Select Page

El Rapido – Kukoricakrémleves & kaktuszos quesadilla

El Rapido – Kukoricakrémleves & kaktuszos quesadilla

Nem volt sok időm, hogy megoldjam az aktuális kajámat, ezért egy, már jól bevált módszerhez nyúltam vissza. Irány a Kazinczy utca, aztán lesz, ami lesz. Az utóbbi időben megfordultam már néhányszor ezen a környéken, de továbbra sem hagytam elcsábítani magamat a villogó fények tengerében, erős maradtam, és végig csakis a kajára fókuszáltam, nem a szórakozásra.

Így jutottam a szélvészhez (szó szerint gyorsat jelent), azaz a Szimplakert szomszédságában lévő El Rapido-hoz. Igen, még mindig az angol legénybúcsús társaságok mekkája mellett voltam, de egy mexikói kaja mindig jöhet, azzal még nem nagyon sikerült mellényúlni szinte sose. Még. Szinte. Eddig.

Ugyan ettem már ezen a helyen korábban is, és a burrito az mindig jónak bizonyult, de most kicsit tüzetesebben lestem meg az étlapot és bátrabban is választottam. Foglalkoznak levessel is, napi szinten változik a kínálat, és mivel ezúttal volt kukoricaleves, így gyorsan rendeltem egy olyat is.

Kukoricakrémleves & Kaktuszos quesadilla – tortilla, kaktusz, csirke, sajt, hagyma, paradicsom, koriander, lime, bors

Mivel önmagában egy levessel nem jutottam volna messzire, ezért mindenképpen szerettem volna még valamit enni mellé. Ahogy nézegettem az étlapot megakadt a szemem a kaktuszon, hogy vajon milyen lehet. Ugyan a szüleim kutyája kiskorában lelegelte édesanyám egy-két kaktuszát, de mivel kutya lévén beszélni nem tud, ezért nekem is ki kellett próbálni, hogy vajon milyen lehet a kaktusz.

Esztétikai megjelenés: Kellemes táborozós feelinget árasztó, műanyag tányérban (a tipikus pörköltes tányér) kaptam a levest. Nem is kellett rá sokáig várni, mindössze pár perc volt az egész. Első ránézésre, ami meglepett, az a fakósárga színe volt. Ezt bizony nem bolondították agyon fűszerekkel, ránézésre a kukorica színe mellett semmi nem volt, ami egy kicsit is feldobta volna az egyhangú színvilágot. A tetejére volt szórva némi tortilla chips, de ez sem tudta megtörni a monotonitást. Vasarely biztosan abbahagyta volna, ha csak ennyi színnel dolgozhatott volna. Nem is kellett sokáig várni miután elkészültek a fényképek, máris újra indulhattam a pulthoz, ugyanis elkészült a quesadilla is. Itt sem lett túlbonyolítva a tálalás, rá lett hajítva egy darab papírtálcára (amiről inkább egy jóféle kolbász & mustár kombináció ugrott be) és ennyi, semmi cicó. Szépen átsült ez jól látszott ennyiből is, ugyanakkor az egész menüm valahogy olyan szomorúnak hatott, ahogy egymás mellé raktam a kettőt. Értem, hogy gyorsétterem, de pár másodpercnél nem kellene több és fel lehetne dobni kicsit jobban a dizájnt.

Pont: 5/10

Ízvilág: A kukoricalevessel kezdtem, mert az egyik kedvencem, ha jól van elkészítve. Így ha már belebotlottam, akkor itt is kipróbáltam. Hát ez biztosan nem lesz a kedvencem. Az állaga végső soron nem volt rossz, sűrűségre nem lehetett panasz, de az íze nem nyerte el a tetszésemet. Sőt! Gyakorlatilag semmilyen fűszerezést nem éreztem rajta, az egészet a kukorica édessége uralta. Már-már bántóan édesnek hatott az egész, ezen a beleaprított tortilla sem tudott segíteni. Elég szerencsétlen választás ehhez egy natúr változatot alkalmazni. Egy sajtos, vagy csípős már sokat dobna az egészen. Sajnos a benne lévő sajt sem nyerte el a tetszésemet, ugyanis az is krónikus ízhiányban szenvedett. A leves alján volt összeállva, és jó pár falatnyit meg kellett ennem, hogy rájöjjek hogy ez sajt, és nem valamiféle véletlenül belepottyant nyers tészta. A quesadilla-t miután kihajtogattam megláttam minden hozzávalót, egyedül a kaktusz maradt rejtve a szemeim előtt. Ízre ez már sokkal jobb volt, enyhén csípős is, ahogy egy ilyentől azt elvárja az ember. A csirke, paprika, hagyma együtt lett összepirítva egy rostlapon, egészen finom volt. Már majdnem megettem a felét, amikor eszembe jutott, hogy vajon hol lehet ebben a kaktusz? Épp azon tanakodtam, hogy legközelebb anyu egyik kaktuszát fogom megrágcsálni, hogy végre megtudjam, milyen íze van, amikor egyszer csak egy fura állagú valami került a számba. Egészen puha volt, leginkább egy párolt zöldbabra hasonlított, az íze pedig…nos nehéz meghatározni. Az eleje nem volt rossz, de utána volt valamilyen kellemetlen íze, ami miatt inkább túl akartam esni az egészen minél hamarabb. Az biztos, hogy a kaktusz nem lesz a kedvencem (maximum, ha párlatot készítenek belőle). A többi alkatrésszel nem lett volna semmi gond, de a kaktusz nálam alaposan lefelé húzta az összképet. A tortilla, csirke és a sajt is rendben volt, enyhén ropogott, ahogy szeretem, de ez volt most az összes vigaszom. Hozzávéve a levest is, hááát volt már ennél sokkal jobb.

Pont: 5/10


Mennyiség: A levesből kaptam egy olyan jó 4 decit szerintem, tehát ez a bőven elegendő kategóriába tartozik, pláne, ha az ember még egy második fogást is napirendre tűzött. Talán egy fikarcnyival lehetne benne több a sajt, de így is vállalható. A quesadilla mennyiségével szintén semmi gond nem volt, két méretes negyedet kaptam a papírtálcán, amikben elegendő további alkatrész volt elrejtve. Ez a kettő így együtt több, mint elég volt ebédre, simán kibírtam egy késői vacsoráig is anélkül, hogy enni szerettem volna.

Pont: 8/10

Ár/érték: A leves 350 forintba kerül, mellé egy csirkés-kaktuszos quesadilla-ért pedig további 1050 forintot kell leszurkolni. Valamiféle boldog óra idején járhattam a helyen, mert összesen 1080 egységet kellett perkálnom. A pultnál ugyan mondták, hogy mi volt az akciós, de nem is igazán figyeltem. Annyi biztos, hogy kora délután jártam arra. Azaz árban cseppet sincs elszállva a hely, még akció nélkül sem, de nem is nevezném egy eszeveszett gasztroélménynek az ottlétem 30 percét. Tudnak ők finomabbat is, ezt már tapasztaltam, de ez a kombináció bizony nagy csalódás volt, be kellett látnom.

Pont: 5/10

A hely egyébként funkcionál egyfajta mini vegyesboltként is, tucatnyi mexikói ételt, italt, szószt és különböző fűszert lehet venni, amikből aztán az ember otthon alkothat. Nem éppen nagyker árakon, de ezek a termékek általában máshol is drágák, ha egyáltalán lehet őket kapni.

(Ha nem kened-vágom, mi, merre van a Kazinczy utcában, akkor klikk ide a segítséghez!)