Select Page

Don Pepe – Sonkába tekert sajt rudak és kenegetős krémek

Szerző: | 2016. nov. 15. | Egyéb

Zuhanásszerűen egyszerre esik napról napra a kinti átlaghőmérséklet és a napfényes órák száma, ami azt váltja ki a legtöbb józan életű emberből, hogy bekuporodik egy takaró alá és nem akar kimozdulni a zimankóba. Ennek okán talán nem meglepő, hogy ilyenkor többen voksolnak a házhoz szállítás mellett, ha az evésről van szó. A pizza mellett bizony van több olyan étel is, ami kifejezetten passzol egy bújós filmnézéshez.

Rendelt étel esetében kár szépségverseny győztes látványról ábrándozni, ezt el kell fogadni. Igaz, ez nem egyformán érvényes például egy pizzára és egy burgerre, de szinte mindenki tapasztalta már, mit is jelent ez a valóságban. A Don Pepe étlapjának eddig kicsit mellőzött szekciójában kerestük a meglepetést, amit talán sikerült is fellelni.

Sonkába tekert sajtrudak panko bundában ‘malacfarka’ burgonyával, zöldség pálcikákkal és cheddar mártás

2 db sajtos, házi focaccia és zöldségpálcikák hozzá mascarponés füstölt lazacos sajtkrém, padlizsánkrém és parajos sajtkrém articsókával, szárított paradicsommal

Ebben a két fogásban együttesen találtuk meg a megváltó szellemét. Érzésre ezek tipikusan olyan ételek, melyekhez a takaró alól mindössze egyetlen kezünket kell kidugnunk, hogy fogyaszthassuk. A csomagolás korrekt, látszik rajta, hogy pár percig azért elgondolkoztak a témán, hogy az alufóliába tekert átkoknál minőségibb megoldást alkalmazzanak. Mindkét étel esetében egy vastagabb pizzás dobozt kapunk, amiben térelválasztókkal gátolják meg a hozzávalók összekeveredését.

panko bundás sajtrudak sonkával bolondítva

panko bundás sajtrudak sonkával bolondítva

A panko bunda egy aranysárga, extra ropogós kérget kölcsönöz a sajtrudaknak. Ahogy megérintjük őket érezzük, hogy finomabb szemekből áll a morzsa, mint a klasszikus verzió. A sajt köré tekert sonka egyetlen réteg, ami teljesen körbeöleli a rudakat. A kisütéstől enyhén olvadt lesz a belső sajt, ami utána nyúlva szakad csak le. A doboz hét ilyen darabot rejt, melyek között némi méretbeli eltérés azért tapasztalható. A malacfarka burgonya egészen vicces, tényleg veszettül kunkorodik. Ízre korrekt, jól viselte a csomagolás és a szállítást, nem szívta meg magát párával és vált pépessé. Pici utósózással lehet dobni az ízén.

felezve

felezve

A szószok közül a dupla sajt élmény végett került a cheddar kiválasztásra, de lehetett volna még vagy 6-7 öntet közül válogatni. Állagra picit híg, vigyázni kell vele mikor mártjuk, mert könnyedén cseppen. Ízre kellően fanyar, hogy hű legyen elnevezéséhez. A mellékelt zöldségek finomak és frissek, legjobban az angol zeller üt, az jókorát lök a sajtos-paníron ellustult ízlelőbimbóinkon. A sonka megvan, de ebben a fogásban inkább háttérszeplő, annyira nem tolakodó íze.

kenegető felhozatal

kenegető felhozatal

A kenegetős készlet illatra sokkal változatosabb, ami már doboznyitásnál egyértelművé válik. A meleg focaccia ideális, hogy tunkoljuk vele a krémeket, de aki nagyon szénhidrát-csökkentve éli életét, annak is ott a zöldségpálcika köteg a dobozban, az más kérdés, hogy nem annyi, amivel a három kenegetőst is ki tud pucolni a pikszisekből. A kínálat jelenleg három különböző kenegetős rejteget, melyek közül mindegyiket górcső alá vontuk.

lazacos-parajos-padlizsános

lazacos-parajos-padlizsános

A padlizsánkrém a legegyenesebb ízre, tisztán a zöldség ízét kapjuk tőle, amit egy pici füstösség kísér. Állagra vadul krémes, pont ideális. A lazacos sajtkém egy fokkal vadabb ízeket produkál, a sajtkrém szolid íze mellett a lazac harsánynak és intenzívnek tűnik. A haldarabok egészen nagyok benne, talán mivel kenegetősről van szó, picit kisebb katonák praktikusabban remekelnének. A parajos kenegetős megosztó lehet a kínálatban, mert bizony a spenótot vagy imádja az ember vagy élből gyűlöli. Az articsóka savanykás-édes ízével viszont a paradicsom és a paraj is olyan szinten dolgozik jól össze, hogy szinte kizárt, hogy valaki ezt ne szeresse.

minden egyben

minden egyben

Adagra ez a szett több mint bőséges, ez legalább három emberre elegendő, vagy egy kisebb társaságra, de akkor nem lesz kajakóma senkinél. Árban a sajtrudak a malacfarka krumplival körítve 2190 forint, míg a maradék a három mártogatós krém és a többi 2200 forintra jöttek ki. Nem a legfilléresebb két fogás a Földön az biztos, de kicsit kilóg a már picit unalmassá vált burger-pizza irányzatból és ritkaságnak számít.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték