Select Page

Due Fratelli – Gamberetti pizza (32cm)

Szerző: | 2016. dec. 17. | Pizza

Az év végéhez közeledve, borulnak a rendszerek, nálunk sem találkoztok minden héten új pizzával és hambival, de azért az ünnepekhez illeszkedő írásainkkal próbáljuk ezt a hiányt enyhíteni. Azért, hogy ne teljesen kerüljünk ki a megszokott mókuskerékből, jöjjön egy pizza, méghozzá a Due Fratelliből. Az étterem és pizzéria a II. kerületben, a Mammuttól egy lépésre található és szerencsénkre, kiszállítással is foglalkoznak. A pizzák mellett számos tésztavariációt és frissensülteket is találunk az étlapon, ami alapján, ha a névből nem lenne nyilvánvaló, le is esik a tantusz, hogy olasz étteremről van szó.

A terv már megvolt, hogy pizza lesz a menü, sőt azt is tudtam, hogy honnan akarom megrendelni, a feladat neheze csak ezután jött. A Due Fratelli étlapján nagyjából 30 variáció közül van lehetőség választani, így még talán annak a fantáziája is beindul, akinél nem tartozik a pizza az alapvető élelmiszerek közé. Nekem, nehézkesen bár, de sikerült választanom és most nem egy sima sonkás, gombás pizzára esett a választásom.

Gamberetti pizza – garnélarák, fokhagyma, brokkoli, tejföl, mozzarella sajt, paradicsomszósz

A pizzám meghatározó összetevője a garnéla, ami minden bizonnyal meghatározó lesz, de a fokhagyma és a brokkoli íze sem éppen olyan, ami csak úgy el tud tűnni a tömegben.

első pillantás

első pillantás

Mikor kezembe került a doboz, az első benyomás kellemes volt, hiszen egy saját névvel fémjelzett esztétikus és informatív pizzadobozról volt szó. A felbontása után, egy kicsit olyan érzésem volt, hogy a szakács, a szokásosnál lassabban szívta el a cigarettáját és ennek a pizzám és így én ittam meg a levét. A tészta széleinek nagyjából 40%-a megégett, sajnos annyira, hogy az ízében gyanúsan nem lesz köszönet. A feltétek közül, amúgy a garnélák jól elbújtak, ez minden bizonnyal azért van, mert igen apró méretben kerültek a pizzára. A fokhagymát nem sikerült eloszlatni, középen, a pizza egy részére koncentráltan került a sajtra.

ami ilyen fekete, az bizony keserű!!!

Igen, a fekete részek keserűek, így miután ezt tudomásól vettem, szépen eltüntettem a pizzám kormos foltjait. Ez nagy hiba, de inkább ezzel nem foglalkozom tovább. A pizza amúgy olasz mintára, vékony tésztával készült, szinte minden falatnál ropogósra sült. A paradicsomos alap íze enyhe volt, a szokásos zöld fűszerek ízét nem fedeztem fel. A tejföllel nem találkoztam, az ízeket inkább a garnéla és a brokkoli határozta meg. Sajnos, mindkét összetevő túlságosan víz ízű volt. Az apró rákok, sajnos nem igazán nyújtották azt az ízélményt, amit elvártam volna, a megjelenés után az íz alapján is csalódásnak bizonyult a pizza.

ha így sem látod a rákot akkor az már baj

A pizzát azért megettem, mert a napom folytatásához kellett az üzemanyag. A citrom, aminek a levével sikerült a szeleteket feldobnom, illetve némi só, azért jól jött, hogy lecsússzon. Adagra, egy ilyen vékony tésztás 32 centis pizza, elég egy ebédre, talán, ha ízlett volna, akkor ennek ellenkezőjét érzetem volna az étkezés végén. Az 1790 forintos ár és a 74 perces várakozás, sajnos szintén nem járult hozzá ahhoz, hogy elégedett vásárlóként álljak fel az asztaltól. Mivel egy fogás alapján, nem érdemes egy helyet megítélni, így csak azt mondom, hogy a garnélás pizzájukat felejtsétek el. Ami biztos, ha legközelebb pizzázhatnékom lesz, én másik alternatívát keresek, mondjuk ITT.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték