Select Page

Fregatt Rock’nRoll Pub – Fregatt Burger (180g), steak burgonya

Fregatt Rock’nRoll Pub – Fregatt Burger (180g), steak burgonya

Remek hosszú hétvégén vagyunk túl, a szerencsésebbek a rengeteg eső után még a szombat, vasárnapi jobb időt is a szabadban tölthették. Gondolhatjátok, hogy mi is, számos teendőnk közepett azért igyekeztünk kikapcsolódni és erre a célra, részben az általunk ingen csak evős-ivós programot választottuk. Kivételesen az utunk nem bejáratott helyekre vezetett, hanem a négy nap pihi adta szabadságérzetre ráfejeltünk azzal, hogy számunkra ismeretlen helyre tévedtünk. A hely, azért nem a világ végén található, mert az esőtől félve inkább a városban maradtunk.

A Fővám tértől nem messze a Molnár utcán bolyongva tértünk be a Fregatt Rock’nRoll Pubba. A hangulatos, a neve alapján nem meglepő módon hajóra emlékeztető helyen a korsó sörünk mellé étlapot is kértünk, nehogy az ital túl gyorsan a fejünkbe szálljon. Mivel közös portyázásról volt szó, így még véletlenül sem ugyanazt választottuk, a szörnyű hétfőből azt hiszem már rá is jöttetek, nekem jutott a hamburger. Számos burger van a kínálatban, de nem nagyon agyaltam, a Fregatt burgerre moccantam rá. Ha már a helyről nevezték el, vélhetően a szakács szívét lelkét bedobva készíti és adja ki a a kezéből fogyasztásra. Rendelésünk leadása után nagyjából 15-20 percen belül meg is érkeztek az ételek, úgyhogy lássuk, hogy mi is került az asztalra.

Esztétika,megjelenés: Nagyméretű fehér tányéron érkezik a hambim, nem is magányosan, steakburgonya kíséretében, salátával díszítve. Az első benyomás, nagyon fontos, ez itt felemás volt, de inkább pozitív irányba hajlottam. A felemás érzetet a házi készítésű buci okozta, ami méreteivel igencsak felkeltette az érdeklődésemet. Ahogy elkezdte boncolgatni a burgert, máris derűsebb lett a  kép, mert a 180 grammos marhahús pogácsa szinte a buci pereméig kitöltötte a rendelkezésére álló helyet. A husin a színe alapján egy szelet cheddar sajt is helyt kapott és még némi ketchuppal és majonézzel is nyakon öntötték a hambruger legfontosabb összetevőjét. A vendég vitaminbevitelét is figyelembe vették az Fregatt burger kigondolásakor, így paradicsom uborka és saláta is került a buciba. Ami a képeken annyira nem látszik, az a bacon, viszont ebből is került a husira, méghozzá pirított változatban. A körítésnek szánt steakburgonya semmi extrát nem mutat, kicsitől a nagy darabig minden van, szépen megvan sütve, és igazán jól mutat a méretes burger mellett. A tálalás egyszerű, de rendben van a hambi pedig igazán jól mutat.

Pont:8/10

Ízvilág: A házi bucival kezdem ezt a részt is, mert végül is az van legkívül. A buci könnyed, igazán laza a szerkezete, de a belső felek megpirításának köszönhetően a többi alkatrésznek nincs esélye arra, hogy szétáztassák. A következő részlet a húspogácsa, ami jól megsütött változat, belül nem krémesen puha, de az ízében egy kellemes füstösség tapasztalható. Ezt a füstös ízt még jobban erősíti a bacon füstössége, az ízek teljességéhez pedig még a cheddar sajt karakteressége járul hozzá. A buciba tuszkolt zöldségágyban lényegében három összetevőből épül fel. Friss ropogós jégsalátából, enyhén édeskés, de még ízes paradicsomból, és meglepő módon, vékony szeletekre vágott savanyú uborkából. Alapvetően azt mondom, hogy sokkal jobb, ha minden zöldség friss, de itt nem éreztem azt, hogy ez a savanyú uborka rontaná az ízélményt. A Fregatt burger, nem egy rendhagyó összeállítás, de mégis kicsit más, mint a hasonló burgerek. A bucijuk remek, a hús felső középkategóriás, de egyben az egész, az nagyon rendben van. Némi plusz, ami nem hétköznapi, hogy majonéz is kerül a burgerbe, ez sokunknak azt hiszem nagy öröm.

Pont:8/10

Mennyiség: Egy 180 grammos marhahúspogácsa, amit egy nagyméretűnek nevezhető buciba rejtenek és csupa csupa földi jóval tuningolnak tuti recept ahhoz, hogy tele tömjük a bendőnket. A kiadós burger mellé rendelt steak burgonya, konkrétan a kajakóma állapot előidézésének  a katalizátora. A tányéron lévő étel adag, egyértelműen túlevésre sarkalja az embert, de sajnos, ha az ember nekiáll, akkor bizony elpusztítja az utolsó falatig. Az elfogyasztáshoz amúgy méretes szájra van szükség, mert hiába nyomorgatja az ember, ez bizony nem egy mekis szendvics, esélytelen, hogy laposra passzírozzuk. Tehát ha jó étvággyal vagytok megáldva, és nem akartok csalódni az adagban, akkor ez igazán nektek való.

Pont:10/10

Ár/érték: A hamburgerünk 1350 forintra van beárazva, ami teljesen reális árnak bizonyult. A mellé rendelt steakburgonyáért további 490 forintot kell fizetnünk, így 1840 forintért nyugodt szívvel halálra zabálhatjuk magunkat. Ezért a pénzért, gyorsan elkészülő, ugyanakkor friss és ízletes burgert kaptam. A steak burgonyáról nem igazán ejtettem szót, de az ropogott és remekül passzolt a burgeremhez. Ha valaki esetleg a költséghatékonyabb megoldások híve, olcsóbban is hozzájuthat a Fregattban egy burgerhez, de ha szeretitek a majonézt és némileg új ízekkel akartok találkozni, akkor menjetek rá Ti is a Fregatt burgerre, garantálom, hogy nem fogtok csalódni. És hogy mit lehet még náluk enni? Na erre a kérdés gasztrobetyár szolgáltatja a választ méghozzá az aktuális munkahetünk holnapi azaz keddi napján.

Pont:8/10

(ha pontosan szeretnéd tudni, hogy merre kell kanyarogni a belvárosban akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)