Select Page

DRUM CAFE Langosh & Gulash BAR – Extra & beefsteak langosh

DRUM CAFE Langosh & Gulash BAR – Extra & beefsteak langosh

Egyik hétvégén sikerült jó pár kilométert keringeni a városban, mire találtam egy alkalmas helyet ebédre, ahol volt üres asztal is. A végállomás a Dob utca elejét jelentette, ahol ránézésre egy igazi retro etetőt sikerült levadászni. Gulash és langosh kiírva az ajtóra, ahol felfoghatatlan mennyiségű variáció van utóbbiból.

A belsőt nehezen tudom leírni, de valójában még felfogni se sikerült bő egy órás ottlétem alatt. Egy biztos, az pedig nem más, minthogy brutálisan kajaszag uralkodik mindenhol. Galérián sikerült tanyát verni, ahol egy egészen egyedi belsőépítészeti elemmel találkoztam, a padlótól 30-40 centire egy lámpa, ami gyanúsan még a galériázás előtti időkből maradt ott, viszont így van mit lerúgni étkezés közben. A mennyezeten van egy karácsonyfa, ami önmagában is kicsit erős májusban, de tovább gyűjti a fejemben a kérdőjeleket díszítése is, mivel szeletelt szalámitól kezdve kalácsig szinte minden van rajta.

Az étlap végeláthatatlan hosszúságú, ennyi fogást máshol egy egész kerültében nem találunk összesítve. Rengeteg fajta lángos, de találunk hagyományos magyar fogásokat is dögivel. Minden egyes fogás egy névjegykártyán mutatkozik be, egészen jópofa megoldás.

Extra langosh – sonka, szalámi, paprika, lilahagyma, sajt, fokhagymás tejföllel besütve

Beefsteak langosh – grill bélszín, karamellizált hagyma, sajt, édes-savanyú balzsamecet

Rendelés után viszonylag hamar, nagyjából 15 perccel már meg is kaptuk az ételt. A házi sör előbb érkezett, de minősége teljesen kuka, nagyjából a hordómosóvízhez hasonlít. A konyhába fentről enyhén belátni, hát nem mondom, hogy ez végtelenül pozitív élményt nyújtott.

Esztétikai megjelenés: Retro tányér, némi lepattanással szélén, de a hangulatba remekül illik. Az extra félbe van hajtva és tetejére öntötték a tejfölt, amit ezután kegyetlen mennyiségű borssal és paprikával hintettek be. A feltéteket elnézve gyanúsan nem prémium alapanyagokkal dolgoznak, a sonka ebből a leglátványosabb, jóféle vákuumcsomagolt csoda. A bélszínes verzió kevésbé látványos, tetején látszik egy recés sütőlap nyoma, de ha jobban érdekel minket az egész, akkor jobb, ha közepénél félbe szeljük az egészet. Nem a legszebb lángosok ezek, melyeket életem során láttam, de egy jó közepest azért megtesz.

Pont: 7/10

Ízvilág: A tészta sok olajjal érkezett és ettől kissé ázott az egész. Az olaj, amit ízlelhetünk érezhetően nem túl friss, mintha pár fogást már kiszolgált volna a konyhában. Ízre az Extra egyértelműen erősebb, a hagyma és a sajt egészen jól muzsikál benne. A tejfölös öntetet a rengeteg bors elnyomja, a sonka pedig nemes egyszerűséggel, ízetlen. Fokhagymának nyoma sincsen, szóval leginkább mintha egy hagymás-sajtos lángost kértünk volna. A beefsteakes kiadás sokkal szolidabb, leginkább csak a bélszínt érezzük benne, ami picit túl lett sütve. Kicsit rágósabb a kelleténél és gyanítom itt sem volt szempont a prémium minőségű alapanyag kiválasztása. Összességében szimpla közepes, ennél jobbakat is ettem már a nagyfaluban.

Pont: 6/10


Mennyiség: A lángos nem könnyed kaja. Ez különösen érvényes, ha nem éppen szerénykedik olajban a tésztája. Mindkettő esetében elmondhatjuk, hogy egész vastag tésztával szerelték. Nincsen egyik sem levegősen felfújva, van bennük anyag. A feltétek mennyiségével semmi baj nincs, sőt egyes elemekből bizony már túl sok is került a lángosokra. Az Extránál a legfájóbb pont a brutális adag bors jelenléte, értem én, hogy magyarosan fűszeresen jó, de ez már túlzás nálam. Mindezek ellenére ajánlom, hogy aki ide betér, mindenképpen két lángost rendeljen, mert egyedül egy darab nem biztos, hogy elegendő lesz például ebédre.

Pont: 7/10

Ár/érték: Igazi turistacsakra a Dob utca eleje, mivel alig pár méterre vagyunk például a zsinagógától, aminek másik hatása, hogy zsidó ételek is szép számmal jelen vannak az étlapon. Fej-fej mellett vannak az étlapon áruk szerint, mindegyik 1090 forintért zsákmányolható be. Igen, ennél olcsóbban és jobban is járhatunk, ha kizárólag ezt figyeljük. A helyre ráférne egy frissítés, mert egyrészt ez a tákolt, instant belső kicsit kaotikus, másrészt a kajaszag miatt ruhánkból három napig is étkezhetünk akár. A Szulejmán sorozatból is kitiltanák a giccses csillárokat, amiket itt láthatunk, szóval van káosz dögivel. Hatalmas respekt a tábláért, amin egy extra árlista van, azok számára, akik menekülnének az asszony elől kicsit (kép mellékelve lent). Azok az egyének, akik szeretnek végtelenül kísérletezni, nyugodtan látogassanak el a DRUM CAFE Langosh & Gulash BAR-ba, de szerintem ne várják életük élményét.

Pont: 6/10

(ha netán nem ismernéd az utolsó térkőig a környéket, KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre van az, arra))