Select Page

Dr. Pizza – Kelenföld – Western pizza (32 cm)

Dr. Pizza –  Kelenföld – Western pizza (32 cm)

Pénteken szinte mindig mosollyal arcomon kelek mivel tudom, hogy bizony itt a jól megérdemelt hétvége. Pontosan egy hete volt utoljára pizzás post, szóval itt az ideje a frissítésnek. A mai étterem alany már nem ártatlan szűzlány nálunk, már volt post nem is oly rég egy carbonárával tiszteltek meg minket. Pizza fronton viszont alsó hangon is legalább másfél éve volt utoljára. Gondolom ennyiből már mindenki vágja, hogy a Dr. Pizza-ról van szó, persze a post címe is talán segített némileg.

Lecsó kollégával ellentétben én nem a XIV. kerületi éttermüktől rendeltem hanem a kelenföldiből. A pizzás szekcióban 36 különböző összeállítás található, van bőven mindenből és helyenként az elnevezésük is egészen mókásra sikerült. Elsőre a For men lett a befutó, de kiváló memóriám jelzett, hogy utoljára is ezt teszteltem szóval egyek mást. Végül ez az összeállítás rabolta el szívem: pizzaszósz, mozzarella, kolbász, bacon, zöldpaprika, hagyma és paradicsomkarikák. A Western fantázianevet kapta, de akár lehetne magyaros is, nem?

Esztétikai megjelenés: Egyedi doboz, ötletesen saját pizzáik nevével felvértezve. A kérdőjel azért maradt fejemben, mivel van 36 különböző, de a listában akad bőven ismétlés, talán a dizájn anno készült mikor még szegényesebb volt a repertoár. Ezen az eget verő problémán átlépve sikerült felpattintani a dobozt, így megláttam a mai áldozatot is. Határozott és vastag széllel érkezett, nem éppen egy vékony tésztás olaszos verzió na. Színre a tészta ideálisnak tűnik, nem maradt sápadt, látszik, hogy átsült. A sajt nem a legfelső feltét, emiatt látszanak szépen a bacon szeletek. A többi kapott némi fedést a sajttól, de nem kell nagy tudomány hozzá, hogy felismerjük mindegyiket külön-külön. A vastag tésztás rajongóknak ez lehet a mennyország, én nem bántam volna ha kicsit szolidabb a széle.

Pont: 8/10

Ízvilág: Kicsit féltem a tésztától, tartottam tőle, hogy rágós kalácsos lesz vagy esetleg nyers a közepe. Szerencsére egyik sem igazolódott be mivel könnyed és szellős, tehát inkább olyan mintha kicsit felfújták volna levegővel az átlagos tésztát. A feltétek közül egyértelmű győztes a bacon. Lágyan sós, igaz kicsit fénylik rajta a kisült zsír, de pénteken ez sem árt, kell a lendület a hétvégi mulatozáshoz úgyis. A sajt nagyon durván nyúlós, öröm levadászni az arcunkról a rácsattanó csíkokat. A kolbász kapott a hőből rendesen, kisült belőle jó sok zsiradék melynek eredményeképpen fel is penderedett. Ízre rendben van, egy hangyafosnyit csípett is. A paprika nem túl nagy ízbajnok, marad a vizesebb téli fajtánál. A pizza egyáltalán nem száraz sok zsiradék sült ki a feltétekből, melyek áztatják a tésztát.

Pont: 7/10

Mennyiség: Természetesen továbbra is álom a munkahelyi mérőszalag, de rutinos szemem így is segít. A dobozba aligha férne szélesebb tésztakorong mivel faltól-falig lapul benne. A vastagságát leginkább a képek alapján lehet megnézni, a széleinél szerintem túl combos lett. feltétekből egyedül talán a paprika lett szegényes, a többiből nincsen hiány, a baconért pedig jár a külön pacsi! Mikor átvettem már feltűnt, hogy nehezebb, mint az átlagos pizza, tippre simán 300g+ tésztából építették. Az egészet elpusztítva megjön a kellemes péntek délutáni röfögős szundihoz a kedv, de ezt a főnök nem díjazná, tehet marad a sóhajtozás. Bő négy órás adag, melyre erősen közrejátszik a vaskos szél akármennyire is szellős az.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A visszaigazoló 50 percről regél, a futár pontosan az 54. percben csörgetett meg ahogy kértem a megjegyzés rovatban. Leértem 3 perc alatt, viszont addigra se híre, se hamva nem volt (kártyával fizettem előre) így nem tudtam borravalót adni neki. A távolság kegyetlen 1200 méter, amit megtenni autóval vagy rotyogóval a gugli szerint mindössze 3 perc. Ennek fényében nem éppen bajnok teljesítmény, volt már jobb is és volt már rosszabb köridő is, de legalább a kritikus egy óra alatt maradtak.

Pont: 6/10

Ár/érték: A Western összeállítás 32-es méretben pontosan 1480 forintot jelent, de még továbbra se értem mitől lett ez a neve. Kicsit talán drágább, mint egy átlagos pizza viszont adagra sokkal jobban vizsgázik, mint ebben a mezőnyben a pizzák 80%-a. A szélén kicsit lehetne szelídíteni, esetleg átgyúrni belőle a pizza origója felé is. A bacon szabadon hagyása szerintem remek ötlet, sokkal jobban kijön az íze mintha lágy sajtréteg fedné be az egészet. A futárt sajnálom, hogy ilyen sietősen adta elő, eskü én vittem a bónusz kreditet! Most egy újabb évig szerintem nem próbálkozom náluk, addig meg talán ismét frissül a kínálat. Összességében egy egészen korrekt pizza pár apróbb bibivel, de lehet ez csak saját huzatomnak köszönhető.

Pont: 8/10