Select Page

Dr. Pizza XIV. – Kijevi csirkemell, vegyes köret

Dr. Pizza XIV. – Kijevi csirkemell, vegyes köret

Mostanában valahogy nem az igazi az étvágyam, de minden reggel mikor melóba indulok és kilépek a lépcsőházból rögtön rájövök, hogy miért. Mondhatnánk azt is, hogy nem fehér embernek való ez a meleg, de ez nem igaz, nyár van melegnek kell lennie és pont. Meló közben azért megéhezik az ember, és ilyenkor étvágy ide, étvágy oda muszáj enni, mert ha nem eszünk, akkor nem marad energia az edzéshez.

A Dr. Pizza XIV. kerületi egysége, már pizza, tészta és saláta fronton is bizonyított, így úgy döntöttem, hogy itt az ideje annak, hogy valamilyen húst is válasszak az étlapjukról. Található az étlapon sokféle fogás, de a tudatos étkezés sarkos pontjait szem előtt tartva, ismét csirkéből készült fogás választottam. A csirkemell rántva remek, és ha mindez még fűszeres vajjal és sajttal is van kombinálva, akkor nagyot nem hibázhatunk vele. Ezt így együtt úgy nevezik, hogy Kijevi csirkemell, és az étlapról kiválasztva, már csak köretet kell választanunk, ami azért vegyes köret lett, kalóriák ide vagy oda.

Esztétika,megjelenés: Fóliában doboz, dobozban kaja, eddig semmi meglepő. Ha kicsit közelebbről megnézzük a dolgot, akkor viszont azt kell, hogy mondjam, hogy egy egész mutatós szettet sikerült belepakolniuk a dobozban. Felül a hús, két szép nagy szeletre bontva, sötétbarna panírral borítva. A csirkemell szeletekre még melegében került a sajt, ami szépen rá is olvadt, a vajjal együtt. Az olvadt vaj azért annyira nem mutat jól a sajton, de én már a látványból tudom, hogy ettől lesz csak igazán kijevi a csirkemell. A rizs nem egy hófehér csoda, vélhetően nem elsőosztályú, de ránézésre puhának puha lesz. A hasábburgonyát viszont érdemes megvizslatni, mivel a közeli képeken is látszik, hogy nem szottyosodott meg. Ez bizony jó dolog, nem csak jobban néz ki, de vélhetően ropogni is jobban fog.

Pont:7/10

Ízvilág: Nem fejezem be  a burgonya állagával, mondom is az ízét. Igazából nem egy kék sajtos házi burgonyapüré, de így, hogy nem vizesedett be, ropogós maradt és az íze sem volt rossz. A rizs az már annyira nem tuti, meg lehet enni, de ha Ti is hozzászoktatok a jázmin rizs lágyabb, egyáltalán nem takarmány ízéhez, akkor sajnos nem fog ízleni. A lényeg a csirkemell, ami viszont annyit sült, amennyit kell. A hús szaftos maradt, a bunda pedig ropog. A bele rejtett vaj, enyhén fűszeres, de finom ízt ad a husinak. A sajt ha tippelnem kell trappista, ami így, hogy ráolvadt a húsra, erőteljesebb ízű, mint alap állapotában. Ha azt kell eldöntenem, hogy szívesen ennék e ismét ilyet, akkor a válasz bizony igen, mert a kijevi csirkemell az remek.

Pont:7/10

Mennyiség: A két nagy hússzelet, vajjal, sajttal, bundával együtt szerintem közel 40 deka, ami bizony nem kevés. Mellé akkora adag köretet kapunk, hogy csak a rizs, vagy csak a hasábburgonya is elég kellene, hogy legyen. Egyszerre érvényesül náluk két dolog. Kapunk egy nagy adagot abból, amit enni akarunk, ugyanakkor nagyon nagy adag köretet is kapunk, hogy a feneketlen gyomrúaknak se legyen okuk panaszra. Szerintem jó taktika, de ha esetleg rendeltek még valamit, amihez kellene köret, szerintem ne pazaroljátok a forintot, osszátok szét azt, amit egy adag ként adnak.

Pont:9/10

Szállítási idő: Szerencsére a futárok nem úgy működnek, mint a tömegközlekedés, ha jó idő van, akkor bizony semmi sem tudja megakadályozni a futárokat, hogy megérkezzenek az ember ebédjével. Szintén jótékony hatása a kánikulának, hogy, ha mi vagyunk az utolsók a futárunk aktuális körén, akkor is melegen érkezik az étel. Amúgy a Dr. Pizza XIV. 50 perces átlaggal dolgozik, nekem nagyjából 40 perc alatt érkezett meg az étel, ami rendben is van.

Pont:8/10

Ár/érték: Igazából, miközben leírtam a véleményem, végig ott motoszkált a fejemben, hogy mennyit is fizettem ezért az ételért. A kijevi csirkemell, választható körettel, nem kóstál többet, mint 1290 forint. Ez az ár, mondhatni baráti, ezért a pénzért, ritkán kapunk ekkora adag frissensültet körettel együtt. A hús jó, a köret elmegy, igazából bőven megkapjuk a pénzünkért azt ami jár. Valahogy kezdek oda eljutni, hogy ha gyorsan szeretnék valami jót enni, akkor fogom a Dr. Pizza étlapját, és megkeresem az aktuális napi tutit. (Persze ez nem így lesz, mindig próbálok keresni valami újat 🙂 )

Pont:8/10