Select Page

Don Pepe – Light Carb Fokhagymás, tejfölös pizza normál tésztával (32cm)

Don Pepe –  Light Carb Fokhagymás, tejfölös pizza normál tésztával (32cm)

Végre megint péntek van és ami még ennél is talán jobb hír, olyan hétvégénk lesz, amikor is az időjárás engedi, hogy a szabadban töltse az ember a szabadidejét. Napsütés lesz, ahogy kell és még 24 fok is, szóval a kabátokat felejtsétek is el. A héten már emlegettem, hogy rántott sajt nélkül nem élet az élet, viszont van még egy olyan dolog, ami hiányozna az életemből, ha le kellene mondanom róla. Ez nem más, mint a pizza, ami már összefonódott a mietettemma.hu péntekjeivel. Természetesen a közelgő nyár, amikor már nem csak a kabátokat hagyjuk majd otthon, kicsit a pizzázások számát redukálja, mert a pizza bizony olyan dolog, ami nagyjából teljes egészében meg is látszik azon, aki elfogyasztja. Szerencsénkre az éttermek is tudják, hogy mi a helyzet, így pizzából is van már megannyi szénhidrát csökkentett változat, úgyhogy most egy ilyen következik. A talán legtöbb ember számára elérhető változat a Don Pepe konyhájából kerül ki, ugyanis náluk Light Carb jelöléssel a pizza is lehet diétás.

Esztétika,megjelenés: A mai pizza tehát Pepe, dobozról kép nincs is, azt hiszem mindenki ismeri a brandet. A termékcsalád sem ismeretlen, már többször választottunk Light Carb pizzát az étlapjukról, és mivel eddig elégedettek voltunk, így most is erre esett a választásom. A Fokhagymás tejfölös pizza a választás, aminek a széléből, ki is derül, hogy nem fehér lisztes pizza van a terítéken. A feltétek közül a húsféleségek a legszembetűnőbbek. Ezek közül a nagyobb méretben a szalámi látható, amit a pizzaszakács nagy gondossággal rendezett el a tésztán. A másik szereplő a sonka, ami tőlük megszokott módon csíkokra vágva került a sajt alá és minden centire jutott is belőle. Zöldség téren sincs hiány, szép nagy paradicsomkarikákat és apróra vágott hagyma darabkákat találunk. Talán egy kicsit több odafigyeléssel az összkép is jobb lehetett volna, de így sem mutat rosszul a Tejfölös névre hallgató pizza.

Pont:7/10

Ízvilág: A tészta szélein szépen rá van pirulva a sajt, így az amúgy könnyed tészta a széleken is extra ízzel kényeztet. A tejfölös alap íze a következő, amivel találkoznak az ízlelőbimbóim, és arra a megállapításra jutok, hogy a fokhagyma íz bizony végig főszerepben fog tetszelegni. A húsfélék közül a sonka íze kevésbé erőteljes, a szalámi viszont remekül passzol a tejfölhöz. A paradicsom karikák könnyítenek az ízen, a hagymának köszönhetően pedig még némi édeskés íz is beúszik a képbe. A pizza összetétele, el van találva, talán még némi kukoricával tudták volna izgalmasabbá tenni. A Light Carb tészta, nekem még mindig bejövős, talán a górcső alá vett pizza esetében, még egy kicsit sülhetett volna. Az ízhatástól azért nem lettem libabőrös, de a Don Pepe féle minőséget most megtaláltam benne, nem úgy, mint a márciusi havi akciós pizzánál.

Pont:7/10

Mennyiség: A pizza normál vastagságú, bár nálam ez inkább a vastag tésztás pizza felé közelít. A közepe felé haladva sem vékonyodik el nagyon a tészta, így az egész igencsak laktató. A 32 centisnek ígért pizza amúgy 31,5 centiméteres méretben érkezett meg, ami azért nem egy mosolyfakasztó tényező. A feltétek arányaiban rendben vannak, és mennyiségre sincs rájuk panasz. A pizza betúrása után, egy jó darabig nem éheztem meg, így veszteség ide vagy oda, egy evésre bizony bőséges.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Nem nagyon van kedvem túlragozni a történetet, úgyhogy két mondatban el is mesélem, hogy mi történt. Rendeltem, vártam, majd 38 perc után meg is érkezett a pizza. Annyit talán még hozzátennék, hogy ha 40 perc alatt érkezett volna és még 2 percet a sütőben tölt, akkor sem sértődtem volna meg.

Pont:8/10

Ár/érték: A tehetséges marketing szakemberek, azt már szépen belevésték az agyunkba, hogy az egészséges dolgokért, bizony fizetni kell mint a katonatiszt. Ez a kiszállítós kajákra hatványozottan igaz, ha valami szuper szénhidrát mentes ételre neveztek be, akkor 2000-3000 forintos kajálást is könnyedén lehet csapni. Azért a szénhidrát csökkentet tészta, nem ez a szint, úgyhogy ne erre építsétek a diétát. Ami tuti, hogy rost több van benne így könnyebben megküzd vele a a szervezetünk. Ez már nagy előny és nem is kell érte nagy árat fizetni. A képeken látható pizza 1490 forintomba fájt, és egyértelműen a megérte kategóriába került.

Pont:8/10

[thethe-image-slider name=”Slider661″]