Select Page

Don Pepe – Rántott trappista, tartármártással, kukoricás rizs

Don Pepe – Rántott trappista, tartármártással, kukoricás rizs

Eljött megint az ebéd idő, de csakúgy, mint általában, ma sem ért váratlanul. A céges menza mondhatni, hogy változatosság és minőség téren is hagy némi kívánni valót maga után, de sebaj, mint mindig ott a b verzió, ami sokszor inkább a verzióként szerepel, az ételrendelés. Gasztrobetyár igencsak kívánatos strombolija láttán, mikor megkívántam a rántott sajtot, úgy döntöttem, hogy a legtöbbször jól teljesítő Don Pepe hálózattól rendelem meg a napi betevőt.

A sajtot, mint szinte minden étterem étlapján, a vega kaják között találhatjuk meg, úgy is vehetitek, hogy ezzel a vega oldalunkat is erősítem. Ha Don Pepe és rántott sajt, akkor egy igen egyszerű kérdést kell csak eldöntenünk,  camembert vagy trappista, esetemben az utóbbi mellett tettem le a voksom. Köretkén az étlapon sima rizs és az elmaradhatatlan tartár mártás szerepel, extraként a rizsbe kukoricát kértem.

Esztétika,megjelenés: Precízen behegesztett “lapos menütálban” érkezik a sajt és a rizs külön-külön. A sajtból két darab egy adag, a szeletek  kellemes küllemmel vannak megáldva, nem csak szélesek, de vastagak is. A rizs fehér és szerintem jó éttermi szokás szerint nagy szemű jázmin rizzsel van dolgunk. Kukorica is jut minden falathoz, így a megjelenés még színes is, ami a fehér rizst kicsit kívánatosabba varázsolja.  A tartás szintén egy külön kis dobozkában került a zacskóba, ami szintén pozitív, hisz így nincs lehetősége szétáztatni a bundát.

Pont: 8/10

Ízvilág: Az étel melegen a tuti, és ez kiemelten igaz a rántott sajtra. Egy jó rántott trappista, miután megvágja az ember és kifolyik a bundából, már látványra is hibátlan, de miután megízleltem, hipp-hopp rájöttem, hogy az íz terén sem lesz csalódás. A boltok kínálata alapján is egyértelműen a legkedveltebb sajt féle Magyarországon, minden bizonnyal a lágy, selymes íze és a sülten rántott változat esetén is friss illata miatt. A rizsköret ízletes, a kukoricától édes. A tartár pont olyan, ahogyan szeretem, nem túl édes, nem túl mustáros. Sok helyen elkövetik azt a hibát, hogy elcukrozzák a mártást, hogy ellensúlyozzák az olcsó majonéz ecetes ízét, de itt ennek  nyoma sincs, a tartár tökéletes. A sajtot  a mártásba tunkolva, a rizzsel együtt az izék teljes harmóniáját élvezhetjük.

Pont: 8/10

Mennyiség: Ahogy láthatjátok, minden elem külön van csomagolva, ami már egy jó előjele annak, hogy nem valami féladag kajával szúrják ki a szemünket. A két szelet sajt, ahogy már írtam, nem kicsi, valahol 20 deka körül lehet összesen. A köret mennyisége elegendő, a kukoricából pedig annyit tettek bele amennyit elbírt, nem rizses kukoricát kaptam, ha nem valóban kukoricás rizst. A tartár nekem kicsit kevés volt, talán még egy fél adagnyit könnyedén elfogyasztottam volna, de én sok szósszal szeretem a sajtot, a camembertes változatot is sok áfonyalekvárral szoktam fogyasztani.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A Don Pepe, mármint az aktuális amelyikből rendeltem 38 percet ígért a szállításra, ami dicséretes  bár extra gyorsnak nem nevezném. Az étel amúgy 40 perc alatt érkezett meg, ami a nálam átlagosnak tartott 45 perc alatt van, így jó eredménynek számít. Az étel melegen érkezett, ami egy értelműen jelzi, hogy nem szórakoztak, megcsinálták és elküldték, a futár meg gondolom egy ciginél többre nem nagyon állt meg.

Pont: 7/10

Ár/érték: 1480 forint az ár, ami a minőséget és a mennyiséget figyelembe véve nem sok, ellenben könnyedén találunk olcsóbb rántott sajtot is. A legjellemzőbb árfekvés a 990 körettel együtt, sok helyen pedig 1200 körül kapjuk meg, de az elmúlt időszakban fogyasztott hasonló fogásokhoz képest, ez minden tekintetben több volt. Nem olyan régen egy gyorsétkezdében fogyasztottam camembertet, amiről lerítt, hogy sima fagyasztott , de az íze miatt jóra értékeltem. Ez egy teljesen más kategória, friss alapanyagok, ízletes köret, nagy adag, ami 8 pontot ér, de csak azért, mert nem egy extra fogás, csak egy alap, de az megfelelő minőségben elkészítve.

Pont: 8/10