Select Page

Éjjeli bagoly falatozó – Dubarry csirkemell, rizs

Éjjeli bagoly falatozó – Dubarry csirkemell, rizs

Már itt is a hét közepe, nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem, ha ez így megy tovább, akkor szempillantás alatt 2017 -ben találom magam. Rengeteg a meló, gondolom nálatok is, aki meg az iskolapadot koptatja, lassan biztosan beleszalad némi kihívásba némi számonkérés formájában. Ahhoz, hogy valahogy ezt a hajtást valahogyan elviseljük, kell a betevő falat és ha a számos teendőnk közepette az éj leple alatt talál meg minket az éhség, akkor is kell szerezni valami kaját. A srácok a héten már mutattak két gusztusos hamburgert, amik a nyitóoldalunkra tekintve igen mókásan néznek ki a Meki sajburgercsodái mellett. Az éjszakai falatozásom során, nem mondanám, hogy nem mentem biztosra, egy bevált helyet támadtam be a fogarasi út közepén.

Éjjeli bagoly falatozó – Dubarry csirkemell, rizs

Esztétikai megjelenés: Úgy döntöttem, hogy az alapoktól indulunk, hisz bár a Dubarry egy lég elterjedt fogás, nem mindenki tudja, hogy mit is jelent ez. A fogás Du Barry asszonyról kapta a nevét, aki ha történelmi pletykáknak lehet hinni XV. Lajos francia király egyik kedvenc szabadidős elfoglaltsága volt. A lényeg egy szelet hús, némi besamel és karfiol, sajttal a tetején összesütve. Az Éjjeli bagolynál a csirkemell az alapja a történetnek, ami hófehér maradt a többi összetevő alatt. A két szelet húst szépen ellátták karfiollal, alaposan kitömték a hézagokat besamelel és aranybarnára pirították a tetejére került sajt. Köretnek hófehér rizs került a tányérra, és az egész egy szintén fehér tálcán került a tálcára, amin a kezembe nyomták. A tálalás itt nem művészet, de a fogás azért jól mutat a tányéron.

Pont: 7/10

Ízvilág: A köret nem jázmin rizs, de a sósságára nem lehet panasz, jól van elkészítve. A Dubarry csirkemell alapját képző csirkemellfilé nem száradt ki, szaftos, a fűszerezése enyhe, talán csak némi sót kapott a sütés előtt. A karfiolszeleteken érezhető, hogy sós vagy vegetás vízben főzték őket, puhák, de nincsenek túlfőzve. A fogás talán legérzékenyebb része a besamel. Az a helyzet, hogy ez egy olyan szósz, aminél ha a szakács elrontja az arányokat, mind állagra mind ízre szörnyű dolgokat lehet produkálni. Itt ez nem merült fel. Kellemes krémes állag, anélkül, hogy a liszt vagy a vaj dominálna benne. A fogást a szerecsendió kellemes íze varázsolta egészé, amiből, talán az átlagosnál kicsit több került bele, de ez nekem, kifejezetten tetszett.
Pont: 6/10


Mennyiség: Átlagos méretű tányér, az átlagosnál jobban megpakolva. Ezt tudnám mondani, ha egy rövid mondatban kellene kifejtenem a véleményem. Természetesen azért, egy két szót még ejtek az összetevőkről, na meg az arányokról is, mert az jó, ha sok a kaja, az meg még jobb, ha az arányok is rendben vannak. A hússzeletek nem agyonlapított fajták voltak, jól esett beléjük harapni. A rizsből került bőségesen a tányérra, de a Dubarry csirkemell szeletből is minden szemhez volt egy falat. Tehát, a mennyiségen felül, az arányokat is eltalálták, teli hassal távoztam az falatozóból.

Pont: 7/10

Ár/érték: A helyzet az, hogy az Éjjeli bagoly falatozóban most sem csalódtam. Ízlett az étel, bőven elégnek bizonyult, és így nagyjából ötödik alkalommal már a pultos hölgy nem éppen vendéglátós szemlélete sem lepett meg. Az ár, 1390 forint, aminél kevesebbért is lehet ilyesmit enni, de nem biztos, hogy hasonló kivitelben. Azt kell, hogy mondjam, hogy továbbra is merem ajánlani, ha éjjel megéheztek ne habozzatok betérni a Fogarasi úton található áruházzal szemben elhelyezkedő kis kuckóba, mert nem gondolom, hogy csalódottan fogtok távozni.

Pont: 7/10