Select Page

Due Fratelli Pizzéria – Tortellini Panna Prosciutto

Due Fratelli Pizzéria – Tortellini Panna Prosciutto

Még a tavasszal próbálkoztam tortellinikkel több-kevesebb sikerrel, most a nagy EFOTT agy reset után, gondoltam újra keresem a nagy Ő-t. Anno felírtam egy cetlire egy étterem nevét, de valahogy úgy hozta a sors, hogy mindig passzolva lett, na de most eljött az idő és leporoltam a cetlit melyen az állt, hogy Due Fratelli Pizzéria. A Netpincérről eltűntek, így hát muszáj voltam ráguglizni, és kiderült, hogy már saját felületükön keresztül lehet leadni csak a rendelést.

Hamisítatlan olasz étterem, erről az étlapjuk is árulkodik, csupa olasz fogással felszerelt. A tészták alatt négy különböző fajta toretelliniből szemezhetünk, nekem a sertés és marhahússal töltött tészta, sonka és tejszín triója tetszett leginkább, melynek a Tortellini Panna Prosciutto nevet álmodta meg az étterem. Piros pont az étteremnek, hogy töltött fel pár ételről már fényképet, így nem kell vakon tapogatóznunk a sötétben, kicsit már sejthetjük mit fogunk kapni.

Esztétikai megjelenés: Egy műanyag mélytányérban érkezett, melyet három-négy kilométer fóliával tekertek körbe, így aztán ha Alaszkába vitték volna, akkor is maradt volna ilyen meleg, mint ez. Miután már derékig a fóliában ültem – végre a dobozról elfogyott – így fel tudtam pattintani, és megnézni, hogy mit is rejt valójában. A tészta és a sonka vegyes ami leginkább jellemzi, illetve a fűszerezés látható nyoma. A tejszínből akkor látunk valamit, ha kicsit megturkáljuk, ezt inkább nem dokumentáltam már fényképekkel. Olyan nagy izgalom nem fogott el a látványtól, főleg, hogy az oldalon látott kép kicsit magasra tette az elvárásaimat.

Pont: 7/10

Ízvilág: Egy alapos mixelés javallott, így a tejszín átjár majd minden falatot, nem lesznek száraz pontok. A sertés és marhahús kettősének ízéből egy nagyon keveset sikerült felfedeznem, a tésztában mikronnyi mérettel foglalnak helyet, így jó alaposan el kell nyammogni, hogy megízleljük eme két összetevőt. A sonka sokkal karakteresebb, talán azért mert ebből láthatóan is van benne bőven. A tejszínes-fűszeres öntet remekül turbózza fel, sokat ment a dolgon, ezzel sokkal ízletesebb minden egyes falat. Egy kis paradicsom szeletet, vagy szószt akár remekül el tudnék mellé képzelni, így kicsit spártai az összhatás.

Pont: 7/10

Mennyiség: Mikor felmarkoltam a dobozt már éreztem, hogy az adaggal nem vacakolt az étterem, rendesen megrakták a dobozt, legalább fél kilót nyom, ha nem többet. A sonka felét bárcsak egy csettintéssel bele lehetne varázsolni a tészta belsejébe, mivel a sertés és a marha igencsak kevés benne, így kissé olyan mintha üres lenne. A fűszerezés tökéletes, ennél több nem is kellene, ez telitalálat részükről. A tejszín pont amennyi kell, nem ázik-úszik semmi, viszont minden falatra jut belőle, így nem lesz száraztészta érzésünk falatozás közben. Az egészet benyomva egy erős négy órára tuti elrakja a gyomrunk száját, nem lesz gond, ez teljes ebédnek való adag.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Több tényező játszott közre abban, hogy ezt a szempontot tökéletesen figyelmen kívül hagyjam. A történet úgy teljes, hogy közel másfél óra várakozás után felhívtam az éttermet, hogy mikorra várható az elvileg 50-60 perc alatt megérkező ebédem, akik közölték, hogy a futár már vissza is ért. Ekkor jött a belsőügyosztály nyomozása, valaki a recepción bepasszolta a közös konyhába, csak szólni felejtett el az egészről. Ennek fényében nem tudom megmondani, hogy pontosan mikor is érkezhetett meg az étel. Persze egy csörrentést akár a futár is elereszthetne, legalább kapna némi borravaló ha már megvár. Legközelebb talán jobban sikerül, meglátjuk!

Pont: ?/10

Ár/érték: Annak ellenére, hogy nem egy egzotikum sikerült kicsit karcossá varázsolni az árát, 1390 forint. Talán egy-két százassal lehetne vékonyabb is az árcetli, de a fene tudja, sok viszonyítási alapom még nincsen. Az igazi álom torellinit most sem sikerült megtalálnom, így muszáj leszek tovább ásni az éttermeket. Vannak erős és gyengébb pontjai is az ételnek, szóval kalandoroknak ajánlott első sorban, vagy azoknak akik egy kis olaszos ételre várnak. Pár aprósággal magunk is turbózhatunk rajta, de az nem az én stílusom, lusta vagyok én ahhoz, mint a dög. A második esély valószínűleg majd pizza lesz, mégis csak az a 100% pure italian betáp.

Pont: 6/10