Select Page

Dr. Pizza XIV. – Óvári szelet csirkehúsból, hasábburgonya

Dr. Pizza XIV. – Óvári szelet csirkehúsból, hasábburgonya

Azt hiszem, mindenki, aki nem erre a hétre időzítette a nyári szabadságot, most büszkén ül a klimatizált irodában és számolja a napokat a szabadságig. Nekem még messze van a pihenés, ami viszont szerencsés, hogy minden hétvégi tivornyát eddig jó idővel támogatott a minden6ó.

Az ételszállítás talán a legnagyobb találmány, nem izzadsz a konyhába, nem  megy el az idő a bevásárlásra, és azzal hogy rendelsz, legalább két embernek még munkát is biztosítasz. Mi nemes lelkek adjuk is a munkát rendesen, most például a Dr. Pizza XIV. kerületi egységében dolgozóknak. Igaz , hogy a főprofil a pizza, de van azért az étlapon frissensült is.

Esztétika,megjelenés: A választásom az Óvári szelet , méghozzá a csirkehúsból elkészített változata. Tipikus óvári megjelenés, alul a csirkehús, ami ebben az esetben mell, rajta pedig sonka, gomba és egy jó nagy adag sajt. A hússzelet nincs teljesen szétlapítva, inkább kisujj vastagságúnak mondanám. A sonka befedi az egész húst, a gomba vékony szeletekre vágva van a sajt alá pattintva. Köretnek hasábburgonyát választottam, amit a szokott módon a hús alá rejtettek. A burgonya nagy hasábos fajta, nem szottyadt meg a dobozba zártságtól.

Pont:7/10

Ízvilág: A csirkemell natúr, vélhetően csak borssal és sóval hintették meg a sütés előtt. A sonka nem elsőosztályú, de azt hiszem ehhez a fogáshoz éppen megfelelő minőséget képvisel. A gomba íze a legerőteljesebb, ez dominál. A sajt összefogja az egész csomagot, keretbe foglalja az ízeket. Puha szaftos csirke és ízletes sajt, erőteljes gomba ízzel, lényegében ez az óvári szelet csirkehúsból. A hasábburgonyával kapcsolatban semmi különleges élmény nem ért. Megsütötték rendesen, némi sóval azért meg kellett bolondítanom.
Pont:7/10

Mennyiség: A hússzelet méretes, ahogyan már említettem is korábban, nem igyekeztek papírlap vékonyságúra szétzúzni. A rá került sonkával, gombával és sajttal ezt az amúgy sem vékony méretet sikerült az étteremnek megdupláznia. A hasábburgonyából is jut minden falathoz, sőt, ha kicsit odafigyelünk, akkor még nasinak is marad belőle.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Szállításból nem kapnak érmet, de szidásra sem adnak okot. 45 perc alatt sikerült kihozni az ételt mai még meleg is volt mikor a kezembe került. Nem irigylem a futárokat, főleg azokat nem, akik robogóval dolgoznak, de a mai napon miattam, nem ázott meg egyik szépen dolgozó futár elvtárs sem.

Pont:6/10

Ár/érték: Az ár, amit az Óvári szelet csirkehúsból szöveg mellett látunk 1290 forint. A felirat, amit a hozzávalók után az pedig az, hogy válasszunk hozz köretet. Körettel együtt tehát ez az ár, egészen barátinak nevezhető. A minőség hasonlóan jó, mint a pizzáiknál, így ők minden téren az ajánlott kategóriában foglalnak nálam helyet. Ha pizza, ha frissensült, úgy látszik, nem tudnak hibázni, bár azért még fogom tesztelni, hátha kifog a szakács egy rossz napot.

Pont:8/10