Select Page

Édes Pepperóni Étterem és Pizzéria – Csülkös pizza

Édes Pepperóni Étterem és Pizzéria – Csülkös pizza

Szerencsére csonka hetet kell csak átmulatni a munkahelyeken, így csupán négy nap gályázás után ér minket utol a hét legszebb napja, azaz a péntek. Eme nemes napon kizárólag pizzával áldozunk a gyomrunk előtt, így nekiláttam megkeresni mai kerek áldozatomat. Egy hete a Retro Grill ajánlatát a Foodpanda portálon át rendeltem, akkor sikerült egy új éttermet bemutatni, így most is erre próbálkozom hátha lelek magamnak valami újat.

Pillanatok alatt meglett a kiválasztott, mely az Édes Pepperóni Étterem és Pizzéria nevet viseli. Az étlap egészen bőséges, burritotól kezdve fusillin át minden rendelhetünk szinte, de én határozottan maradok ma a pizza szekciónál. Bőséges a választék az egészen egyszerű összeállítástól az egészen bonyolult verziókig mindent megtalálni, én maradtam a csülkösnél ami ezeket a feltéteket tartalmazza: pizzaszósz, füstölt-főtt csülök, paprika, főtt tojás és mozzarella sajt. A csülök izgatja a fantáziám leginkább, de a főtt tojásra is kíváncsi leszek, hogyan hat egy pizzára.

Esztétikai megjelenés: Bátran ki merem jelenteni, hogy ennél egyszerűbb pizzás doboz nem létezik a piacon, semmilyen logó vagy egyéb nem díszíti, csak egy filccel írták rá, hogy “csül”. Felnyitás után végre meglátjuk a lényeget is magát a pizzát, mely szabályos kör alakú, semmi daganat nincsen rajta, szabályos. A feltétek egytől-egyig felismerhetőek, a tojás hét darab szeletre vágva került rá, a csülök kicsit a bal felére koncentrálódott, lehet a szakács balkezes. A zöldség front egyetlen árva képviselője a paprika, pár karika látszik, nincs bele gond úgy látszik. A tészta pont aranyközépút, igaz határozottan elkülönülő széle nincsen. Látszik, hogy a szeletelés nem maradt el, viszont ahogy a sajt összeolvadt az egész értelmetlen, lehet újravágni. A centizés ismét elmaradt, de felírtam a bakancslistámra az állandó mérőszalag kérdés orvoslását.

Pont: 8/10

Ízvilág: Ízlelés előtt egyetlen kihívás várt rám, a késsel való küzdelem. Munkahelyeken egészen ritka az éles, fűrészes kés így marad a lestrapált kacat, aminél egy tégla is élesebb. Pár szavas káromkodás után sikerült a mutatvány így végre elkezdhettem enni is. Nem kevés falatot tuszkoltam le, de nem állt össze fejemben a képlet, az egész pizzának egy monoton íze van, melyet a fogra ragadós sajt koronáz meg, annyira nem estem tőle hanyatt. A szürkeséget egy pillantás alatt megtöri a paprika ami meglepően erős, viszont a két íz nem igazán passzol egymáshoz, érdekes mondjuk úgy. A tojás és csülök kis taktikázás után külön-külön is le lett csekkolva, a hús kellemesen puha tényleg átfőtt, viszont füstös ízét nem vélem felfedezni. A tojás egészen jó, talán jobb is mint a tükörtojás egy pizzán. A tészta teljesen jó állagú, semmi probléma nincs vele.

Pont: 6/10

Mennyiség: A feltétekkel nem spóroltak egyáltalán, bőségesen került mindegyikből a pizzára, egymáshoz viszonyítva arányaikban is teljesen okés. A tészta maga szerintem kb. megvan 32 centi átmérőjű, de hivatalos mérés hiányában nem mondom halálbiztosra inkább. Vastagsága pont ideális, nem papírvékony olasz stílusú, de nem is centi vastag rágós kalács. A paprikából pár karikával több is elférne, ennek van legalább erős karakteres íze, sokat segítene. Az egészet betunkolva kellemesen jól lakott óvodás tekintettel bambulom a falat, négy órás adag biztosan megvan, nincs vele gond.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Nagy rutinnal nem rendelkezem még ennél a portálnál, mindkét esetben fél órát írt várható időnek, gyanítom ez valamilyen hibás képlet alapján megsaccolt szám, mivel most is 72 percet vártam a pizzára. Az étterem és a célállomás között kerek 4 kilométer van, ami még inkább gyengíti az eredményt. Egy ilyen pizzát összedobni maximum 15 perc lehet, tehát kicsit csúszott a konyha akárhogy is nézem. A futár maga normális és kedves, nem ül ki az arcára az unalom vagy bármi, plusz pont. Javítani bőven lehet ezen, egy 45 perc sokkal reálisabb lenne tőlük.

Pont: 5/10

Ár/érték: A pizza nem drága, 1090 forint ami igencsak a megéri kategória fele indítja az ételt, de ilyenkor mindig visszagondolok a sulifix hatású sajtra, de talán ennyiért bele is férhet ennyi harc. A Netpincéren keresztül egy százassal többet kell csengetni ugyanezért, igaz ott is van két idősávban boldog óra, akkor körülbelül egálra jön ki. Ízeken lehetne finomhangolni még, kicsit jobban harmonizáló feltéteket tenni egymás mellé, és leginkább a mozzarellát valami rendesebb sajtra cserélni, mert ez nem nagyon adja. Mindenképpen tervezem a második menetet az étteremmel, sok fogásra kíváncsian pislogtam, meglátjuk azok mit tudnak.

Pont: 6/10