Select Page

Don Pepe – Töltött paprika pizza

Don Pepe – Töltött paprika pizza

Az ősznek van egy különleges képessége. Mindössze egy könnyed esős napot kell prezentálnia és nálam kialakul egy olyan inger, ami minden szándékom ellenére megakadályozza, hogy kitegyem a lábam az utcára. Akárhogy is próbálkozom, de nem megy, így nem marad más, mint a rendelés. A Don Pepe havi pizzája most nem igazán tud megmozgatni, így gondoltam méltóan zárom a hetet és inkább vadászok a prémium szekcióból, előre hozom a karácsonyt magamnak!

A prémium kínálat jelentősen vékonyabb, mint a hagyományos, de ez így van rendjén. Hét különböző összeállítás áll az étlapban, amiből kettőnél ott van az “új” plecsni, azaz az új őszi-téli étlappal érkezett.

Töltött paprika pizza – pizzaparadicsom, fetával töltött cseresznyepaprika, szárított sonka, zöld és fekete olajbogyó, mozzarella

Bevallom leginkább a nevével fogott meg. Gondolom hozzám hasonlóan, a legtöbb ember, aki olvassa nevét inkább a paradicsomban úszó, hússal töltött paprikára asszociál és nem egy pizzára. Ez is töltött viszont ebben fetát fogunk találni és nem sertéshúst mondjuk. A másik érdekesebb hozzávaló a szárított sonka, ilyennel sem találkozunk minden utcasarkon.

Esztétikai megjelenés: Szokásos DP doboz, aminek alján egészen jópofa tipp van, hogy miként lehet hajtogatni a dobozt ha éppen nem végezzük ki egyszerre az egészet. Ezt teljesen véletlen sikerült felfedezni, kissé szerencsétlenül sikerült a kukába dobni. Apró örömömön túljutva sikerült kinyitnom és egészen őszinte mosollyal nyugtáztam a látványt. A tészta barnásabb, de ennek mindössze annyi az oka, hogy szénhidrát csökkentett verziót kértem, normál vastagsággal. A szárított a sonkaszeletek szépen lefedik a pizza felületének jelentős hányadát, szép vékony szinte egyforma szeletek. A másik meghatározó pont a fekete olajbogyók koromfekete színe, a töltött paprika darabok kicsit meghúzódnak ezek mellett. A paprikák csurig vannak töltve fetával, ami finoman sárgásra sült a kemencében.

Pont: 9/10

Ízvilág: A tészta jól átsült és hozza a teljes kiőrlésű ízvilágot. A pizzán a paradicsomos alap most a háttérbe szorul és sokkal inkább a sajtok ízei uralkodnak. A lényeg a paprikába rejtett feta. Mikor ráharapunk, a sajt krémként olvad szét szánkban, ami egészen mennyei élmény. A cseresznyepaprika elvileg csípős, de ebből bevallom én sokat nem éreztem, ennél határozottabb fellépést vártam főleg úgy, hogy ott volt a csípősségre figyelmeztető ikon az étlapnál. A sonka finom. Vékony szeletek, melyek nagyon enyhén sós ízt csempésznek a falatba. Az olajbogyók a lágy ízeket erősre váltják, ezért érdemes néha olyan falatot is kinézni, amire nem jut belőle, így kijön a már említett két sajtnak a finom íze. Összességében finom pizza, főleg a sonka miatt sorolhatjuk prémium szintre, a fetával töltött paprika, annyira talán nem bling-bling feltét. A csípősséget sajnálom, illetve egy kicsit több alapszószt elbírt volna.

Pont: 8/10


Mennyiség: 32-es pizza, ami Light Carb tésztával érkezett. Adagra ez ugyanúgy megfelel, mint ami hagyományos tésztával készül, csak nem fog ránk zuhanni a kajakóma. Sokkal könnyebben emészthető és nem fogunk mélyeket sóhajtozva eldőlni, mint egy zsák krumpli. Az öt nagy szelet sonka tökéletesen elég rá, kicsit sem spóroltak vele, de ez így helyes egy prémium pizzánál valljuk be. Olajbogyó fronton sincsen okunk panaszra, jutott bőven és azok nagyjából fele-fele arányban osztoznak színük szerint. A szószból lehetne több, de ezt már említettem az íznél. A töltött paprika körülbelül 5-6 darabot jelent, mindegyike jól feltöltve sajttal. A tészta vastagsága normális, igazi aranyközépút. Négy órára biztosan elég, korrekt mennyiség.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Talán ilyen prémium kategóriából nem fut be minden másodpercben egy rendelés, de így is sikerült 49 perc alatt kiszállítaniuk. A távolság egy kilométer környékén mozog, ami inkább a közeli kategóriát jelenti. A futár teljesen jó arc, már érkezés előtt hívott, hogy várhatóan 3-4 perc múlva ráfog feküdni a kaputelefonra. Vidám és vigyorgós, szóval igazi ellenszer egy szar, szürke, esős őszi nap ellen, köszi!

Pont: 7/10

Ár/érték: Nem a legolcsóbb az tény. A prémium jelző egészen pontosan 1990 forintot jelet, amin valószínű a legtöbben megakadnak. A sonka nem döghús ledarálva, hanem minőségi finom hús, aminek bizony megvan az ára, akárhogy is akarjuk nézni. A töltött paprika szerintem egészen ötletes és a benne lévő feta rendkívül finom. Ízre és mennyiségre teljesen rendben van. Az egészségesebb tészta semmilyen felárat nem jelent, ami továbbra is nagy fegyver a konkurenciával szemben. Nem mondom, hogy mindennap prémium pizzával etetném magam, de havonta egyszer belefér egy ilyen kényeztetés. Van még hat másik testvére, így lesz mire gyúrni még. A novemberi akciós, libamájas burgerjük minden gyanú szerint még tesztelésre fog kerülni.

Pont: 8/10