Select Page

Don Pepe – Magyarosch burger

Don Pepe – Magyarosch burger

Nagyon VIP szerepben mozogtam július végén, mivel már egy akkori rendelésemnél kaptam az augusztusi flyerükből, amin látszott, hogy mi lesz az augusztusi akciós menü. Ennek a véletlennek köszönhetően volt időm ráhangolódni a nyár utolsó hónapjára időzített Magyarosch burger névre keresztelt csodájukra.

Nem tagadom, a kép alapján egy igazán pazar szendvicsről van szó, amibe került egészen sok valóban magyaros vonalat képviselő feltét.

Magyarosch burger – marhahús, paradicsom, jégsaláta, paprikás kolbász, paraszt kolbász, csalamádé, Pannónia sajt, mustár, ketchup, hegyes erős és megszokott Don Pepe burgonya a hozzátartozó szósszal együtt

Tömören és egyszerűen, a deluxe strandburger. A csalamádé és a két szósz használata telibe retro gondolatokat kelt az emberben, igazi strand feeling. A felhívás szerint nem csak turistáknak jár, pedig, ha belecsempészték volna kicsit a bevándorló gondolatot is, akkor garantált lenne az ingyenreklám is hozzá.

Esztétikai megjelenés: Tömve jó a magyar és ezt az elvet ennél a burgernél is pazarul alkalmazzák a Don Pepe konyhájában. A bucit annyit ekéztem már, hogy unalmas lenne ismét leírni, de pedig le kell. Egy fikarcnyival ez talán szolidabb, mint az elmúlt pár hónapban tapasztalt, de még mindig bazinagy. Az alsó fele most kisebb lett, mint a fenti, most fentről nyomja agyon a feltéteket, ez csak ennyit jelent valójában. A zsemle közé ékelt szakasz viszont egészen korrekt, pofás lett. A csalamádé foghíjas függönyként takarja ugyan kicsit, de könnyedén kivehető, hogy mi hol található benne. A sajtnak sok ideje nem volt megolvadni még, pár percet lehet várnom kellett volna még a fotózással. Félbevágva látszik, hogy most nincsen teljesen átsütve a hús, van egy picike rózsaszín csík a közepében, ami a fényképen alig látszik. A kolbászok vékony karikákban érkeztek, én személy szerint jobban odavagyok a húsosabb szeletekért, az amitől a magyarnak beindul a nyálelválasztása, nem az ilyen csomagolt vékony szeletektől. A burgonya most nem lett olyan nagyon átsült, kissé világos maradt és olajos.

Pont: 7/10

Ízvilág: A buci szokásos, most egy egészen friss példányt sikerült kifogni, nem morzsolódik és textúrája is rendben van. Kissé csalódtam, mivel a csípősségre már napok óta ráizgultam, de a hatás szinte teljesen elmaradt. Hiába a hegyes erős és társai, ez sem mennyire nem akar csípni. A csalamádé és az alap szószok párosa nem is rossz. Nem szabad ezekre úgy tekinteni, mint a burger bumm óta elterjed összeállításokra, melyekben ezerfajta egyedi szósz rejtőzik, ez követi csupán a retro vonalat, ahogy 10-15 éve léteztek a burgerek idehaza. A mustár erőteljesebb, aki odavan érte tuti itt is díjazni fogja produkcióját. A szalámik egészen elvegyülnek, menet közben aligha érezzük ki őket, érdemes kiszedni egy-egy karikát belőlük és külön megízlel. Magukban nincsen rossz ízük egyáltalán, csak kicsit gyengécskék egy mustárral szemben. A hús jó, kellemesen szaftos maradt, pár csepp ki is buggyan belőle mikor közrefogjuk a Magyaroscht. A köret most picit megszívta magát, az a verzió tetszetősebb, ami szárazabb és steakebb.

Pont: 7/10


Mennyiség: Ahogy az elején kezdtem, ez bizony sok, akármilyen oldalról is figyeljük. A buci még mindig sok, aminek eredménye, hogy rendesen telíti is a bendőnket. Csatlakozik mellé az egészen népes egyéb hozzávalók csoportja is, illetve a 200 grammos húspogácsa is, ami szintén túltesz egy átlagos burgernél megszokottnál. Elmondható, hogy ez valóban kiadós, igazi magyar gyomornak való adag. A körettel még rúg egyet belénk és ha ezekkel egyszerre végzünk, akkor garantáltan megkapjuk a beutalót a kajakóma osztályra. Több erőset bele! Egyedül ezt tudom felróni, meg persze az ezerszer említett buci méretet.

Pont: 9/10

Ár/érték: Volt már drágább és talán olcsóbb havi burger is Dj Pepe ajánlatából, de ez most augusztusban pontosan 2290 forintért érhető el. Tetszik és hangzatos a neve, és azt is pozitívnak veszem, hogy egy ilyen burger modernizálós világban, bevállaltak egy egészen retro elemekre építkező verziót. Nem tökéletes, van még rajta csiszolni való, de gyanús, hogy a hónap végéig ezt már igencsak nehéz lenne egységesen minden étteremben megoldani. A buci témában remélem egyszer imáim meghallgattatnak és kisebb lesz, na akkor fogok igazán boldog lenni majd. Határon táncol az ár, nem filléres viszont figyelembe kell venni, hogy ebben bizony 200 gramm hús van és alapból jár a köret is hozzá. A kolbászos rész lehetne kicsit vaskosabb és karakteresebb. Összességében vegyes érzelmekkel távoztam randevúnkról, igazi is-is kategória, akik szeretnek kicsit nosztalgiázni, azok lehet megérzik benne a régmúlt idők szépségét, vagy micsodát. Görögös havi pizzájuk egyelőre nincsen tervben, majd meglátjuk, hátha befér.

Pont: 7/10