Select Page

Éjjeli bagoly falatozó – Mátrai borzas, hasábburgonya

Éjjeli bagoly falatozó – Mátrai borzas, hasábburgonya

Mindenkivel, még velem is előfordul, hogy úgy követik egymást a napi programok, hogy nincs idő enni. Persze mikor ez a helyzet, akkor sem marad ki az összes étkezés, csak kettő között az átlagosnál hosszabb idő telik el. Minap is egy ilyen zsúfolt napom volt,  a dél körüli ebédet követően negyed 11-kor került elém étel. Éjjel hazafelé általában a gyros játszik de a fenti okok miatt rendes ételre vágytam, így keveredtem a 0-24-es Éjjeli bagoly falatozóba.

Esztétika,megjelenés: A kész ételek mellett számos frissen sült is található a kínálatukban, úgy éreztem a két sörre amit elfogyasztottam, valami tartalmasabb étek lesz a tuti. Nagyjából két perc válogatás után, még is volt a tuti, Mátrai borzas hasábburgonyával körítve. A hely bár gyors, de szerencsére nyoma sincs műanyag tányérnak. Rendes tányér, normális evőeszköz és a legfontosabb, igazán gusztusosan tálalt borzas. A hasábburgonya nagyobb része a tányér egyik felén, pár darab pedig a husik alatt. A hússzeletek tetején kellő mennyiségű tejföl, ami tisztességesen el van látva sajttal is. Ami még külön plusz, hogy minimális díszítésre is fordítanak energiát.

Pont:8/10

Ízvilág: Be kell, hogy valljam, hogy az első pár falatnak nem igazán éreztem az ízét. Ez igazából, nem az íztelenség, inkább a forróság és a mohóság kombinációjának volt köszönhető. Forrón került elém az étel, és nem haboztam, elkezdtem gőzerővel majszolni. A hasábburgonya, csakúgy mint a hús 1-2 perce még a forró olajban fürdőzött, így némi sóval való meghintés után, tökéletes, friss hasábot kaptam. A borzas alapja csirkemell, mert így kértem, amúgy aki a sertést preferálja, arra is van lehetőség. A bunda a szokásosnál vékonyabb, így jobban érvényesül a hús, és nem is olyan nehéz az étel. Az igazi ízt a tejföl adja, amiből nem spórolták ki a fokhagymát. A sajt normál minőségű, összességében semmi extra ez simán finom.

Pont:7/10

Mennyiség: Szép nagy adag köret jár a két hússzelet mellé, amik még burgonyás bundába is vannak csomagolva. A ráöntött tejföllel együtt kifejezetten jó az adag. Az ebédem és e között a kaja között volt fél nap munka és egy edzés, tehát az éhség adott volt,de végül teli hassal kerültem ágyba.

Pont:8/10

Ár/érték: Ez az a pont, amin áll vagy bukik a dicsőség. Fontos megjegyeznem, hogy este 10 után, 5 perc alatt került a tálcámra az étel, ami önmagában is remek. Ezért cserébe 1480 forintot kértek,úgy hogy abban a köret is benne volt.Ennél jóval olcsóbban is tudtok náluk egy jót enni,amúgy az én megítélésem szerint ez sem volt drága.

Pont:7/10