Select Page

Don Pepe – Kiskarácsony, Nagyburger!

Don Pepe – Kiskarácsony, Nagyburger!

Legalább annyit vacilláltam ezen a burgeren, mint egy átlagos nő bármilyen apróság vásárlása során. Nem azért, mert hirtelen fejembe vettem, hogy rendkívül egészségesen fogok élni, sokkal inkább a feltétek, amik alkotják azokkal nem tudtam dűlőre jutni. Álmatlan éjszakák sorozata, de végül sikerült találnom egy lelki támaszt tesztelésemhez, aki nem volt más, mint Csabi.

Kiskarácsony, Nagyburger! – marhahús, cheddar sajt, jégsaláta, bacon, narancs, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, tartármártás, balzsamecet, vörösbor és az elmaradhatatlan Don Pepe burgonya és szósz

Hát nem hétköznapi az egyszer biztos. Első gondolatra nekem egyből a forralt bort juttatta eszembe, amit történetesen annyira nem imádok, de mindenképpen törekedtem, hogy végig objektíven kezeljem a dolgot. Az biztos, hogy Jani receptje kimaxolja a karácsonyi hangulatidézést. Egyetlen ponton tudnám tovább fejelni, de az pont a marhahús lecserélése esetleg kacsára (narancsos kacsa), ami sokaknál szentségtörést jelent, mivel a burger csak marhával az igazi.

Esztétikai megjelenés: Ránézésre sok minden nem látszik a nem túlságosan hétköznapi hozzávalókból, egyedül a lila színben pompázó öntet, ami szemet szúr. A buci elvágása nem éppen lett most világbajnok, durván vastag lett az alsó fele, míg a fenti pedig értelemszerűen a vékonyabb kategóriát erősíti. Fedelét, ha leszedjük máris szembetaláljuk magunkat két narancskarikával, amikre kicsit ráolvadt a cheddar sajt. Fura. A sort a bacon folytatja, majd a jó vaskos és megsütött húspogácsa következik. Ezután jön a zöldség ágy és a már említett lilás szósz. A sort a benga vastag buci alja zárja és már kész is a burger. A köret szokásos, most kapott egy minimális díszítést, faja. Csak a bucira lehet panaszunk, a többi rendben van szerintem.

Pont: 8/10

Ízvilág: Kivártam. Hagytam, hogy legalább túl legyek 4-5 falaton, ami alatt jó eséllyel már minden hozzávalóval összefutok. Nehéz megtalálni a pontos jelzőt. A fahéj és a hús keveredése nálam totálkapufa. Marhahús helyett leginkább palacsintával tudom elképzelni a fahéj erős, édes aromáját. Tömény és édes az egész. A bacon alapvetően sós, de ezt is sikerült édessé varázsolnia a többi feltétnek, hát ja.. Az egészet még képes megtekerni a narancs, amire ha ráharapunk akkor leve végigcsorog minden alatta lévő elemen. A diót nem véltem benne felfedezni, de valahogy nem is bánom, nekem már így is nagyon forralt boros az egész. A köret szerencsére maradt az eredeti, nincsen cukormázba forgatva, jó fűszeres. Lehet én vagyok túl konzervatív, de nekem ez így burgerben sok.

Pont: 5/10


Mennyiség: Adagra sosem volt baj, mindig tartják a 200 grammos pogácsát, ami egy átlag burgernél combosabb. A zsemle szintén méretes példány, jól átfogni nem kis edzést ad kézfejünknek. A feltétlistát elnézve ez egy korrekten megpakolt burger, sokfajta hozzávalóval, melyek kzül egyikből sem kell hiányt szenvednünk. A két karika narancs 110%, szerintem eggyel is érezni lehetne végig az ízét, de így készült, nem kötekedem. A köret ismét becsületes dózis, ezzel kiegészülve, meghozza az áhított “de jól laktam” érzést.

Pont: 9/10

Ár/érték: A havi Dj Pepe burgerek mindig kicsit az a’la carte étlapon szereplő burgerkhez viszonyítva drágábbak, de most olyan vészes rés nincsen a kettő között. 2290 forint, ami aztán tényleg olyan szintű karácsonyi élményt biztosít hozzávalói alapján, hogy ihaj. Egyetlen bajom, hogy én ezt burgerben nem tudom elképzelni, oda nekem ez túlságosan édes. Kicsit félve várom az újévi verziót, lehet lesz benne pezsgő, virsli vagy éppen lencse (sértéshúsból)? Egyik nap vettem észre, hogy étlapjukról eltűnt a lazacos-rukkolás pizza, ami azért nekem eléggé adta. Esetleg a sok tüntetés közepette nem lehetne egyet beszúrni erre irányulóan?

Pont: 7/10