Select Page

Dr. Pizza XIV. – Acapulco pizza (30cm)

Dr. Pizza XIV.  – Acapulco pizza (30cm)

A hét kicsit korábbi pontjában eset meg, hogy nagyon akartam írni egy pizzáról pár sort, de egy koncert keresztbe húzta a számításaimat. Ennek köszönhetően a pénteki pizza mese elmaradt, pontosabban a lustaságom okán, a mai napra tevődött át. A lényegen nagyon nem változtat, úgyis ha jól gondolom, pénteken, többnyire a munka imitálásával tölthettétek Ti is a napot, miközben vártátok a munkaidő végét.

A koncert utáni másnapot, már majdnem sikerült kipihenni, de csak jött egy szombat este, úgyhogy szinte olyan, mintha péntek lenne. Ha már olyan, akkor itt a pizza, ami elmaradt, méghozzá a XIV. kerületi Dr. Pizzától.

Esztétika,megjelenés: Valahogy, a mexikói vonalat, mostanában nem igazán csípem, ebben a melegben az erős fűszerezés, nekem annyira nem barát. De abban az estben, ha fogunk egy jó is pizzatésztát, és mexikói stílust adunk, hozzá, akkor az jöhet. Így esett a választásom az Acapulco pizzára, és  rendeltem is a 30 centis kiadását. Szokásos dobozukban érkezett a szett, felbontás után egy mutatós pizza került a szemem elé. A paradicsomos alapú pizza, a feltétek milyenségének köszönhetően sötét színekben pompázik. A vörös babnak, és a “bacon”-nek a színe elég meghatározó. Utóbbi nagyobb kockákban foglal helyet a tésztán, ne keressétek a hajszálvékony szeleteket. A bab mellett találunk még némi kukoricás és hagymát is a sajt alatt,amiből került a legfelső szintre bőven. A tészta szélei nagyjából centisek, szép sötét színe van, helyenként még a sajt is rápirult. Azt tudom mondani, hogy ránézésre, hozzák a megszokott minőséget.

Pont:8/10

Ízvilág: A látványnál elmaradt a mexikói fűszerek említése, asszem azért, mert látszani nem igazán látszanak. A mexikói fűszerkeverék, vagy a fűszerek, amiket használnak, elég erőteljesek, érezhető a különbség egy sima paradicsomos alapú pizzához képest. Ami mindemellett fontos, hogy a bacon nem áztatja zsírban az egészet, és a babbal és a hagymával remek hármast alkotva egészíti ki a fűszer ízét. A kukorica annyira nem hangsúlyos, de az a kis édeskés íz, amiért annyira kedveljük, mi pizzafogyasztók, az azért ott van. A tészta ropogós, nem igazán vastag, meglepő, hogy teljesen más mint a XI. kerületben vadászott Dr. Pizzában. Ízre is rendben van a pizza, úgy látszik ma sem kellett csalódnom.

Pont:8/10

Mennyiség: A harminc centis pizza alapján, sajnos a sörgyártók elkészítették a 4 decis dobozos sört. Ez az utóbbi jobban fáj, a 30 centis pizzát, még kedvelem is. Ez a méret, nekem pont a elég, az a két centi általában arra jó, hogy totál telel legyek a pizzától. Kis baki azért van, mert az 1 centis szélek, ami mondhatni átlagos mellé, még 1 centi veszteség is társul. Ez annyira nem tetszik, de az tény, hogy így is elég volt, az Acapulco bizony az ízekkel telít.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Hát, van az úgy, hogy semmi extra nem történik a szállításkor. Nem téved el a futár, nem megy tönkre a járgánya, és nem kerül a frissen sütött ételem egy fagyos hűtőbe.  A pizza 42 perc alatt melegen érkezett meg. A nagy melegben a futár a lépcsőzést annyira nem komálta, de igyekeztem értékelni a munkáját.

Pont:6/10

Ár/érték: A Dr. Pizza XIV. már többször bizonyította számomra, hogy amikor tőlük rendelek kis kockázatot vállalok. A frissensültek, a pizza, ami náluk van, az bizony rendben van. Az Acapulco 30 centis változata 1290 forintos árcédulával került az étlapra. Az ár rendben van, igaz Majkáék ennyiért majdnem kettőt adnak, de tudjuk, hogy az olyan is. XIV. kerületiek, és aki teheti, fogyaszza a cuccukat, mert tényleg rendben van.

Pont:7/10