Select Page

Don Pepe – Tex-mex dogger

Szerző: | 2016. Sze. 26. | Egyéb

Megújulásban követendő példát nyújt a Don Pepe. Rendszeresen frissítik étlapjukat, ahogy azt pár hete is tették. Vegyes érzelmekkel pörgettem-forgattam a legújabb étlapot, az általam imádott benga nagy husáng, azaz a Stromboli sajnos elhagyta a fedélzetet, viszont cserébe érkezett pár újdonság és bővítés. A burgerek közül sok vadabb elképzelést nyugdíjaztak, a pizza kínálatot is alaposan megújították, illetve a dogger családot alaposan kibővítették.

Mivel mostanában mindenki annyira hüledezett egy burger és egy hot-dog szerelemgyerekén, amit Ausztráliában kínálnak, gondoltam ugyanezen vonalon maradok, de magyar viszonylatban. Bizony megszületett már hónapokkal ezelőtt szintén ez a gondolat itt a Don Pepenél is. A doggerek hat különböző összeállításban vannak jelen.

Tex-mex dogger – kolbász, buci, kukoricás sajtszósz, vörös bab, kukorica, salsa, jalapeno, tortilla chips, avokádókrém

A kolbászt három különböző típus közül választhatjuk ki, a csirke mellett sertés és marha is van. Utóbbinál maradtam, ami egy érlelt verziót jelent egészen pontosan. Menetrend szerint jár hozzá a Don Pepe burgonya, rajta a fűszerével. A tálalás pazar, egy drótkosárban egy vastag deszka, amin pont elfér a dogger és a köret is. A szószokkal nem árt figyelni, mert a rács között könnyedén ruhánk felé veheti az irányt pár kéretlen zsiradékcsepp.

minden egyben

minden egyben

Kicsit olyan, akár egy tarajos vadállat, ami egészen kimaxolta a napsütést a nyár folyamán. A tortilla chips és a jalapeno mesterien van felhelyezve a buci tetejére, de ahogy hozzáérünk ezek előszeretettel potyognak le helyükről. A kolbász a bab és kukorica ágyon nyugszik csendben. A szósz a buci belsejéig hatol, ott dolgozik a mélységben.

teljes pompában

teljes pompában

Ízre nehéz az egészet egyszerre élvezni, mivel méretre hatalmas és nehéz átharapni, meg egyáltalán kézzel enni. A buci picit édes és belső felét a sajtszósz enyhén megáztatta. Érdekes, hogy a kukoricás szósz nincsen melegítve, ez egy pillanatig furcsán hat benne. A babbal minden a legnagyobb rendben. A kukoricaszemek egyáltalán nem édesek.

jalapeno

jalapeno

A kolbász zseniális. Fűszerezése kacéran pikáns, állagra egészen ropogós. Két szálat kapunk belőle, melyek pontosan végignyúlnak a 23 centiméter hosszú dogger tetején. A tortilla chips patent, rajta a jalapeno paprika pedig betyárosan teszi csípőssé a végére az egészet. A köretet sokadjára kóstolom, mégis még mindig tudom élvezni. Fűszerezése igazán vagány, a szósz pedig tökéletesen harmonizál hozzá ízben.

félbe

félbe

Árban körettel együtt a dogger 1990 forint. Persze ez elsőre kicsit sok egy IKEA-s hot-dog után, de minőségre és mennyiségre is nevetve lefölözi azt. Bőségesen elegendő egy ekkora vad egy étkezésre, sőt masszívan sóhajtozni fogunk tőle. Érdemes a hamburgerrel beoltott doggert is kipróbálni, az a koncepció is életképes, nem csak az ausztrál elgondolás.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték