Select Page

Don Pepe – Mártogatós – Szezámos csirke csíkok

Don Pepe – Mártogatós – Szezámos csirke csíkok

Pontosan már nem is emlékszem, de valamelyik előző Don Pepe postban megemlítettem, hogy a mártogatós újdonságokkal erősen kacérkodom. Eljött a nagy nap mikor a legközelebbi étterembe másodmagammal ellátogattam egy kiadósat mártogatni. Az étlap elmondása szerint ezek a mártogatós kaják bizony egyike a nagy amerikai kedvenceknek.

Négy különböző verzió közül választhatunk, ami jobban megnézve inkább csak hármat jelent, mivel az utolsó egy mix kiadás, ami mindenből tartalmaz egy kicsit. A tölcséres kiszerelésnek van pár állandó eleme, mint például a malacfarka burgonya, a zöldség pálcika és a Don Pepe szósz. A választás mindössze annyi, hogy eldöntsük, hogy csicseriborsó fasírttal, szezámos csirke csíkokkal vagy garnéla nyársakkal kérjük az előbbieket.

Szezámos csirke csíkok – csirkemell, szezámmag, bécsi panír

Nincsen túlbonyolítva a kiegészítő leírás, de valójában ennél többet aligha lehetne hozzá írni. Két szósz jár a mártogatós kajákhoz, melyből az egyik fixen a már sokat dicsőített Don Pepe nevet viseli. A másikat szabadon választhatjuk az étlap alján lévő hét különböző példányból, ahol az egyik elem szintén a Don Pepe szósz, gyanítom egészen kevesen ennyire ötlettelenek, hogy ugyanazt kérjék mellé.

Esztétikai megjelenés: Nem hétköznapi az biztos. Egy tányérra építve jön a tölcsér, ami fémből van. A tölcsér két oldalán pihen a kétfajta szósz kis üvegpikszisekben. A malacfarka burgonya és a csirke a tölcséren belül kapott helyet, de az egészet papírba tekerték, így nem hullik ki a tölcsérből semmi. A tölcsér lábánál találjuk a zöldségeket, amik történetesen répát, uborkát, zellert és egy kevés koktélparadicsomot jelentenek. A papírt kicsit elhajtogatva jobban meglátjuk, hogy mit is rejt a tölcsér. A csirkecsíkok többes szám pontosan négyet jelent. Mindegyik egészen hosszú, úgy körülbelül 10 centi körül lehetnek. A krumpli a csirke alatt rejtőzik, értelemszerűen, ha lepakoljuk a húst róla, akkor meglátjuk, szép kunkori valóban akár a malac farka.

Pont: 9/10

Ízvilág: A zöldségek frissen ropognak, ízük is teljesen rendben van. Kísérleteztem a szószokba mártogatni őket, hát bevallom egészen érdekesen hat az extra csípős szósszal a hátán. A választott szósz elvileg tüzes akár a pokol, de ez itt most annyira nem jött át, picit csíp, de én távol voltam a tűzokádástól. A csirke menő, a panír lágy és egyenletesen van szezámmaggal meghintve. Maga a hús állaga kellemes, omlós. A burgonya felsőbb rétegével semmi baj nincsen, viszont sajnos, ami alul maradt az kicsit a meleg és a pára miatt megszottyan, de ez ellen remek megoldás lenne, ha egyből kibontjuk a tölcsért vagy urambocsá kicsi lyukakat rejtene a papír és szellőzne. A DP szósszal remekül vadíthatjuk meg a falatokat, elvégre ez mártogatós kaja szóval kulcsszerepet játszik a két pikszis a tölcsér oldalán.

Pont: 8/10


Mennyiség: A kép csalóka. Ránézésre én is azt vágnám rá, hogy na, ebből kettőt nevetve 5 perc alatt. Mártogatás közben olyan mintha a tölcsér háromszor olyan mély lenne, mint valójában, azaz a krumpli nem akar elfogyni szinte soha. A négy darab csirke csíkot érdemes jól beosztani, bevallom én elviseltem volna egy ötödik testvért is duzzogás nélkül tunkolgattam volna a szószokba. Termesztésen krumplit adtam volna vissza cserébe érte. A zöldségek bőségesen elegendőek, nálam ezzel sikerült kipipálnom az egész heti adagomat. Szószok tökéletesen elegendőnek bizonyultak, sőt még maradt is bennük. Egyedül az extra csípős erején kellene tuningolni, ha már ez a neve akkor égesse a szőrt. A végére érve kellemesen jól laktam a laza 5 órás adag megvan és tényleg én sem gondoltam volna a kép alapján.

Pont: 9/10

Ár/érték: Választásunktól függően 1990-tól egészen 3190 forintig választhatunk, értelemszerűen előbbi a csicseriborsós verziót jelenti, míg utóbbi a mixet, amiben van minden. A csirkés egészen pontosan Budapesten 2190 forintot kóstál. Nem hétköznapi étel idehaza ez egészen biztos. A legmeglepőbb dolgot mégis másnap produkálja az étel és most nem a kétbetűs “gyóntatóban” hagyott bűneinkre gondolok. A tölcsér magas, amihez ha társítunk egy átlagos magasságú asztalt, akkor folyamatosan felfele kell kapálóznunk a falatokért. Ebből nekem egy könnyed vállfájdalmam lett másnapra, de ez egy ilyen szakma nincs mese szenvedni kell! 🙂 Abban az esetben ha kiterítjük a tányérra a tölcsér tartalmát, akkor értelemszerűen ez e veszély nem áll fenn. Összességében egy különleges fogás, ami ízben és mennyiségben is helytáll.

Pont: 9/10