Select Page

Dr. Pizza XIV. – Nagy bőségtál

Dr. Pizza XIV. – Nagy bőségtál

Valljuk be, enni jó, de még jobb társaságban. Párban vagy több emberrel együtt, minden falat ízesebb, és még arra is lehetősége nyílik az embernek, hogy az általában kedvezőbb ajánlatok, a több főnek összerakott tálakat megrendelésére is lehetőség nyílik. A múlt héten is találtam apropót, hogy egy ilyen tálat mutathassak meg nektek és olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy ezen a héten is akadt alkalom.

A munkahelyi környezet helyett, most otthonosabb környezetben került sor a rendelésre és egy már korábban többször bevált hely étlapjáról választottunk. A Dr. Pizza XIV. -től érkezett már pizza, frissensült,saláta és tészta is, de a több személynek szóló ajánlataik eddig kimaradtak. Tehát érkezik a hiánypótló post, az áldozat a Nagy bőségtál.

Nagy bőségtál
kijevi csirkemell, rántott sajt, rántott csirkemell, Holstein borda, köret

Esztétikai megjelenítés: Az ilyen tálakat, az esetek többségében, több dobozba csomagolják, de végre itt az üdítő kivétel. Egy gondosan becsomagolt tálon érkezett meg a bőségtál, amelyről első feladatként az alufólia hegyeket kellett lehámozni. Viszonylag gyorsan sikerült megszabadítani ettől a rétegtől a tálat, és már elénk is tárult az ebédünk összes eleme. Az egybe csomagolás legnagyobb hátrányát, már meg is tapasztaltuk. Az amúgy minden bizonnyal a tálon ízlésesen elrendezett ételek, egy rossz mozdulat, vagy egy nagyobb fékezés hatására, a tál egyik szélére rendeződtek. Az esztétikai élményt ez a kis baleset rendesen visszavetette, de nézzük, hogy mik azok, amik összekeveredtek a tálon. A köretek a szinte hagyományosnak nevezhető rizs és hasábburgonya. A rizs hófehér nagy szemű, egyértelmű, hogy jázmin, a hasáb pedig a szokásostól eltérően hullámos kiadás. A körettenger tetején üldögélnek a húsok többféle kiadásban és a sajt. A kijevi vonzza az ember tekintettét, a Holstein szelethez tartozó tükörtojás pedig egyenesen magával ragadja a fogyasztót. A tál a szétcsúszást leszámítva jól mutat, ránézésre nem érhet minket csalódás.

Pont: 8/10

Ízvilág: Az ízek vizére evezve, az első megállapításom az, hogy a köretek rendben vannak. A rizs nem ragad, de nem is száraz és a sósság is el van találva. A hasábburgonya ezen változata, egyáltalán nem ázott el, nem mondom, hogy ropogós, de nincs az a szállított hasábburgonya érzésem mikor eszem. A rántott csirkemell nagyon rendben van. Egyáltalán nem száraz, a hússzelet inkább vastag és a fűszerezés is korrekt. Ennek egy upgradeelt változata a Kijevi. A fűszeres vajtól és a sajttól, még frankóbb a hús, és a szem mellett az ízlelőbimbókat is kényezteti. A Holstein szeletnél a hús képviseletét, ha jól érzem, sertéshús szelet látja el. Enyhén fűszeres, némi paprika érződik, az ízeket a tükörtojás teszi egésszé. A rántott sajt trappista. Jó nagy szelet és folyós változat, nincs benne hiba. Összességében az mondható, hogy ízlett a tál a társaságnak, nem találtunk olyan pontot, amit kritikával tudnánk illetni

Pont: 8/10


Mennyiség: Ismét egy tál a terítéken, ami egy főnek, maximum egy evőversenyen lenne ildomos adag. A három különböző húsból és a sajtból is két szelet került a tálra. Ez kis matek után, hozza az eredményt, 8 szelet köret mellé való, plusz a két tükörtojás és brutális mennyiségű köret. Négyen ettük meg és az étkezést megelőzte némi fizikai aktivitás is. Az elfogyasztás után mindenki teli hassal állt fel az asztaltól, ez minden bizonnyal a nemek arányának harmonikus eloszlásának is köszönhető volt.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A szállítási idő talán, az egyetlen olyan tényező, ami kifogásolható. Az étterem a Bosnyák téren van, így nagyjából 2-3 kilométert kellett a futárnak megtennie a cél eléréséhez. Az étel 56 perccel a rendelés feladása után érkezett meg, méghozzá melegében. A 45 perces átlagos szállítási időt nem sikerült elérni, de végeredményben azt mondom, hogy megérte rá ennyit várni.

Pont: 6/10

Ár/érték: A bevezetőben említettem, hogy a több főnek szóló ajánlatok, általában kedvezőbb árral is kecsegtetnek. Ha Dr. Pizza XIV. étlapjáról, külön külön megrendelnénk a tálon található ételeket, biztos, hogy magasabb ár jönne ki, mint a Nagy bőségtálért kifizetett 5290 forint. A minőség és a mennyiség igazolja az árat, de azért azt is fontos megemlítenem, hogy ennél kevesebbért is tudunk, adagra hasonló tálakat rendelni. Ami biztos, hogy az eddigi és a mostani teszt is azt igazolja, hogy tudják, mi a csízió, így merem ajánlani a tálat mindenkinek.

Pont: 7/10