Select Page

Dr. Pizza XIV. – Four Seasons négy részre osztva pizza (30cm)

Dr. Pizza XIV. – Four Seasons négy részre osztva pizza (30cm)

Bár az ünnepek még annyira nincsenek közel, de ez a hétvége, kicsit olyan lesz, mintha aranyvasárnap hetének utolsó napjaiban próbálnánk megvenni a korábban kiszemelt cuccokat. Tudom, hogy nem mindenkinek érti, hogy miről gagyogok, de ha azt mondom Glamour napok, akkor biztos vagyok abban, hogy nem csak a hölgy olvasóink kapják fel a fejüket.

Általában férfiként, inkább habzó szájú, utolsó méretben passzoló ruhadarabokért harcoló nők jutnak eszünkbe, de valamilyen szintent többünknek is ki kell venni a részünket a dologból. Ha vásárolni nem is terveztek, a support tevékenységet így is úgyis el kell látni. Ha már hoztátok vittétek a nőstényt és a harmincadik ruhadarabról is alkottatok hasznos véleményt, akkor jöhet a megérdemelt pizza, hogy visszatöltsétek az energiakészleteiteket. Ha már beköszöntött az igazi ősz, nem is agyaltam sokat, jött egy 4 évszak a Dr. Pizzából.

Four Seasons négy részre osztva pizza – pizzaszósz, szalámi, gomba, sonka, kukorica, mozzarella sajt – négy részre elrendezve

Esztétika,megjelenés: A Four Seasons pizza két variációban is megtalálható a Dr. Pizza XIV. kerületi egységének étlapján. Ez igencsak hasznos, főleg, ha olyasvalakivel szeretnétek megosztani a pizzát, aki nem szereti a gombát. Az ilyen helyzetek kezelésére a tökéletes megoldás a négy részre osztott variáció. A pizza viszonylag vastag tésztával érkezett, szép barnára pirult szélekkel. Az első negyedben a szalámi az úr, a két részre osztott negyeden, 6 szelet paprikás szalámi kapott helyet, megannyi sajttal együtt. Ha tovább haladunk, a gombás rész következik, ami nem igazán látványos, vékonyra szelt gombával van telepakolva a tészta. A harmadik negyed sonka felvágottal van befedve, itt is a tészta minden centijén találunk a húsfeltétből. Az utolsó negyed szép sárga, csurig kukoricával zárja a kört. A pizza a gombás részt leszámítva jól mutat, már ránézésre is igen laktató.

Pont:8/10

Ízvilág: Na lássuk az ízét. A tészta tesztelését a ropogós részeken kezdtem, ahol ki nyilvánvalóvá is vált számomra, hogy a szokásos minőség most is megvan. A szeleteket egymás után sorra veszem, de nem érzem, hogy túl sok információt tudok róluk megosztani. A gombás résznél, a sok vékony gombaszelet a gomba ízt erőteljesen hozza. A sonkás negyed, nem olyan erőteljes ízű, de a gépsonkára érzékenyek is bátran fogyaszthatják, egy vállalható alapanyagból készült. A következő a kukorica, ami nélkül számomra nincs is hibátlan pizza. Az édeskés íz remekül passzol a tésztához, és az ízletes paradicsomos alaphoz is. A paprikás szalámis negyed volt nekem a nyár, méghozzá azért, mert a szalámi remek, és a rengeteg sajttal együtt, meg is van az egyszerű ízorgia.

Pont:7/10

Mennyiség: A pizza, nem az átlagos 32 centis, inkább a  közepes méret második legnépszerűbb a 30 centis kiadás. A tészta nem a kifejezetten vastag tésztás, inkább az átlagosnál kicsit vastagabb kategóriába sorolnám. A feltétekből, mindenhol van bőven és a sajttal sem spórolt a szakács. A szeletek elfogyasztása után, az embernek az az érzése támad, hogy talán nem kellett volna az egészet egy evésre elpusztítani. Sajnos a hitelesített mérőeszköz nem került elő, így az átmérővel kapcsolatos hiteles adatokat nem tudok nyújtani, de az biztos, hogy elegendőnek bizonyult.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Az a helyzet, hogy a Dr. Pizza XIV. kerületi egysége, nem mondható, hogy távol lenne tőlem. A kemencéjük, a Bosnyák téren található, ahonnan a pizza lekészülte után, nagyjából 5 percen belül nálam is lehet a pizza. Ezt jellemzően, szokták is tudni hozni, most sem kellett 26 percnél többet várnom arra, hogy csöngessen a futár. Az idő nem rossz és arra tudok belőle következtetni, hogy távolabbi célpontokat is képesek elérni maximum 30-40 perc alatt.

Pont:9/10

Ár/érték: Az ár, mindig érzékeny pont, főleg ha pizzáról van szó. Könnyen lehet, hogy kicsit skót vagyok, de az egyes ételeknél megvannak a határaim, például egy 30 centis házhoz szállított pizzáért nem igazán szeretek 1500 forintnál többet adni. Ennek több oka is van. Az első az, hogy ennyi pénzért már frissensült is kapható, a másik pedig az, hogy nem egy jó pizzát ettem már ezen ár alatt. A Dr. Pizza XIV. Four Seasons pizzája, nem egy rendhagyó valami, inkább csak 4 egyszerű pizza kombinációja, megfelelő kivitelezésben. Ezért cserébe 1290 forintot kérnek, amiért mi minőséget kapunk és meg is telik a pocink. Azt hiszem, ez egy jó ajánlat és ha a gomba nem akadály és összetettebb ízekre vágytok, akkor bátran menjetek rá a kevert változatra is.

Pont:7/10