Select Page

Don Pepe – Yankee Extra Dogger

Szerző: | 2016. jún. 20. | Egyéb

Egyre bátrabban kacérkodik a Don Pepe a street food kategóriába sorolható fogásokkal. A burgerek már több éve szerepelnek az étlapon, de ismét egy újdonság ütötte fel a fejét. Leginkább úgy lehetne hívni, mint egy fullos brutál hot-dog, amire annyi mindent tesznek, hogy felfogni is nehéz és vagy hatvanszor bonyolultabb, mint az IKEA-s hot-dog. Yankee Extra Dogger nevet kapta az első verzió, ami ízig-vérig hozza azt, amitől valami beleillik a street food kategóriába. 

A marketing részét eltalálták, nem vitás. 23 cm és még ekkorát senki sem látott, hát jó, hogy ráklikkel boldog-boldogtalan. Elmondásuk szerint ilyen hosszú a Dogger, de sajnos a mostani teszthez nem készültem mérőszalaggal érkezni, így nem tudtam pontosan megállapítani, hogy mennyi az annyi. Nem egy mezei büfékocsis hot-dogról van szó, ennek leírása, akár egy rövid novella.

Yankee Extra Dogger – buci, érlelet marhakolbász, coleslaw, pirított hagyma chips, rántott hagymakarikák, bacon, csemege uborka, kukoricás sajtszósz, majonéz, ketchup, mustár és DP burgonya

Egyaránt találunk benne klasszikus és modern elemeket is, tipikus a “mindent bele” eset iskolapéldája is lehetne. Nagyobb volumenű módosítást alapesetben nem lehet rajta eszközölni, de kár is lenne a gyári receptet felülbírálni. Érdekes látvány, ahogy a széles tányéron elterül a Dogger.

Yankee

Kép alapján így nehéz mihez viszonyítani, de nagyjából tényleg tartja magát a 23 centihez. Egyértelműen látszik, hogy ezt kézzel enni nem extrém sport, hanem egyenesen öngyilkosság. Nincsen olyan ember a földön, aki akkora állkapoccsal bírna, hogy ezt úgy átharapja, hogy közben semmit nem ver le a feltétek közül. A sokkot tovább fokozza a brutális mennyiségű köret, mely ágyként támasztja alulról a főfogást.

buci - kifli

buci – kifli

Ízre a buci – nem kiflinek hívják ezeket már inkább? – egy nagyon laza, picit édes típusú pékárú, ami szerencsére nem száraz. Belső része picit pirítva lett, így jobban tartja magát a rá nehezedő erőkkel szemben, de a szószok lassan győznek és a vége fele már megkezdődik a pépesedés.

kolbász

kolbász

A kolbász helyén van. Állagra kellően masszív, ízre pedig egészen paprikás, azaz finom. Roppan is, igaz nem annyira, mint egy juhbeles akármi, de patent ez is. A hagymakarikák masszívak, panírjuk nem akar lefordulni az első harapás után, sőt még vágni is egészen jól lehet. Ízre sem lehet rá panasz, gyengéden hozza a hagymás ízvilágot. A bacon kicsit túlsült és megszáradt, de nem annyira vészes még. A szószok közül a mustár nekem kicsit sok volt, bár igaz, hogy egy hot-dog életérzés megütéséhez kötelező, hogy kerüljön bele. A coleslaw viszont nagyon finom, illetve lágyan nyugtatja szánkat a mustár marása után.

hagyma - bacon

hagyma – bacon

Adagra belehalós mennyiség, önmagában a Dogger is méretes nagy fenevad, de ha még belapátoljuk mellé a köretet, ami önmagában is felér egy kisebb étkezéssel, akkor gond nélkül elérjük a kajakómát, mire felállunk az asztaltól. Árban mindennel együtt pontosan 1990 forintot kóstál a Yankee, ami azt mondom, hogy teljesen megéri.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték