Select Page

Don Pepe – Párizs pizza

Don Pepe – Párizs pizza

Május első péntekje, így hogy másodikára esik, két meglepetést is tartogat a számunkra. Vélhetően az emberek nagy részének, méghozzá azoknak, akiknek sikerült a tegnapi napot felhőtlen ünnepléssel tölteni, egy kellemes másnaposságot, mert persze ha már tegnap jól éreztük magunkat, akkor valamikor szenvedni is illik kicsit. Ha már túl vagytok ezen a szörnyűségen, akkor jön a jó hír, új hónap, új akció a Don Pepenél és ez az összeállítás, első ránézésre sokaknak szimpatikus lesz. Mivel szinte minden hónapban kipróbáljuk a havi pizzájukat, így a hosszú hétvége péntekje sem marad pizza nélkül, tegnap, az ünnepi vacsora a Párizs pizza volt.

Esztétika,megjelenés: A doboz fényképezése el is maradt a nagy izgalmakban, de azon semmi rendhagyó nem volt, a már jól megszokott saját arculattal felvértezett dobozban érkezett a pizza. Felbontás után a feltétbőség mellett az első amit észleltem, hogy egy kicsit többet sütkérezett a kemencében a tészta, mint kellett volna, így a tűzhöz közelebbi széle kapott egy szürkés feketés árnyalatot. A másik igen szembetűnő részlet az, hogy a pizza nem piros, ez a tejfölös-mézes-mustáros alapnak köszönhető, amit szokás szerint nem kentek a szélekig. Az alap pirosságának hiányát némi paradicsomkarikával pótolták, így máris színesebb a kép, pontosan 5 nagy és vastag szelet paradicsomnyival. Ha már zöldségfronton kezdtem, akkor jöhet a kukorica, ami alapból napsárga, de helyenként szép barnára pirult. Húsfeltét ként a füstölt tarját helyeztek a pizzára, amiből több nagyobb szelet is feszít a rengeteg sajt alatt. Az összeállítás pofásan néz ki, az hogy kicsit megégett, nekem egyáltalán nem tudta elvenni a kedvemet.

Pont:8/10

Ízvilág: Sokan nem bírják a Pepe-s pizzát, mert “vastag a széle”, de én nem tartozom ezen emberek körébe. Valóban vagy egy centis széle van a pizzának, de mivel a tészta könnyed és igen ízletes, így a rápirult sajt darabokkal remek előjáték a feltétes rész előtt. Ha kívülről kezdjük el enni a pizzát, egyre összetettebb ízekkel találkozunk majd, ahogy haladunk befelé. Először belép a képbe az alap, ami a méznek köszönhetően enyhén édeskés, a mustárnak köszönhetően intenzív ízű, a tejföltől pedig lágy. Az alap után jönnek a zöldségek, amik közül a kukorica szintén édes, de azok a szemek amik barnák, azok emellett elképesztően finom pirított kukorica ízűek. A tarja enyhén zsíros, és a belőle kisült zsír az egész pizzát füstös ízűvé teszi. A tetemes mennyiségű mozzarella teszi fel az i-re a pontot, aminek köszönhetően a pizza egy zseniális ízösszetétellel büszkélkedhet. Az elmúl pár hónapban, nálam tuti, hogy ez a havi akciós ajánlat a befutó.

Pont:8/10

Mennyiség: Hiába a szuper kinézet és a jó íz, ha nem lakik jól az ember azzal, amit eszik. Igazából itt a vastag tésztának és a megfelelő mennyiségű feltétnek köszönhetően nincs ilyen probléma. Jó szokásunk szerint, előkerült a centi is, ami azt mutatja, hogy a 32 centiméteres pizza valahol a sütés, szállítás között azért veszítette egy fél centit, így 31,5 centiméternyi élvezet érkezett a dobozban. Amúgy elég laktató variáció, így ha valaki nekiesik és egy evésre elpusztítja, az tuti tele lesz, mint a déli busz.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Itt jön egy egészen hihetetlen része a történetnek. A rendelés megadásától számított 15 -ik percben a kezemben volt a forró pizza. Ez vélhetően két szerencsés tényezőnek köszönhető. Az első az, hogy mindenki rávetette magát az új akciós pizzára, és sorozatgyártásban sütötték a hozzám legközelebb eső Don Pepében, amit amúgy nem is csodálok. A másik pedig az, hogy nagyjából kocsival 3 percre van a legközelebbi éttermük és bizony onnan jött a pizza. Ez a 15 perc, ez körülbelül annyi idő, mintha egy gyorsfagyasztott pizzát készítettem volna el, de az eredmény lényegesen jobb.

Pont:10/10

Ár/érték: Hmmm…ezzel kapcsolatban eszembe jut, hogy aki “vidéki” az mindig mondja, hogy milyen jó a pesti embernek, de itt egy kivétel. A pesti ember 1090 forintért kapja meg a havi akció pizzát, ami amúgy bőven ér ennyit, de aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem Budapesten, hanem valamely másik Don Pepe étteremmel rendelkező városban rendeli meg az már 990 -ért is megkaphatja. Mindkét ár esetében azt tudom mondani, hogy jó vétel, az összeállítás hibátlan. Az én rendelésemmel kapcsolatban még fontos megjegyeznem, hogy az égett szél, nem is volt olyan égett és mindenkinek ilyen hosszú szállítási időt kívánok.

Pont:9/10