélébe harapjak és megízleljem a sajtos szélét. Az első benyomás fontos. Na nálam az volt, hogy forró a sajt és kicsit megégette a számat. Tanulság csupán annyi, hogy vagy félve fújjunk inkább falatot vagy tököljünk el 1-2 percet legalább a fotózással. A szélébe töltött sajt közepesen füstös ízzel kényeztet minket. A bacon szeletei minimálisan sósak, egyes szeletek szélei pedig kellemesen ropogósra sültek. A paradicsomos szósz jó fűszeres, amihez remekül harmonizál a csirkehús. A jalapeno front hibátlan, dupla adag öblítést kért, van ereje ez nem vitás. A pizza finom, de a tészta, ami itt az egyediséget hozza a képebe nekem kifejezetten bejön, majd dupla adagot futok..

Pont: 9/10


Mennyiség: Ahogy említettem ez a kiadás két főre van optimalizálva. A tészta vastag és ezt fel is tüntetik a leírásban. Arról nem találtam infót, hogy mekkora tömegű a tészta vagy hasonlók. A valóság az, hogy ezt akár három emberre is bátran oszthatjuk, de ha ragaszkodunk az előírt kettőhöz akkor az lesz, hogy a vacsora gondolatát se akarjuk meghallani és másnap reggelig elleszünk a szénhidrátdózissal, persze ha délben faltuk. Feltét fronton se kell hiányt szenvednünk, persze nincsen annyi rajta, mint egy pizzahajón, de nem is egyezik a két liga. A sajt végigfut a tészta szélén, sehol nem találtam üres üreget benne. Két főre tökéletesen elég és laktató is, szóval ha kajakómára vágyunk akkor megvan a tökéletes társ a szórakozáshoz.

Pont: 10/10

Ár/érték: A legolcsóbb 1590 és a legdrágább 4990 forintot kóstál. Értelemszerűen az előbbi az egyszemélyes, sajt nélküli, hagyományos feltéttel szerelt példányt jelenti, míg utóbbi a prémium, kétszemélyes sajtos kiadást. A tesztalany pontos ára 3990 forint, amit osszunk nyugodtan kettővel, de akár hárommal is ha nagyon matekozni akarjuk az ebédet. A sajtos szél csavar egyet a hagyományos vastag pizzatésztán, szóval erősen ajánlott kipróbálása ha már kézműves pizzára adjuk a fejünket a Don Pepénél. Az étlapon még van pár potenciális áldozat, így valószínűleg idén még górcső alá kerül pár fogás.

Pont: 9/10