Select Page

Dr. Oetker Mini Muffin

Dr. Oetker Mini Muffin

Mondhatni, hogy szabadságon vagyunk, így a napokban nem biztos, hogy a hétköznapi ebéd megoldásához használható tartalmat fogunk tudni szolgáltatni. Ami biztos, hogy ilyen esetekre is van mit a tejbe aprítanunk, úgyhogy ma sem maradtok olvasni való nélkül. Nem is olyan régen esett meg az eset, hogy egy vasárnap zárva tartó áruházban mászkáltam, és megláttam az instant muffin. Egyből beugrott, hogy ilyen téren van elmaradásunk, úgyhogy be is dobtam a kosárba, egy Dr. Oetker Mini muffinos dobozt, amiből 24 kis muffint lehet kihozni.

A Mini Muffin vonal, könnyen támadható, nagyjából 600-700 forinttal a zsebben, be is tudjátok szerezni a csomagot. Ami még fontos, hogy legyen otthon némi olaj, egy tojás és 2-3 deci tej. Ha minden hozzávalót beszereztünk, neki is lehet a történetnek. Ami biztos, hogy nagyjából 25-30 percet rá kell szánnunk, hogy ebből emészthető történet lehessen.

Szerencsére, ahhoz, hogy a hozzávalókból, muffint varázsoljunk nem kell Michelin csillagos chefnek lenni. A hozzávalókat összekeverjük, úgy, hogy a csokidaraboknak csak a 2/3-t használjuk. Ha ez megvan, jön a nehézkes feladat, a tálunkban lévő tésztát, 24 kis formába kell elosztanunk. Nekem nem annyira sikerült, de nagyjából 21 normális muffint sikerült végül összehozni. A következő nehézség a csoki elosztása, amit szintén némi bakival vettem, de 2 muffinka kivételével mindenhova jutott belőle.

A keverés után indult a sütés ami nem igazán okozott problémát. Légkeveréses előmelegítés után, felső alsó sütés megoldásban, az előírt sütési idő után, már tálalásra készek is voltak a muffinok. Az első benyomás pozitív volt, csak második nekifutásra éreztem meg, hogy az olaj mennyiség erősen érződik a tésztában. Falatozgattam, de arra jutottam, hogy nekem a cukrászdás történetek jobban fekszenek. A végeredmény az, hogy ha nincs más működhet, de inkább csináld magad vonalat javaslok.