Select Page

Don Pepe – Tepsifüles burger

Szerző: | 2018. Már. 20. | Burger

Mondhatni idén hófordulóra került a húsvéti időszak, így nem meglepő, hogy az ilyenkor divatos fogások már márciustól elérhetőek. A Don Pepe havi burgere is áldoz a nyulas ünnep előtt mégpedig úgy, hogy egy Tepsifüles nevű burgerrel rukkoltak elő. Fő attrakciója az, hogy marhahús pogácsa helyett nyúlhúsra építkezik ez az összeállítás.

Az év húsvétmentes időszakában mondhatni nem találkozunk nyúlhúsos burgerrel minden utcasarkon így kár lenne az ilyen alkalmakat elmulasztani. A húscsere mellett találunk pár egyéb érdekességet is melyek szintén nem számítanak átlagos hozzávalónak a Don Pepe burger kínálatában.

Tepsifüles burger – bacon, cheddar, nyúlhúsos pogácsa, marinált retek, bébiparaj, medvehagymás majonéz

Rendszerint érkezik mellé a Don Pepe burgonya és a hozzá mellékelt szósz. A látvány picit vegyesre sikeredett. A buci hatalmas óriás, amit megfogni lapáttenyér nélkül nem kis feladatnak számít. Közben viszont, ami a mamutzsemle között van kifejezetten izgalmas. A húsra a sajt valami csodásan ráolvadt és márványos színe szinte megbabonázza az ember szemét. A pogácsa alatt kapott helyet a paraj és a retek, míg a szósz a buci fedelének belső felére lett felkenve. Ugyanitt van szerencsénk találkozni a baconnel is.

burger

Első harapásra egyértelműen csak a bucit érezzük hacsak nem vagyunk méteres állkapoccsal megáldott ragadozók. Önmagában nem rossz, íze is jó, de sok. Elérve a ” töltelékhez” sokat javul a helyzetünk. A nyúlhúsos pogácsa meglehetősen tömörre van álmodva, amiben szaft közel sincsen annyi, mint például egy marhában, de ez a húsfajta egyik velejárója. Ízre valóban nyúl és enyhe fűszerezése pont passzol hozzá. A medvehagymás majonéz kicsit kioltja a bacon sós hatását, ami nem is baj igazán.

belső

Az alsó szekcióban található zöldségfelhozatal közül a retek izgalmas mégis lágy íze harmonizál a burger többi hozzávalójával. A paraj annyira nem karakteres most ebben, de látványra legalább jól mutat. A köret a megszokott intenzíven fűszerezett sajátjuk, ami nekem régóta egyik kedvencem a hagyományos burgonyák között. A szósz tökéletes hozzá és annyit kapunk belőle, ami végig kitart.

felezve

Adagra a húspogácsa nem apró és mellé még tömör is, de mégis könnyedebb, mint egy marha mivel zsírtartalma közel nem akkora. Nem érezzük annyira, hogy ölnénk egy fél óra alvásért miután elfogyasztjuk. Éhség viszont egyáltalán nem marad utána, de könnyebbnek érezzük magunkat a marhahúsos kajakómákhoz mérten. A havi burger március hónapban rendelhető 2490 forintért. Egyszeri próbának megteszi, de a nyúlhús vonal valóban évente egyszer elég, bár nyúlhúsfogyasztásban így is szörnyen elmaradunk a nagy átlagtól.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték