Select Page

Don Pepe – MexBeef pizza hajó

Don Pepe – MexBeef pizza hajó

Kolumbusz, Sandokan, Nemo kapitány, Fa Nándor és még hajnalig sorolhatnánk kiket babonázott meg a végeláthatatlan mennyiségű víz. A sorhoz úgy néz ki csatlakozik a Don Pepe hálózat is, mivel legújabb termékük a pizza hajó nevet kapta. Nyolc különböző összeállítás érhető el jelenleg, ebből fele raguval van töltve, míg másik fele pedig salátával. Legnagyobb örömömre nincsen közte vega kiadás csupán egyetlen ami halragura építkezik. A koncepció egyszerű, egy tészta testbe töltik a hozzávalókat szóval a hajóra tekintsünk úgy, mint egy uszályra például.

Mivel a héten volt a mexikói Függetlenség napja ezért a MexBeef fantázianévvel ellátott verziót választottam, míg a diétáját éppen megszakító lelkes kíséretem egy Chicken “Mojo Tojo” példányt tesztelt, de erről csak kép lesz és semmi egyéb.

Mex Beef – darált marha, vörös baba, kukorica, hagyma, fokhagyma, kaliforniai paprika, cheddar sajt, jalapeno, mozzarella, tej és pizza tészta

Erre bátran rámondhatjuk, hogy a hagyományos mexikóinak szánt ételek hozzávalóit tartalmazza, egyedül a tej zavar be nálam az összképbe, de majd kiderül mi lesz belőle. Darabszámra ez túlmutat a hagyományos tésztakorongra épített pizzákon, ott általában négy-öt környékén megáll a lista.

Esztétikai megjelenés: A hajó forma nálam megvan, nagyjából ilyen alakzatot tudtam suhanc koromban kivágni egy deszkából is. Gyanítom nekik is van egy öntőformájuk, mert ilyen szabályosan alig ha lehet szeretetből sütni tésztát. A tészta test körülbelül három centi magas. A felső részen egy vékonyabb kéreg sült neki esélyes, hogy eddig tartott a forma. A töltelékhez érve aztán elérjük a csúcspontot, ezt nagyon gusztusosan hozták össze a konyhában. A ragu összes alapanyagát látni a felszínen, nem kell semmi után turkálni vagy vagdosni. A tetején lévő jalapeno karikák nekem külön örömet okoz, tisztán kóstolhatjuk őket és egyiknek még szív formája is van, ezt külön üzenetnek veszem a konyhából, köszi!

Pont: 10/10

Ízvilág: A tészta kísértetiesen hasonlít a sima pizzás verzióhoz, azt sajnos elfelejtettem megkérdezni, hogy ezt is kérhetjük-e szénhidrát csökkentett kiadásban, azaz a’la light carb. A töltelék valóban Mexikót idézi, bár rohadtul nem jártam még ott. A hús finomra darált, szinte olvad a szánkban. A sajt szinte mindent beháló és kicsit összefog. A hagymás része nem túl intenzív, ezzel nyugodtan csábíthatunk nem fogunk senkit megölni. A jalapeno közepesen erős, egy átlagos nem mexikóinak azért csípős. A kukorica kellemes édes, vidáman frissít minket a sok sajt között. A tejre az elején is kicsit sandítva néztem és ez az ízében is változatlan, szerintem nagyon megnehezíti az egészet, nagyon tömény lesz tőle a hajó rakománya, azaz a ragu töltelék.

Pont: 8/10


Mennyiség: Lehet a képen annyira nem érződik pontos mérete, de ez valóban nagy. Az egészet tovább erősíti, hogy a hajó alján nem 6-7 centi vastag a tészta, hanem csupán 2. A rakteret színültig töltik a raguval ami mennyiségre annyi, hogy ebből lazán két fullos 32-es pizzát is meg lehetne kenni. A hús dominál ez nem vitás, de a vega feltétekből is kapunk bőségesen. A sajt mindenhol ott van, minden falatnál játszhatunk ahogy nyúlik, majd végül csapódik arcunkra. A tejből én nemes egyszerűséggel felezném a mennyiséget, könnyedebb lenne az egész, ez így beutaló az intenzív kajakóma osztályra. Bő 5óra, nagyon bő…

Pont: 9/10

Ár/érték: A 2290 forintos alapár valószínűleg sokakat ledöbbent, de ha belegondolunk, hogy mekkora mennyiségű töltelék került bele, talán tisztább lesz a kép. A Don Pepe nagy erőssége, hogy folyamatosan fejlesztenek és nem várják meg míg a pókok megeszik az étlap felét 4-5 év alatt. A pizza hajó egyelőre még nem minden étterem kínálatában szerepel, de szépen lassan ez már csak a múlté lesz és akár házhoz szállítva is kérhetjük, ha minden igaz. Az elnevezés nem tudom mennyire helyénvaló, végülis pizzához annyi köze van, hogy ennek is az alapja tészta. Hasonló elképzelést a grúz konyha használ szeretettel, mint azt a Hachapuri-nál tapasztaltam. A burgerrel még a hónapban adós vagyok, igyekszem besűríteni, hogy ne utolsó napra maradjon…

Pont: 8/10