Select Page

Don Pepe – Surf & surf burger

Don Pepe – Surf & surf burger

A Don Pepe csapata gyanúsan megkezdte a nyárra való felkészülést, Surf & surf burgerük már nevével a tengerpartra repít minket. Eljátszunk a gondolattal, hogy csak úgy henyélünk a parton, majd egy gondolattól vezérelve felkapjuk a deszkát és meglovagolunk vagy egy tucat többméteres hullámot.

Essünk vissza a valóságba. Május havi burgerük a tengeriherkenytűk szerelmeseinek kedvez. Egészen merészen belenyúltak, szinte alig találunk benne “hagyományos” hozzávalókat.

Surf & surf burger – Tőkehal fish-cake, panírozott tintahal karika, koktél garnéla, jégsaláta, póréhagyma, paradicsom, ketchup, fokhagyma, bors, petrezselyem, majonéz végül a megszokott Don Pepe burgonya és öntet

Le a kalappal, ez tényleg a fullosan felszerelt burger lett. Egészen pofás képen vázolják, hogy várhatóan hol-mi fog helyet kapni a burgerben. Rendelésnél a pincét jelezte, hogy tovább is tarthat kicsit elkészítése, mert sok vendég rá van szó szerint fagyva. Elvégre ez pozitív visszajelzés kell legyen már önmagában is.

Esztétikai megjelenés: Felhőkarcoló. Elsőre ez ugrott be róla, jó régen találkoztam ilyen magas kiadással. Alapból a buci kicsit magasabb, mint a szokásos, de a feltétek olyan magassá emelik, hogy nyitásnál elvetem annak lehetőségét, hogy ezt ésszerűen kézzel meg tudjam enni. A kis pálca nem tudja összefogni, így egy óvatlan földrengésteszt és elborul a burger teteje, de talán jobb is így. A buci alsó fele indokolatlanul vastag, ebből fele is gond nélkül elég lenne alá. A tőkehal pogácsa salátaágyon pihen, vastagsága pedig igencsak impozáns. Ezt követi két karika paradicsom, majd jön az áhított tintahal csapat karikásítva, illetve a garnéla egység. A burgonya a szokásosnál most többet pihegett az olajban ezért színre árnyalata is sötétebb lett.

Pont: 7/10

Ízvilág: A buci száraz ez leginkább az alsó felénél érződik. A tőkehal pogácsa cserébe viszont pazar. Szinte omlik, szemmel is lehet majdnem törni belőle. Belseje kellemes fűszeres, panírja pedig finoman ropog szánkban. Alapból a tintahal nem rendelkezik harsány ízvilággal, így csodát sem kell várni, viszont a ropogós panírral egészen jó hatást kelt. Karikájába szorult némi a garnélából is, aminek tipikus, jellegzetes íze pontosan előjön. A jégsaláta alatt elrejtettek egy kis meglepetést, a feltétek között egyáltalán nem szerepel mustár, viszont oda került egy réteg, nem mondom, hogy rombolna, de salátával vegyítve, hát… őőő.. érdekes ízhatást kelt. A burgonya sokat szívott magába az olajból, volt már ennél itt jobb széria is.

Pont: 7/10


Mennyiség: A vak is látja, hogy ez emberes adag. A buci túlméretezett, próbáltam sakkozni, hogy felső felére képzeltem, az alsó mennyiségének felét, de sehogy nem akart kijönni az egyenlet, tehát szerintem ez sok hozzá. A halpogácsa mérete tökéletes, jó nagy, igaz nem olyan tömény, mint mondjuk a marha, de ennyi elég. Karikákból is van dögivel, nem kell szerénykedni vele falatozás közben. Szószból bírna többet is, abban az esetben, ha mindenáron fel akarnánk venni a harcot a buci száraz hatásával szemben. Szépen elcsipegetve már szinte a félénél megérintett a jól lakott élmény, a végére bevallom még pár hasáb burgonya is maradt a tányéron. Sok, kiadós és sorolhatnám, de a lényeg, hogy csurig lettem vele.

Pont: 9/10

Ár/érték: Ahogy a havi burgereknél megszokhattuk, kicsit az a’la carte étlapon szereplő testvéreinél vastagabbon mérik az árát, de itt a sok egzotikusabbnak számító hozzávaló miatt, bizony elfogadható. A végösszeg 2390 mindennel, körettel és dőléssel együtt. Elmúlt hónapok kedvenc összeállítását jelenti nekem a surf & surf burger, “tengeri” ízvilág, a bucin meg gyanítom, azért könnyedén lehetne javítani. A fishcake kifejezetten tetszett, remélem máshol is vissza fog hasonló majd köszönni. Kíváncsian várom mi lesz a júniusi fogás, netán valami bikini burger vagy hasonló. A havi pizzát én mindenképpen most passzolnám, de lehet, a kolléga majd belekóstol még májusban, majd kiderül.

Pont: 7/10