Select Page

Don Pepe – Pizza Burger

Szerző: | 2017. Már. 6. | Burger

Az emberiség egyik nagy kérdése ebédidő környékén, hogy burgert vagy inkább pizzát enne. Sokak szemében mindkét ételfajta az ördöggel egyenértékű, mivel egészségtelen és káros. Azok, akiket ez a egészséges táplálkozás irányzat hidegen hagy, bizony sokáig tudnak tűnődni a kérdésen. Több ízben láttunk már kísérletet a burger és a pizza keresztezésére.

A Dr.Oetker is próbálkozott a témában, de idehaza egy magyar étteremlánc, a Don Pepe is próbálja ebben a hónapban terjeszteni a pizza-burgert. A koncepció ránézésére is kitalálható, a szokásos buci lecserélték egy mini pizzára, aminek fedelén ott fityeg pár kolbászkarika is.

Pizza Burger – Pizza tészta, serrano sonka, mozzarella, ruccola, csabai parasztkolbász, marhahús pogácsa, paradicsom és persze a Don Pepe burgonya és köret.

Nehéz megtalálni az egyensúlyt a két fajta kaja között, de itt egészen jól sikerült, a hozzávalók többsége illik burgerbe és pizzára is.  Amint meglátjuk már zsigereinkben érezzük, hogy ez ultra gitáros lesz, tokától-bokáig úszni fogunk a szaftokban, mivel a “buci” most leginkább egy cseppet sem képes azokból megkötni. Kissé korcsnak tűnik tagadhatatlanul, fedele valóban, mint egy mini pizza pár karika kolbásszal, de a belső egyértelmű burger.

érdekes

Pár pillanatig kell rajta ötletelni, hogy milyen mesterfogással lehet úgy elkapni, hogy ne essen szét, illetve ne csurogjon belőle minden a nadrágunkra. Nem lehetetlen, de még felezve is igazi kihívásnak számít. Bevallom, hogy az utolsó falatokat már flancolva villával fogyasztottam, mert olyan szinten úsztam, hogy az leírhatatlan.

ötkarikás, avagy a minimál pizzás jelleg

Kóstolásnál elsőre inkább pizzás élményt kapunk, ami kimerül egy egyszerű vékony tésztában és egy pikánsabb kolbászkarika személyében. A húsból némi szaft kifakad, ha rászorítunk, így azonnal megindul a kontrollálhatatlan szaft cunami. Ezt elhárítva reflexszerűen erősebben szorítjuk, melynek eredménye csupán még több szaft. A húspogácsa a megszokott, enyhén fűszerezett, teljesen átsütött példány. A sonka viszont egészen király benne. Vastagsága tökéletes, íze pedig lenyűgöző, ebből többet is el tudnék nyammogni a pizza-burgeren keresztül.

felezve

A ruccola a végén kesernyésen megjelenik, de nagyjából ennyivel mondhatni, kész is az egész fogás. Szósz gyanánt a pikszisben a köret mellé tálalt Don Pepe öntetből találunk a pizza-burgerben is, mondani sem kell, hogy előszeretettel csepeg ez is kifelé belőle. Árban 2490 forintnál járunk, ami persze nem nevezhető olcsónak. A pizza-burger keresztezés egészen jól sikerült, de még mindig érzek tartalékot a témában. Egyszeri érdekességnek simán jó, de csak, ha van lehetőségünk fürdeni egyet utána.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték