Select Page

Don Pepe – Soha Ne Érjen Véget A Nyár pizza (32 cm)

Don Pepe – Soha Ne Érjen Véget A Nyár pizza (32 cm)

Soha. Tényleg rendkívül kedves gondolat a Don Pepétől, hogy ilyen kívánsággal próbálkozik, de valljuk be ők sem képesek megállítani az időt. Szépen lassan a célegyenesre fordul az idei nyár, feltéve ha lehet annak nevezni a hajnali 10 fokos hőmérséklettel operáló évszakot. Soha ne érjen véget a nyár – névre hallgat az étteremlánc e havi akciós 32-es pizzája. Kétségtelenül kimaxolta a témában rejlő lehetőséget a csapat, volt itt Hurrá itt a nyár és Ezerrel pörög a nyár pizza a szezonban.

Paradicsomos alapra épül amire került egy jó adag roston csirke, mozzarella, kaliforniai paprika és vöröshagyma. Könnyed kiadásnak ígérkezik, de talán nyáron nem is baj ha nem termel extra hőt az ember azzal, hogy megemészt egy fél farmot. Az augusztus sikerült megfejelni még egy akcióval, ami annyit jelent, hogy minden pizza mellé jár egy adag Maoam. Lehet illendő lenne kinőni az iránta érzett imádatból, de szerintem aki egyszer kóstolta az függővé válik. A felnőttek mentségére szóljon, hogy a cukrok csomagolásán a gyümölcsök kissé félreérthető módon viselkednek egymással, így akár 18+ -os terméknek is vehetnénk.

Esztétikai megjelenés: A pizza ránézésre a sütőben pótolta azt, amit a hónapban nem kapott meg a lakosság, alaposan átsütötték és jó barna lett. A pizza formára hozza a kötelező kerek formát, szélei egy kicsit vastagabbak az átlagosnál, de szerencsére még nem a felpuffadt kalács szinten mozog. A csirke apró darabokban van jelen ami a fogyasztásnál még nagy előny lehet, mivel nem fogja egy falat magával húzni az egész terítéket. A paprika szintén vékony csíkokra lett szelve, ez is követi az előző elvet, korrekt ahogy van. A Maoam meggyes lett ahol a csomagolás ismételten csak erősíti a szabályt, hogy ezen a gyümölcsök bizony laza orgiát tartanak. Összességében nincs nagy baj a kinézettel, egy perccel kevesebb sütés és a széleinél egy lehelettel vékonyabb tésztavastagság és rendben van.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta száraz kicsit, de ez a színe alapján kicsit már sejthető volt, sokat napozott szerencséteken így kiszáradt. A csirke viszont így lett tökéletes mivel egy-két falat picit ropogósabbra sült. A mozzarella szétolvadt, de ezt színe is jól prezentálja. A paprikában maradt annyi nedvesség, hogy a kissé száraz tésztát kompenzálja, de sajnos nem jut belőle minden egyes falatra. A hagyma front teljesen randibarát kiadás, ettől nem kell aggódnunk, hogy aktuális randipartnerünk elfut előlünk. Összességében egy laza, könnyed pizza amit a Maoam koronáz meg, nálam ezzel hatalmas piros pontot kapnak.

Pont: 7/10


Mennyiség: Rutinos szemem most úgy érzi egy kicsit alatta vagyunk a 32-es átmérőnek, de viszont cserébe a tészta vastagsága hozza a mennyiséget. Annak ellenére, hogy akciós a téma húsból kifejezetten sok került rá, illetve sajtból. Paprikából sajnálom, hogy ennyire került rá, ami úgy 4-5 csíkot jelent, mert azzal igazán jól javítható a száraz érzet. Vagy több paprika vagy kevesebb sütés kellene neki, esetleg mindkettő ha nagyon maximalisták akarunk lenni. Egy embernek tökéletesen elegendő egy ekkora pizza ebédre mondjuk, viszont ezután megérezzük a könnyed kajakóma eljövetelét, szóval aki ezt el akarja kerülni válasszon inkább Light Carb kivitelt valamelyik pizzájukból. Órában kifejezve a négy biztosan kijön egy átlagos testtömegű felnőttnél.

Pont: 8/10

Ár/érték: Kiszállítás megint kimarad az irreális közelség miatt, de amúgy 18 perc volt, full bajnok idő. Több kíváncsiság furkál, egyrészt még egy bőrt lehúznak-e a nyárról még mondjuk szeptemberre? (pl.:szívünkben tovább él a nyár pizza) Illetve a Maoam akció áttolódik-e még az első őszi hónapra is? (én személy szerint mocskos boldog lennék tőle) A pizza fővárosunkban 1090 forintot tesz ki, ami igencsak az olcsó kategóriába tereli a mutatványt, mindezt úgy, hogy hús is került rá. Pár apró odafigyelés és egy igazi ár-érték bajnok pizzát lehet kihozni amihez jár még édesség is, kell ennél több? Következő hónapban is biztosan próbáljuk a havi akciósat, de igyekszünk kicsit előbb, nem tíz nappal a hóvégétől.

Pont: 8/10