Select Page

Dr. Pizza XIV. – Rántott sajt tartármártással, hasábburgonya

Dr. Pizza XIV. – Rántott sajt tartármártással, hasábburgonya

Nem tudom, hogy észrevettétek e, de ha nem, akkor szólok, itt a tavasz. Mintha tegnap lett volna, hogy a karácsonyi nagy kajálások után koccintottunk éjfélkor, de ezek az idők elmúltak és szépen lassan kerülnek le a vastag ruhadarabok. Ennek én nagyon örülök, kivéve akkor, amikor az edzőtermek, meg a kistermes órák is megtelnek a nyárra készülőkkel. Na mindegy, hagyom a hisztizést, mozogjon mindenki, hiszen senkinek sem jó, ha lamantinokkal van teli a Balaton part nyáron.

Ha már tökéletes testet nem is szerezhet magának mindenki, azért az egészségünk érdekében megtehetjük, hogy sportolunk. A sportolásnak, az a jótékony hatása is megvan, hogy egy kiadós edzés után, egy kalóriadúsabb ebéd sem árthat meg nagyon. Ezen elvvel nyugtattam magam, amikor is ebédre rántott sajtot rendeltem magamnak, és még a köretnél sem volt kalória stop, jött hozzá a hasáb is. A hely a Dr. Pizza XIV., ahonnan már salátát, pizzát és többféle húsételt is rendeltünk. Eddig a tapasztalataink többnyire pozitívak voltak lássuk, mit mutat a sajtjuk.

Esztétika,megjelenés: Alaposan becsomagolva érkezett meg a szett. A fólia lehámozása után először a tartármártást vettem szemügyre. Az öntet állaga, kicsit híg volt, de a szín és a fekete pöttyök az otthon kevert mártásra emlékeztettek. A doboz felnyitása után az első benyomás igencsak pozitív. A két nagyméretű, háromszög alakú sajt szép barnára sült az olajban. A hasábburgonya színe élénksárga és ami még ennél is jobb, hogy ránézésre egyáltalán nem ázott el. Furcsa és ritka az ilyen, de örömteli, hogy nem magával értetődő, hogy elázik a sült krumpli a dobozban. A rántott sajt hasábburgonya, nem egy látványos fogás, de az biztos, hogy egy ilyen félbevágott sajt, ahogyan kifolyik a bundából, azonnal elindítja a jóember nyálelválasztását.

Pont:7/10

Ízvilág: Indításnak a hasábburgonyát ragadtam meg. Nem csak, hogy nem ázott el, de finom ropogós marad a bezártság ellenére is. A só hiányát észleltem, de ez nem hiba, gyorsan javítottam és máris ízlésemnek megfelelő lett a köret. A sajt, már a kinézete alapján is normális érezhetően normális kinézetet képvisel. Az első falat után, meg is bizonyosodtam róla, hogy igen ízletes trappista sajtból készült. A sajt, bundája nem volt túl vastag, így a krémesen puha belső tündökölt a főszerepben. A mártásban a majonéz tejföl arányt elkapták és szerencsére az édesítést sem vitték túlzásba. Az ízek alapján azt tudom mondani, hogy pont így képzelek el egy megfelelő rántott sajt, jár a helynek  a piros pont.

Pont:8/10

Mennyiség: A képek alapján, úgy gondolom, Ti is rájöttetek már, hogy nem spórolnak a Dr. Pizzánál, ha meg kell tölteni egy kajás dobozt. A két sajt, szerintem legalább 30 dekát kitett és ehhez még hozzájött egy akkora adag krumpli, amit három sajtburger menühöz sem adnak összesen. Ami biztos, hogy nekem bőven elégnek bizonyult az adag. Amiből még elkélt volna az a szósz, de itt fontos megjegyeznem, hogy ha kétszer ennyit kaptam volna, akkor is panaszkodtam volna kicsit, hogy kevés volt.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Kezdek rájönni, hogy majdnem annyira összefügg a kiszállítási idő, az ízzel, mint az ár a mennyiséggel. A kaját kicsit több mint 35 perc alatt szállították ki, így nem csoda, hogy nem ázott el. A rendelésem beérkezését követően, szerintem, legalább 15 perc szükséges, hogy elkészüljön egy ilyen fogás. Ezek után, gyanús, hogy a futár már indult és, mert melegen és ázás mentesen érkezett meg az ebédem.

Pont:9/10

Ár/érték: Már annyi jót mondtam, hogy itt az ideje, hogy jöjjön valami rossz is. Aki erre várt, azt el kell, hogy keserítsem, mert itt sem fogok rinyálni. Ahogy már talán  említettem, hasonló fogást 990-ért is lehet újítani, de az tuti, hogy nem ilyen mennyiségben és minőségben. Amúgy az ár a második kategóriánkba fért be. Össze vissza 1190 forintot fizettem, na meg persze a borravalót a gyors szállításért. Ami tuti, az az, hogy ha jó rántott sajtot ennétek, számíthattok a Dr. Pizza XIV. csapatára.

Pont:8/10