Select Page

DönerKebap (Örs) – Gyros

DönerKebap (Örs) – Gyros

Nem is olyan régen, talán a nyár elején, egy csodálatos hétfői napon arra lettem figyelmes, hogy 10 óra környékén, egy új gyrosos kocsinál kígyózó sorban várják az emberek a friss gyrost. Ritkán látok errefelé ilyen sort, főleg, ha azért amit osztogatnak fizetni kell. Amit láttam be is égett a retinába, így úgy döntöttem, egy adandó alkalommal beállok én is a sorba, és megnézem, mit tud ez az új gyros. Ez az alkalom ezen a héten jött el, bár sor nem volt, de a kedvező ár, így is arra fújt vagy két embert, még kiadták a gyrosomat. A hely a PizzaKing gyermeke, efelől kétségem sem volt, de lássuk, hogy az általam nem igazán kedvelt hely gyros különítménye mit tud mutatni.

Esztétika,megjelenés: Biztos, ami biztos, elvitelre kértem a gyrosom, és a lehetőségek közül a tortilla lapba tekert variációt választottam. Az alufóliaköntös lehámozása után, elém is tárult az enyhén megpirított tortilla és a kikandikáló belevalók. Csak, hogy mindenki tudja, hogy mire számíthat, széttekertem és jobban szemügyre vettem a töltelékeket. A gyroshúson kívül, káposzta, saláta, paradicsom kapott helyet a tésztában, és a sima szószon felül csípős is került bele. A szószt kicsit beszívták a hozzávalók, de nem áztatta szét a tortillát. Ami biztos, hogy összetekerve pofásabb a szett, mint ha szétbontja az ember.

Pont: 6/10

Ízvilág: Elkezdem falatkázni és az a helyzet, hogy nem nyűgöznek le az ízek. A hús ropogós részei rendben vannak, de ahol nincs pörc, ott nem igazán ízes. A zöldségek közül a saláta a domináns, ami nekem bejön, de aki nem igazán káposztás, az tuti nem díjazná ezt a felállást. A sima szósz elveszett a tengerben, a csípős, pedig nagyjából két falatnál csípett igazán. A legnagyobb kapufa a gyros vége volt, ahol nagyjából 6 réteg tésztával találkoztam, mindenféle töltelék nélkül. Ez nem az én gyrosom, de azt sem gondolnám, hogy visszatérő vendégeket lehet vele szerezni.

Pont: 5/10

Mennyiség: Egy adag gyros. Átlagos méretű tortilla, közepes adag hússal, némi zöldséggel és öntettel. A napi öt étkezésem egyikének megfelelt, de ha valaki úgy tervezi, hogy ezzel akar a napi háromból egyet letudni, annak javaslom, hogy vegyen kettőt, de inkább a pitás változatból.

Pont: 5/10

Ár/érték: Beigazolódott az, amitől tartottam. A hosszú sornak egyetlen egy oka volt, vagy maximum kettő. Az első, a 490 forintos ár, az esetleges második az újdonság. Az újdonság nekem csalódást okozott, egyáltalán nem vettek meg. A pitás változat lehet jobb, egyszer talán majd egy gyengébb pillanatomban kipróbálom, de addig is a tortillas változat remek példányait továbbra is megtaláljátok a két szomszédos bevásárlóközpontban.

Pont: 5/10