Select Page

Dr. Pizza XIV. – Cézár saláta kapros öntettel

Dr. Pizza XIV. – Cézár saláta kapros öntettel

Az év eleji fogadalmakkal tele van a padlás és sajnos ennek következtében az edzőtermekben is szinte verekedni kell a helyért. Semmi gond, ha igazán akarja talál magának az ember helyet, aztán egy két hónap múlva, meg megint normális állapotok fognak uralkodni. Persze a kaja és az edzés szorosan összefügg, és ha lenyomtok egy kemény edzést, akkor vacsorára, már nem nagyon érdemes egy brutális hambit, vagy egy sajttal jól nyakon vágott pizzával elrontani a kemény munkát.

Amikor az edzés után, már nincs hangulat, hogy a konyhában is gályázzak kicsit, akkor szokott a salátarendelés című rövidfilm következni. Valóban rövidfilmről van szó, mert nagyon ritkán látok fantáziát az éttermek saláta felhozatalában. A mostani választásom a Dr. Pizza XIV.-ből érkezett. Meglepő módon ők azon kevesek közé tartoznak, akiktől, már korábban is sikerült rendelnünk salátát.

Esztétika,megjelenés: A csomagolás mit sem változott, fagyis doboz, átlátszó tetővel, viszont a Cézár saláta mellé egy alufóliás csomag is érkezett. Ahogy megfogtam persze tudtam, hogy miről van szó, és a felbontás után két pirított toast kenyér tárult elém, ami sajnos a csomagolásban bevizesedett. Így már annyira nem mutatott jól, úgyhogy inkább rá is térnék a salira. A saláta tetején nagy adag kapros joghurtos öntet pihen. Az öntetet alól kikandikálnak a salátaalkatrészek. Viszonylag nagy darabra tépkedett jégsaláta darabok, paradicsom falatkák, és sok-sok csirkemellkocka alkotja cézár salátát. Ránézésre a salátával nincs gond, a mellé küldött plöttyedt pirítós, az viszont nagy hiba. Okosabb ötlet lett volna, jól megpirított kockákat a tetejére szórni, vagy kihűlt állapotban mellékelni.

Pont:6/10

Ízvilág: Azt hiszem nem lesz meglepő, amivel indítok, a pirítóst, úgy ahogy volt továbbítottam szerencsétlenebb embertársainknak. A saláta ízét a joghurtos kapros öntet határozta meg. A kapros íz mellett, a jégsaláta volt a következő meghatározó, mert sajnos a többi alkatrész, nem sok ízzel kecsegtetett. A paradicsomnak, sajnos már leáldozott, jövő nyárig, ha igazi paradicsom ízt akarunk a szánkban érezni, akkor bizony az olíva olajban elrakott szárított paradicsom készlethez kell hozzányúlnunk. A csirkemellek, még némi ízt varázsoltak, de inkább a hasznos fehérje tartalmuk okán tömte be az utolsó falatig őket. Az az igazság, hogy nem tudok túl sok jót mondani erről a saliról. A zöldségek már nem az igaziak, a csirkét jobban meg kellett volna süt még szerencse, hogy a kapor erős íze dominált.

Pont:6/10

Mennyiség: Ahogy azt már említettem, ezt a salit bizony vacsorára rendeltem. A nap közepén, biztos vagyok benne, hogy kevéskének éreztem volna, de este 7-kor ennyinek már elégnek kell lennie. A pirítós nélkül is azt tudom mondani, hogy elég volt. Ami mindenképpen pozitív, hogy nem sajnálták belőle a csirkét és a paradicsomot sem, de persze azért a salátából volt benne a legtöbb. A sok szósznak köszönhetően elé szaftos volt a végeredmény és tényleg akkora adag volt, hogy még az elalvással sem volt utána problémám.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Az a helyzet, hogy 51 percnél állítottam meg  a stoppert, így volt ideje a kenyérnek bevizesedni. Kerületen belül, nem hozni a 45 percet, az bizony nem egy szép munka, így sajnos nem is igazán ragoznám tovább.

Pont:4/10

Ár/érték: Ahogyan azt már korábban is említettem, nem nagyon szeretek sokat fizetni összeaprított zöldségekért. A 990 forintos ár, nem tűnik soknak, de mindent egybevetve, nem érzem, hogy megérte volna. Ha belelestek a saláták kategóriánkba, akkor azért találtok egy két olyan salátát, ami lazán beindítja a nyálelválasztásotokat, és nem került sokkal többe. A Dr. Pizza XIV. nálam ettől nem esett ki pikszisből, de az tuti, hogy a Cézár saláta kapros öntettel nevű fogást nekem nem fogják leszállítani.

Pont:6/10