Select Page

Don Pepe – Ötízű omlós csirke pirított tésztával

Szerző: | 2016. máj. 24. | Egyéb

Nyolc kincs mártás, ismerős kifejezés azoknak, akik előszeretettel járnak alap kínai étkezdékbe. Újabban viszont a Don Pepe csapat is becsempészte étlapjukra a keleti konyha ízvilágát, melyből történetesen az ötízű omlós csirkét sikerült kiválasztani. Az omlós csirke is egy alapelem a keleties konyha kínálatában, ami legtöbbször omlós valóban, viszont hihetetlenül ízetlen cserébe.

Sajnos azt az élményt nem tudják az étteremben pótolni, amikor a személyzet kínai akcentussal kérdez vissza, hogy „máááááázsvalamiiit? – kilencááááá”. Ingyen szirupos leves és szerencse süti sem jár ajándékba, de viszont kapunk egy igazán kulturált tálalást.

Ötízű omlós csirke pirított tésztával – csirkemell, panír, spagetti, gyömbér, fokhagyma, szója, kaliforniai paprika, sárgarépa, lila hagyma, cukkini, méz, sötét szója, kínai 5fűszer

Igazán lazára vették a fűszernél a leírást, yo. Átlagos recept alapján dolgoznak, de itt legalább le merik írni, hogy a hús csirke, pedig egyes kíniaknál ez akár lehet macska vagy éppen kutya is, mivel előszeretettel csak „omlós”-ként tűntetik fel a kínálatban.

oké, nem a leglátványosabb fogás

oké, nem a leglátványosabb fogás

Fél tucat csirkemell panírban, ami alatt terül el a tészta rengeteg. Nincsen belőle különböző bűvész trükkel egy kínai sárkány formálva, oda van rakva és kész, semmi csicsa. Közel nem a leglátványosabban tálalt keleti étel, de ebből nagy csodát nem is lehet kihozni, ez így amúgy teljesen rendben van, nem kell a flanc.

tészta

tészta

Kóstolásnál a csirke pontosan azt adta, amit sejteni lehet tőle, egy üres, tiszta csirkehús ízélményt, amit a panír egy picit próbál toldani, de nem sok sikerrel. A tészta része viszont igencsak meglepett. A gyömbér és a méz keveréke már magában egészen egzotikus, de a többi kiegészítő teszi egyedivé az élményt. A kínai 5fűszer is egészen biztos, hogy valami cseles dolog, de az összhatáshoz minden elemre szükség van. Ez a tészta a legtöbb sima, mezei kínais pirított tésztáját megveri, ez finom.

korrekt vastagság

korrekt vastagság

Adagra korrekt, a csirkemell szeletek nincsenek rommá lapítva, egyik sem egy papírvékony panír csak, hanem ebben van rendesen hús is, nem is vékony kiadásban. A tészta mennyisége bőven jó, azaz összességében ez korrekt fogás egy főétkezésre mérve.

a meztelen tészta

a meztelen tészta

Árban kicsit vadabb helyen vagyunk, mint az átlag kínais árszabás, de persze a környezet sem ugyanaz, sőt itt van éttermi kiszolgálás is. 2190 forint, amiért valóban,ha ügyesebbek vagyunk, akkor akár háromszor is meg tudjuk oldani az autentikus, sikátor mélyén található kínai étkezdékben az éhségelnyomást. Nem egy világ, szóval kár tovább hasonlíthatni. Nem rossz ez, a húson kellene tekerni egy kicsit, ez a sablon, semmilyen ízű csirke túl lapos egy ilyen frankó tészta mellé.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték