Select Page

Don Pepe – Mexico Kid

Don Pepe – Mexico Kid

Már annyit kornyikáltam a hírlevelekről, hogy egy begyöpösödött vénasszony semmi hozzám képest, de most ez játszik közre. Közel két hete jártam utoljára mai áldozatomnál, de úgy hozta a sors, hogy ismét betértem. A Don Pepe éttermei időnként saját akciókkal csalogatják a vendégeket, és engem most a Budafoki úton lévő beimádkozott egy újabb tesztre. Giant’s Week, azaz óriások hete, akár egy felnőttfilm címe is lehetne, de erről most szó sincs.

Nincsen különösebb ételcsoportra kiélezve az akció, egészen sokszínű, többfajta nemzet konyhája kerül terítékre. Van csirke, oldalas, steak és egy mexikói fogás az übermegagiga, Mexico Kid, azaz egy gigantikus fajita amihez jár burgonya köret és többfajta szósz is. Történelmét tekintve a 1990-es évek elején terjedt el a köztudatban, azóta kínálják főként a Tex-mex éttermek. Tortillába tekert, sütőben sült, marhahússal és babbal töltve, nyakon öntve cheddarral, természetesen nem mind ilyen, de itt és most ez van.

Esztétikai megjelenés: A tányért már vakon egy érintésből felismerem, tojás alakú méretes nagy darab. A gigantikus fajita bír akkora lenni, hogy picit erről is lelógjon, elsőre tényleg sokkoló a látvány. Tetején nem kevés sajt, ha jól sejtem két fajta, ebből a cheddar a látványosabb, szalmasárga színe megbabonázza az éhes szemeket, ahogy olvadtan ráterül a tortillára, hát étvágy gerjesztő a javából. A sajt mellett a tetején szerintem egy vékony réteg salsa szósz is fellelhető, illetve pár apró paprika katona. A körítés megszokott, akár a húsgolyóknál, steakburgonya és egy marék csíkozott saláta. Kétfajta szósz dukál mellé, egyik egy tejfölös alapú nem tudom mi, és egy salsa ami reményeim szerint csípős.

Pont: 9/10

Ízvilág: Huszáros vágással indítottam, hogy egyből a közepénél kezdhessem, így egyből megtudom mit tud. Az első falat több okból meglepett, legfőképpen azért, mert egészen csípős íz fogadott, számomra is kicsit sóhajtozós, pedig tényleg rászoktam már az erős kajákra. A marhahúsos-babos töltelék hibátlan, és a legszebb, hogy pár katona jalapenot is véltem benne felfedezni, ha nem tévedek. Az első étel a Don Pepe-ben amire rámerem mondani, hogy tényleg csípős. Az olvadt cheddar szinte mindent körülölel, ahogy vágjuk az ételt, így mindig érezni ahogy szétolvad a szánkban, diétacicáknak nem ajánlott, mert egészen zsíros sajtfajta. A köret közül a burgonya fűszerezése ismét piros pontot érdemel, ez is pikán és karakteres, állagra a krumpli teljesen korrekt. A saláta az saláta, semmi extra. A két öntet közül egyértelműen a salsa a befutó, a másik számomra kicsit semmilyen egy ilyen karakteres ízvilághoz.

Pont: 9/10

Mennyiség: Bődületes, tényleg nem viccelnek ebben az akcióban, akkora adagot tesznek az ember elé, hogy két ember is bőségesen jól lakik belőle. Feltétekből minden jutott mindenhova, a belsejében lévő töltelék egy vágás mentés, csak úgy árad kifele, jó alaposan megtömték a fajitát. A cheddar mindenhol ott van, negyed kiló legalább került rá, ha nem több. Körettel együtt tényleg egy medvének is elég, a krumpli se kis adag, szóval aki ilyenre pályázik, vigyen magával egy szárnysegédet, mert szinte biztos, hogy nyögés lesz egyedül a vége. Hogy hány órára elég? Fogalmam sincsen pontosan, de 5-6 óra legalább van egy átlagos embernél, ez olyan ahogy írták, gigantikus.

Pont: 10/10

Ár/érték: Nem azoknak találták ki ezt a fogást akik minden elköltött forintot átgondolnak tízszer, de azt is figyelembe kell venni, hogy simán két főre osztható ez az ár, ami most 3200 forintot jelent. Nem kevés ez nem tagadás, ebből három embert is meg lehet pakolni szarabbnál-szarabb kínaival van egyébbel. Ízre és mennyiségre tényleg ott van, és kicsit talán kilóg a Don Pepénél megszokott kínálatból. Az akció nem vakulásig tart, tehát akinek csiklandozza a fantáziáját az június 9-ig térjen be a Budafoki úton lévő étterembe, ha jól tudom csak ott van giant’s week(s). A hamburgeres akció után ez is bejött, szóval várjuk a következő akciót!

Pont: 7/10