Select Page

Don Pepe – Mint a moziban pizza

Don Pepe – Mint a moziban pizza

Agyunk leég a melegtől és a legtöbb embernek ilyenkor étvágya is csökken, ennek ellenére enni azért mindig kell. Olyan hetet tartani, amiben nem lenne egy pizza legalább, badarság lenne rendezni. Ez ellen remek fegyvernek bizonyul a Don Pepe havi akciós pizzája, ami most egészen vad tervek alapján készült.

Két alapból igazán egészséges ételfajtát kereszteztek, melynek eredménye egy olyan pizza, amin van nachos chips. Nekem személy szerint bejön az elgondolás és egészen pofás promoképpel is megtoldották, így nagyon nem volt min gondolkoznom tovább.

Mint a moziban pizza – cheddar sajtkrémes alap, jalapeno, nachos, mozzarella, füstölt főtt tarja, lilahagyma

Tényleg mozis menüre hasonlít, dupla sajttal és némi csípőssel. Húsból most nincsen cunami, de a tarja remélem elegendő lesz ezekhez a feltétekhez.

Esztétikai megjelenés: Szokásos doboz, amin sikerül is túljutni közel másfél másodperc töprengés után, majd fedél le és elénk tárul a nachosos pizza látványa. Egyből kiderül, hogy a pizza megsütése után kerül rá a nachos, ami valahol érthető is, ha végig rajta lenne, akkor bizony a ropogósságának fájdalmas búcsút inthetnénk. A tészta most nem lett a legvékonyabb, szélei egészen megkarcolják a kalácsos szint szélét, ez most picit sok lett szerintem. A kerettől eltekintve egészen pofás a pizza, a nachos alatt igazán étvágygerjesztő látvány nyugszik. A paradicsomos alapot felváltó cheddaros sajtkrém alap egy aranyló árnyalatod a pizza alapjául. A tarja szerencsére egészen jól feldarabolt, nem kell tőle tartani, hogy egy falattal lehúzzuk a pizza feltétének negyedét. A mozzarella kicsit háttértáncos szerepben van, látszik, hogy van rajta, de sok nem került azért rá. A lilahagyma leginkább beköszönt, pár apró csík és ki is fújt, teljesen randibarát pizza lett ez.

Pont: 7/10

Ízvilág: A tészta széle sok, fele simán elegendő lenne ennek a vastagságnak, sajnos ez így kicsit “fújtós”. A belső rész viszont egészen jó. A cheddaros alap és a ropogós nachos tényleg képes minket fejben egy sötét moziterembe repíteni, egészen jól hozza ugyanazt az élményt, amit ott tapasztalhatunk falatozás közepette. A jalapeno most ezen egészen fickós, 4-5 karika után azért érzem, hogy bekapcsolták a bendőmben a kazánt és apró verítékcseppek kezdenek lefutni tarkómon. A tarja ízletes, a füstölt főtt ízélmény, ha nem is harsányan, de jelen van benne. A lilahagyma, mintha másik terembe keveredett volna, az 1-2 apró darab teljesen elvész, a sajt elnyomja azt a kevéske erejét is, szóval gond nélkül csajozzunk egy ilyen pizzával. Mozzarella se vitte túlzásba, a cheddar simán elnyomja, igaz utóbbi azért karakteresebb ízvilággal büszkélkedhet. Egy jó mártogatóst eltudnék még képzelni mellé, de ne legyünk maximalisták ennyire.

Pont: 7/10


Mennyiség: Az akciós stabilan egyfajta méretben rendelhető, ami nem más, mint a jó öreg 32-es átmérővel gondolt kiadás. A tészta most jó vastag lett, ami hatványozottan igaz a peremére, ez most megszaladt, de már sokszor említettem eddig is. A feltétek mennyiségével nincsen különösebb baj, egyedül a hagymából tudnék elviselni többet, ha már felkerült a neve a feltétek listájára. Az alap pont elég, végig megvan a sajtos ízvilág, de a tarját például nem hálózza be annyira, hogy elvegye annak jellegzetes ízét. Összességében bírtam kellemesen jól lakni a végére, de a legfontosabb, hogy ne hagyjuk pihenni magunkat egy percig sem, hamar megpuhul rajta az a fránya nachos, szóval egy szuszra dara befele!

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Laza két kilométer csupán a távolság, így nagyon sokáig nem húzzák, bíztam benne. Nagyjából igazam is lett, mivel 42. percben csörrent a kaputelefon és szinte azonnal verte is az ajtót a futár, hogy átadná a mozis pizzámat. Szemtelenül fiatal egyén, nem hiába a nyári munka ilyenkor pörög ezerrel. Ártatlan lélek érezni rajta, szívből kívánt minden földi jót, de leginkább étvágyat, amikor kapott némi borravalót. Kiszállítással minden patent, de továbbra is fordalja az oldalam a kíváncsiság, hogy ilyen akciós pizzákból tartanak-e melegen készletet? Valaki valamilyen bennfentes infó esetleg?

Pont: 8/10

Ár/érték: Nagy meglepetés nincsen az árképzésnél, szokásos 1090 forintos áron megy, ami továbbra is olcsónak számít. A feltétek kicsit sem a low budget kategóriából kerültek ki, a hús korrekt és finom, a sajt kellemes, míg a nachos nem éppen egy filléres feltét, mint mondjuk egy pár csík jégsaláta. Erről a pizzáról simán el tudnám képzelni, hogy helyet kaphatna az állandó étlapjukon, végre nem egy sablonos unalomig ismételt összeállítás, hanem van benne újítás és némi egzotikum. Lehet kicsit pártatlan a hozzáállásom, mert a chips és egyben a nachos is a gyengémnek számít, képes vagyok belőlük végtelen mennyiséget is elfogyasztani. Összességében a tészta perét leszámítva engem meggyőzött, remélem találkozunk még vele a jövőben.

Pont: 8/10