Select Page

Echo Étterem Tihany – Sertés szűz, cukkinitócsi, chedar-sajt, bacon, kapormártás

Szerző: | 2017. jún. 28. | Egyéb

Ha valaki nem vette volna észre, hogy nyár van, akkor elárulom, ezerrel dübörög. Ennek a ténynek igen látványos bizonyítéka, hogy virágzik a levendula. Ha már levendula, akkor Tihany és ha már Tihany, akkor az étterem legyen a Balatonra néző. A domb tetején, egy csodálatos panorámával megáldott étterem található, ami Echo Étterem névre hallgat. A név találó, de a vízhangot azért célszerűbb nem az étterem teraszán próbálgatni, mert ebben az esetben előfordulhat, hogy a szomszéd asztalnál ülők hülyének nézik az embert.

Szóval egy kellemes péntek délután során sikerült betérnünk az Echoba, és a felső teraszon találtunk is szabad asztalt. A terasz szeles időben izgalmas, de a már említett panoráma simán kárpótolja az embert. A számos pincérnek és a nagyjából fél háznak köszönhetően pillanatok alatt már mondhattuk is mit kívánunk.

Sertés szűz. cukkinitócsi, chedar-sajt bacon, kapormártás

A választásom, a sertés szűzre eset. Az asztaltársaság nagyjából egyfelé húzott, a gyengébbik nem képviselői egységese csirkét választottak. A csirkésről, és a fehér csokis pohárkémről is találtok egy-két képet alul. De először is a nyári ebédek kötelező kísérője:

fröccs

Na akkor rá is térnék a sertés szűzre. A nagy fehér tányér közepén kapott helyet a cukkinitócsi, amit az élénk zöld színű kapormártással vettek körül. Ez már alapból nagyon jól mutat a nagy fehér tányéron, de a két méretes darab sertés szűzzel és az ízlésesen baconba göngyölt chedar sajttal egy gyönyörű fogáshoz van szerencsénk.

ez ám a szűz

A lenyűgöző látványt, ami még némi virággal is feldobtak viszonylag gyorsan sikerült megemészteni, úgyhogy neki is estem a fogásnak. A legmeghatározóbb íz, a kaporé. Aki szereti a fris kapor illatát és ízét, annak ez a kötelező választás az Echoban. A kapot ízéhez nagyon jól illeszkedik a cukkinistócsi könnyedsége. A sertés szűz, szinte fűszermentes, a sütése tökéletes, belül sem rózsaszín már, de közben olyan puha, hogy szinte átesik rajta a kés. Az ízélményt tovább fokozza az enyhén megpirított bacon és a chedar-sajt jellegzetes íze. Ha egy szóval kellene jellemeznem a fogást, akkor csak azt mondanám tökéletes.

bacon sajt fúzió

Szóval a látvány, mind a hely, mind az étel tekintetében tökéletes és az ízek is messze felülmúlták a várakozásaimat. Ehhez az egészhez gyors és kedves, figyelmes kiszolgálás is társult. Az ár persze nem utolsó szempont , de szerencsére azt tudom mondani, hogy egyáltalán nem rugaszkodtak el a valóságtól. A nagyon finom és laktató adag sertés szűz  3 400 forintos árcédulával található az étlapon, a képek között látható csirkés fogás pedig 2800 forintos áron. Egy négy fős kellemes ebéd ízlés szerint kávéval, desszerttel simán megállt egy húszasban, ami tudom nem kevés, de ha már nyaral az ember és megteheti, akkor ez az, amit nem szabad kihagyni.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték