Select Page

Don Pepe – Nutellás-banános-epres pizza

Szerző: | 2018. máj. 20. | Pizza

Sok-sok pizzán vagyunk már túl, de néha még most is meg tudunk lepődni. A havi Don Pepe extra felhozatalban egy olyan pizza pislog ránk, amit nem tudunk azonnal és hirtelen értelmezni sem. A feltétek és az alapot nézegetve egy ilyet inkább desszert pizzának gondolunk, mint hagyományosnak. Cukorból egészen biztosan nem lesz hiány.

Nutellás alapú pizzát azért sokszor nem lát az ember. Igaz, van már lángos is hasonlóan édes irányba ellökve, így kicsit kár már ennyire meglepődni. Viccesebb pontja a rendelés során, hogy lehetőségünk van ennél a verziónál is szénhidrát csökkentett tésztával kérni, ami azért olyan, mint a zero colára vetíteni diétánkat egy gyorsétteremben.

Nutella tenger

Nutellával a bacon vagy a tarja valószínűleg nem harmonizálna tökéletesen, így inkább eperre, banánra és némi mentára cserélték a klasszikus pizza hozzávalókat a konyhában. Mandulaforgáccsal is megtekerték végül az egészet és így készült el a deszertpizza. Ránézésre látszik, hogy nem sajnálták a Nutellát, minden pontjára került rendesen, nincsen elspórolva a tészta felületéről. Az eper nem a legeslegérettebb a vidéken, van közte pár apró szem, ami picit még éretlennek hat. Összességében jól mutat, de tényleg picit kell szokni a látványt kóstolás előtt.

eper

A tészta normál vastagságú szénhidrát csökkentett, ami kicsit ellensúlyozza az alapból felszívott fél tonna cukrot. A kettő jól megvan egymás mellett, de a klasszikus pizza élményt ne várjuk tőle. Az egésznek van egy édesség-desszert hatása, ami fejünkben állandóan hadban áll a pizza elnevezésével. Első legfontosabb eltérés, hogy ez nem meleg, kifejezetten szobahőmérsékleten érkezik házhoz. Ízre a Nutella eredeti, nincsen strandos lehúzós-kamu hatása egyáltalán. Uralkodik ízvilága egészen mindaddig, amíg mentára nem lépünk szájjal, mert akkor az visz mindent erőből. A gyümölcsök közül a banán intenzívebb, de ez sajátossága a gyümölcsnek.

banán

A mandula íze lágyan egészíti ki a képet, tökéletesen passzol a többi feltét mellé. Adagra kegyetlenül laktató, ami főleg a masszív Nutella alapnak köszönhető. Feltétből is jutott bőven, tehát a mennyiséggel a minden a legnagyobb rendben. Árban 2390 forintnál járunk, ami megszokott már havi extra pizzáinál a Don Pepénél. Nem mondanám, hogy vészes lenne egyszeri élménynek ez is megéri, nem mindennap eszünk ilyen összetételű “pizzát” azért

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték