Select Page

Egyenmeg – Hamburger menü S

Szerző: | 2017. jan. 2. | Burger

A XII. kerületben a Királyhágó utcában elrejtve üzemel egy hely, aminek a profilja egyszerű: KAJA >> HAZA. A két szimpatikus szó ilyen közel egymáshoz, már ráveszi az embert, hogy tőlük rendeljen és erre még rátesz egy lapáttal a név. Az Egyenmegről van szó, ahonnan a belső budai kerületekben élőkön túl, még az V. kerületi lakosok is megtehetik, hogy megrendelik a betevő falatot. A honlapjukon pofás ételfotókat találunk, amik akár hozzá is segíthetnének a választáshoz, de a rengeteg finomságot látva nincs egyszerű dolgunk.

Némi kattintgatást követően, nekem sikerült döntetni, a választottam a hamburger kategóriából került ki. A választék kialakításakor gondoltak a csirkésekre és a vegákra is, így a marhahúspogácsával készített burgeren túl találunk sajttal és csirkemellel készítettet is. Mivel a burger krumplival az igazi, így menüre esett a választásom, méghozzá az S-es kiadásra.

Hamburger menü “S” – 100 grammos marhahúspogácsa, kis buci, jégsaláta, paradicsom, csemegeuborka, lila hagyma, egyenmeg burgerszósz, steak burgonya, 0,33 -as üdítő

A listából kiderül, hogy egy alapfelszereltségű burgerről van szó, így a bucin és a húspogácsán múlik majd az élmény.

kicsit szétcsúszott, de jól áll neki

A hambi kicsit megsínylette az utat, de miután lehámoztam róla az alufóliát, rendeztem a sorait. A belül megpirított buci, kapott egy adag egyenmeg szószt, ami ránézésre paradicsomos alapra épül. Alulról felfelé friss zöldségeket találunk a buciban, méghozzá egy levél salátát, pár karika uborkát némi paradicsomot, meg még némi lila hagymát is. A zöldségágyon foglal helyet a húspogácsa, amit rendesen megsütöttek. A buci méretében illik a húspogácsához, színben guszta és a szezámmagokkal a tetején válik hibátlanná.

meggyőző profil

A hambi jól mutat, így a fotózkodás után rá is vetem magam. A buci szerkezete is remek, így miután összerendeztem a burgert, simán át tudtam harapni. A hús nem száradt ki kellemesen szaftos, a friss zöldségek ízével együtt pedig egy remek alap burger ízt hoz. Az egyedi szószuk íze nem erőteljes, inkább csak segíti az összetevőket a csúszásban, a hús határozza meg a az ízeket. A steak burgonyáról még nem esett szó, de fontos része a menünek. A nagy hasábok belül puhák, kívül enyhén ropognak és rendes adag fűszersóval meghintve szintén ízfelelősök. Steakburgonyából ettem már sok jobbat, de egy erős közepesnek azért ezt is merem mondani.

fűszeres steak

Az S-es burger a maga 100 grammos húspogácsájával, női versenyzőknek szerintem önmagában is elegendő lehet. Én a steakburgonyával és a kis üdítő felével is elbántam, és így bőségesen elégnek is bizonyult. A S-es burger menü, steak vagy hasábburgonyával 1490 forint és hétköznap ebédidőben úgy 50 perc várakozás után be is tud vele állítani a futár. Ha esetleg a köretre nincs szükségetek, akkor van 200 -as hússal szerelt burgerük is, az tuti, hogy torkosabb kollégáknak is elég egy ebédre.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték